Автор: photoforce
Дата: 02-09-19 12:01
Здравейте:)
Знам, че това не е медицински форум, но е форумът, в който съм намирал най-много съмшишленици и полезни съвети. А и сме фотографи, може би и някой друг се е заглеждал, или ако се загледа след, като прочете, ще може да ме разбере :)
Да го кажем така. Стоя в стая, през деня. Пред мен има прозорец и навън грее слънце. На пода в стаята има да кажем черна фоточанта, страната и, която е от към мен, съответно, е и в сянка - защото източника на светлина идва срещу мен.
Ако гледам към чантата докато над нея е силен източник на светлина, контраста ми изглежда много по-нисък. Ако с длан закрия прозореца, без да отмествам поглед от чантата, контраста се засилва много. Все едно махам едно леко белезникаво филтърче, което до този момент е било пред погледа ми.
Разговарях със и ме гледаха вече шест лекаря, като мнението на всички е, че нямам катаракта, роговицата е наред, няма нищо страшно по ретината.
Но наскоро имах травматично събитие (може би предимно психологическо) и започна да ми прави впечатление този ефект. При вас така ли е? (ако сте разбрали обърканото ми обяснение) :)
|
|