Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Честит 12 април
Автор: Synthy   
Дата:   12-04-19 08:57

https://smartnews.bg/wp-content/uploads/%D1%8E%D1%80%D0%B8%D0%B9-%D0%B3%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B

Нека всички момчета, които някога са искали да бъдат космонавти се чувстват празнуващи [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Честит 12 април
Автор: iasen2   
Дата:   12-04-19 09:48

Текстът беше премахнат от Администратор на Фото Форум, защото съдържа СПАМ, не е по темата, е предпоставка за конфликти, има лош правопис или противоречи на правилата на сайта.

Автор: quazimodo   
Дата:   12-04-19 10:18

Аре стига бе, хората цела песен написаха, ти са за некви снимки се притесняваш[smilie18][beer]

https://youtu.be/SwIaHYgCpr0

Автор: sherbit   
Дата:   12-04-19 10:23

https://www.youtube.com/watch?v=-vvTh9pbJnE

Автор: bijud   
Дата:   12-04-19 11:38

.

Публикацията е редактирана (12-04-19 12:36)

Автор: kasad   
Дата:   12-04-19 14:54

Невежеството е сила! Русофобията в българския вариант е жалка форма на фрустрация..За сведение на горния умник Фау 2 никога не са стигали или летели в стратосферата дори....Има една друга немска ракета, ама трябва да се чете, да се чете трябва....

Автор: iasen2   
Дата:   12-04-19 15:09

Текстът беше премахнат от Администратор на Фото Форум, защото съдържа СПАМ, не е по темата, е предпоставка за конфликти, има лош правопис или противоречи на правилата на сайта.

Автор: kasad   
Дата:   12-04-19 16:05

Автор: Admin   
Дата:   12-04-19 16:17

Моля да се придържате към добрия и аполитичен тон.

iasen2 е блокиран временно за писане докато се поохлади.
Дано е здравословно.

Автор: batsali   
Дата:   12-04-19 16:22

Дай боже всекиму читава ракета и прав космос! [cool]

Автор: ZENON   
Дата:   12-04-19 16:23

Без да омаловажам това което е станало на тази дата, преди време четох, че е имало друг (руски) космонавт, който или е загинал или се е приземил в Китай или нещо подобно.

Автор: ombre   
Дата:   12-04-19 16:48

Чел съм доста материали по темата и има доста спорове както за Гагарин,така и за Армстронг,даже и днес по дискавърито даваха за мисиите на Аполо и коментари на самите космонавти.Аз лично не отричам,че са пътували,макар и да има много докзателства,че това не се е случило,но все пак най-вероятно никога няма да се узнае истината.Гагарин умира при катаатрофа с Миг-15,а Армстронг на 82г,така,че истината няма да се узнае никога или поне не и скоро.Времената в които са летели,нямат общо с днешните и т.н.

Лично мнение.

Дата:   12-04-19 16:55

Не знам до колко може да се вярва на това:

https://fakti.bg/life/373646-kolega-na-urii-gagarin-razkri-koi-e-ubiecat-na-parvia-kosmonavt

Автор: Stefan.S   
Дата:   12-04-19 17:25

Аз зная че са кацнали на луната американци [smilie3] днес израелски кораб се е разбил на луната.

Автор: ninikolov   
Дата:   12-04-19 17:36

На този ден се честват всички, летели в космоса, както и хората, направили това възможно. Празникът не би трябвало вече да е свързан с политика.

Иначе за полетите на американците определено има повече доказателства. И аз харесвам "Полетът на Кеприкорн 1", но си давам сметка, че това си е художествена измислица.
За руската космическа програма единственото сигурно е, че има доста тайни и лъжи, които повдигат и много въпроси. Восток-1 със сигурност е летял - засечен е. Кой, обаче е бил вътре и въобще всичко свързано с полета е много противоречиво.
За Гагарин със сигурност се знае, че е бил лъчезарен и много честен млад човек, чиито живот е бил съсипан и отнет заради безумни политически амбиции. Със сигурност е бил почтен човек и по свидетелства на негови близки и приятели към края на живота си му е личало доста, че знае неща, които не може да каже.
Аз лично не вярвам, че се е качил пиян на раздрънкания Миг-15. За последния му полет има доста неясноти и съмнения, които подхранват разни конспиративни (или не толкова) теории.

Все едно празникът е за всички тези, направили възможни полетите в Космоса или дори участвали по някакъв начин.
Това са смели хора. Малко от нас биха дръзнали.

Ето и една (истинска [smile] ) история:

Докато се разхождал по лунната повърхност по време на преките телевизионни предавания Нийл Аpмcтpонг няколко пъти повторил неясна фраза, която звучала като „Чеcтито, г-н Липинcки". От Центъра в Хюстън всеки път го молели да повтори казаното, но той не отговарял. После след часове отново повтарял същата неясна фраза.
В последствие през годините при редките си интервюта, неизменно бил питан за тези мистични думи, но той винаги избягвал отговора, умело променяйки посоката на разговора. Едва към края на живота си, отново в интервю, най-накрая проговорил:
- Тъй като вече всички участници в историята отдавна са мъртви - казал Армстронг - мога да разкрия тайната. Когато бях малък, живеехме до сем. Липински. Един ден докато играехме бейзбол на моравата, топката падна в техния двор. Аз изтичах да я взема и тогава неволно чух през открехнатия прозорец сърдития глас на г-жа Липинска: Орална любов!!! Ще получиш орална любов, когато съседското момче стъпи на Луната..."

Та така. Честит празник!

Дата:   12-04-19 17:48

Nikolov,така е Гаграин е бил точно такъв и точно какво се е случило никога ня да се узнае.Американците са стъилипи на луната или поне така се твърди,има обаче и доста мнения,че това не се е случило.Уж с половин уста е казвал,че това е пълна измишльотина и всичко е един страхотен фарс,за пред хората,че са напред пред рашъните.Не помня точно от всичко което съм чел,но имаше нещо свързано с сянката на лунния модел,знамето,че се вее при нулева гравитация и куп други неща,вкл. и това,че от тогава до сега не са се качвали там,понеже не могат да направят такава ракета,ако сега не могат,тогава как са могили,още повече ,че за полетите до МКС, а не само,ползват руски двигатели...такива неща също повдигат доста въпроси,но както казах ние едвали,ще разберм някога истината.
Като цяло обаче,се прокрадва мнението,вкл.и на самите американци,че нещата са една голяма измама.
Темата обаче е за друго,та честит празник.

Автор: lamerko   
Дата:   12-04-19 18:16

Склонен съм да приема версията на Рафи за Гагарин - убиеца е (не)качествения алкохол. Както е известно, парите и известността често водят до кофти завършек...

Автор: bijud   
Дата:   12-04-19 18:44

.

Публикацията е редактирана (12-04-19 22:46)

Автор: asahi   
Дата:   12-04-19 19:45

"Но всичко - целият живот в Байконур, беше под пълен контрол. Самите специалисти ги извозваха до стартовата площадка, и тези хора нямаха право да излизат и да пътуват, дори на територията на Съветския съюз. Когато ползват почивка, ги извозват със самолети в дадена дестинация, и после ги връщат. Така че Байконур и специалистите, работещи там, бяха един град и едни хора в пълна изолация. Какво ми направи впечатление: гледаш единия ден едни млади цивилни момчета с бради, на другия ден идват с униформа на полковници.

Именно заради лицата на тези хора цялото ни снимане беше под строг режим на цензурата. Аз и фотографът от БТА предавахме всички филми, които снимаме. Снимахме на номерирани филми. Заснемеш един филм, предаваш им го, те ти дават друг. Като заснемеш и втория, предаваш го, дават ти филм №3. И след като си им предал всичко, което си снимал през деня, те вечерта ги обработват. Даже имаше специална фотолаборатория, в която преглеждаха всичко и "орязваха" това, което не трябва да излиза в печата.

Веднъж полюбопитствах и попитах: "Как така - тука са били американци, французи - те са виждали тази техника - кое е секретното, което не трябва да се вижда?" Отговориха ми, че не е секретна техниката, а хората! Че никой не трябва да вижда лицата на хората, които работят там...

Любопитно ми е къде ли са отишли една голяма част от тези специалисти, след разпадането на Съветския съюз, но това е друга тема. Руснаците още тогава имаха идея да построят един друг стартови комплекс като Байконур, но очевидно това е много скъпо нещо и доколкото знам, не са го направили и до ден-днешен. Както виждате, и изследванията в Космоса вече предпочитат да са съвместни с НАСА. Вече я няма тази яростна надпревара за Космоса, каквато беше някога, когато руснаците бяха надъхани с идеята "Ние трябва да сме първи!""

Рафи Манукян

Дата:   12-04-19 23:44

Асахи така е, ама то в тази напредвара са и хамериканците, важното е дали и едните и другите казват истината, ама като се сети човек за онези времена, всичко може да се очаква.

Автор: val2007   
Дата:   13-04-19 12:49

https://impressio.dir.bg/bukvi/ivan-nochev-pomogna-na-amerikantsite-da-katsnat-na-lunata

Автор: scuba_d   
Дата:   13-04-19 13:14

[beer] Мерси, интересно четиво.[smilie24]

Дата:   13-04-19 16:30

Наистина интересно четиво, но и факта, че от толкова години не могат да се върнат при тия нови технологии, е интересно как тогава са могли? Също както споменах в момента ползват руски двигатели, понеже те нямат, или поне не такъв който да го ползват в орбита. Чудя се има ли шанс по онова време рашките да са им помогнали съзнателно или не.... ????

Дата:   13-04-19 16:38

https://m.fakti.bg/life/336338-video-dokaza-che-kacaneto-na-lunata-e-zasneto-v-studio-/url]

Дата:   13-04-19 16:43

Интересен факт е че преди мисията, предните пилоти загиват, но те не се отказват за да спазят срока на президента и изстрелват друга совалка без да се тества и изведнъж тя няма грижи.. ???? Лунния модул едва не убива Армстронг, той катапултира понеже е почти не управляем, но на луната всичко е точно. Не знам и не твърдя нищо, просто съм ги чел тия неща и гледал по дискавърито и те така.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »