Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сватба 7 часа видео - с или без гимбъл?
Автор: cvetanov95   
Дата:   28-05-19 16:31

В моя край сватбите са средно от порядъка на 6-8 часа заснет видео материал, и с един гимбъл наистина могат да се направят страхотни кадри, особено за монтажа. Но съм нов в материята и искам да ви попитам удачно ли е, правилно ли е подобно заснемане на сватба за толкова време... Други снимат ли по подобен начин. Благодаря предварително :)

Отговори на това съобщение
 Re: Сватба 7 часа видео - с или без гимбъл?
Автор: lamerko   
Дата:   28-05-19 16:56

Нямам идея какво точно го правите този материал от 6-8 часа, но замислял ли си се, дали би могъл да носиш гимбъл толкова време?

Автор: studio-canko   
Дата:   28-05-19 16:59

Друже, да Изплзвам Zhiuyn Crane 2. Схемата е проста, слагаш един Монопод на края на Гимбала и ти си човека, само придържаш и работиш, без да се натоварваш!

Автор: AsahiPentax   
Дата:   28-05-19 18:46

studio-canko написа:

> Друже, да Изплзвам Zhiuyn Crane 2.
> Схемата е проста, слагаш един
> Монопод на края на Гимбала и ти си
> човека, само придържаш и работиш,
> без да се натоварваш!

Абсолютно точно колега! И ние в Пронет Медия така практикуваме, въпреки че имаме и професионални видео камери! Колкото до часовете заснет материал 6-8 часа е нормално, а при така нареченире Кардараши е 24 часа! [smilie3] [cool]

Публикацията е редактирана (28-05-19 19:04)

Автор: stef7   
Дата:   28-05-19 22:07

7 часа и повече не отивам да снимам без втори човек.
Инак не снимам сватби но отскоро имам гимбал и съм го мислил как да е най-удобно и леко.
Има общо взето два варианта.

Вариант 1. Като колегите използвам малък монопод.

Ето този
Velbon Ultra Stick L60

Или този модел
Velbon ULTRA STICK L50

Изключително лек - само 280г обаче издържа гимбала с камера + обектив с общо тегло от около 3-3.5кг. Сгъва се и се разгъва за няколко секунди. В сгънато състояние около 30см е като дръжка удължител. Обикновено последните две секции не ги разгъвам, те са най-тънки а и ми идва вече много високо. Без тях хем по-стабилно хем на височина камера идва на нивото на очите.

Вариант 2. Освен да го опирам на земята, го ползвам и във вариант долния край на сгънатия монопод да опира някъде в колан а горе гимбала да виси на презрамки. Ето тук има показани комерсиални продукти и идеи как се ползват тази комбинация. Всеки може да си направи нещо подобно с подръчни материали.

Ето този човек казва че е използвал презрамките при 7 часово снимане:
https://www.youtube.com/watch?v=Hp3QIOAghZs

https://www.youtube.com/watch?v=vdB2FDj0zco

https://www.youtube.com/watch?v=Dn-2ouJ55Aw

Тука във варианта с монопод опрян в колан, в случая специално присобление, но без презрамки:
https://www.youtube.com/watch?v=BHjb6cdjbHE

Не ползвам никой от тях. Просто под гимбала сгънатия монопод опирам в колана. Може да му се зашие нещо като малка торбичка да е по-сигурно и удобно. А горе връзките го държат да не падне. Ръцете ти са порактически свободни, теглото на гимбала и камерата е разпределено между презрамките и колана. Ако ти трябва долния край се изважда с едно движение, може да откачиш и презрамките и да го ползваш свободно за някои по-засукани движения, после пак го окачаш.

Автор: studio-canko   
Дата:   29-05-19 12:05

Не разбирам, защо е нужно цялата тази тежест да бъде върху човек, след като може просто на монопода да стой, аз ползвам Monroe който в краен разгънат вариант е 2 метра + 50 см гимбал и камера... Е супер удобно във ситуации когато има супер много хора на едно място, Реално само придържаш монопода и си работиш със гимбала, поне при мен мога да корегирам всичките настройки и точно за това избрах Crane 2. [beer]

Автор: stef7   
Дата:   29-05-19 13:18

По идея гимбала се използва да стабилизира видео когато камерата/оператора се движат. Понякога доста интензивно - ходене, бягане, на превозни средства. Та зависи човек какво снима и как снима. Ако използваш гимбал като заместител на статив, ами монопода е достатъчен ама и един лек статив ще свърши работа. Ако се движиш много, ако движенията са по-сложни, монопода не помага особено и не е много удобен. Както писах не снимам сватби, но се движа много и при мен лек и къс в сгънато състояние монопод в комбинация с тия презрамки е по-добрия вариант.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »