Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сток фотография - такси
Автор: Splendente   
Дата:   27-02-18 11:08

Здравейте !

Някой да има профил в банката за снимки Dreamstime ? Преди няколко години се регистрирах и качих 6-7 снимки, които се продават доста добре. Сега бих искала да кача още, но от сайта ми искат "tax profile information" и ме карат да попълня "mandatory tax form". От списъка им с държави, виждам, че таксата за България е 5%. Тръгнах да попълвам полетата и всичко беше точно до момента, в който ми поиска подпис. И сега се чудя дали става дума за електронен подпис, тъй като това би било доста тъпо. Знаете колко струва в БГ да се извади електронен подпис. Писах им, но нямат платформа за съобщения, а достъп до стария ми мейл нямам. Моля, ако някой работи с такива сайтове и е наясно с промените, които са въвели, да ги сподели. Преди съм попълвала такава форма, но освен копие на личен документ, друго не са ми искали.

Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Сток фотография - такси
Автор: Synthy   
Дата:   27-02-18 11:11

Е колко струва... 130лв. ако си юридическо лице за 3г., 50лв. за физическо пак за три години...

Автор: iasen2   
Дата:   27-02-18 11:55

на мястото за подпис си пишеш името, нищо повече.

Публикацията е редактирана (27-02-18 11:56)

Дата:   27-02-18 11:56

иначе поздравления - щом си качил само 7 снимки и ги продаваш !

Дата:   27-02-18 11:57

Хм, мислех, че е доста повече. Ще проверя. И все пак, за електронен подпис ли става въпрос наистина ? Ти имаш ли опит в това ?

Дата:   27-02-18 11:57

е нали съм я попълвал формата в дриимстаим:)
името както е по лична карта, най вероятно си им пратил сканирано копие и на личната карта.

Публикацията е редактирана (27-02-18 12:00)

Автор: aceontheriver   
Дата:   27-02-18 12:20

Преди 2 седмици се регистрирах там и пише съм верифициран, но не ми е искало такава информация. Единствените такси мисля, че са при продажба. Както и да е де аз нищо не съм продал още.

Дата:   27-02-18 12:24

iasen2 (Горният ми въпрос беше към Synthy) Благодаря за информацията. Сега видях, че като кликна върху въпросителния знак ми излиза инфо да си напиша пълното име. Ама, че работа.... Всъщност, имам качени 9 файла, които не бях проверявала от доста време. Имам спомен, че съм им пращала личен документ, но предполагам, че искат валиден. Пак ще опитам да ъплоудна.

Ти лично в кои сайтове си регистриран и си доволен ? Има ли такива, които са по-доходоносни и удобни за български ползватели ?

Дата:   27-02-18 12:27

Splendente написа:

> iasen2 (Горният ми въпрос беше към
> Synthy)

Не, нямам. Жена ми има... бумащина е да си извадиш ел. подпис. Ако не ти трябва (както казва ясендве), не се занимавай.

Дата:   27-02-18 12:28

само в дриимстаим имам регистрация като изключителен сътрудник. имах мерак навремето, но ми мина. повечето продажби за за 20 цента и не си струва усилието. предлагането на снимки е огромно, рентабилността никаква, бавно одобрение, идиотски системи за търсене по ключови думи.
има украински автори с хиляди снимки, как да се конкурираш с тях.

Публикацията е редактирана (27-02-18 12:37)

Автор: sauron69   
Дата:   27-02-18 12:50

Както iasen2 казва е, преди няколко дена правих същото така става.

Автор: nimi   
Дата:   27-02-18 15:07

Какви работи пишете само за електронния подпис. Май само лична карта ви е нужна за издаването.
Физическия е 12-13лв/година а юридическия 3 пъти в повече.

Дата:   27-02-18 15:10

Издаване на е-подпис

Дата:   27-02-18 15:33

аз имам електронен подпис на физическо лице - 12лв на година
флашката е отделно, но се купува веднъж.
Става за 10 минути само с лична карта и 2 подписа

Дата:   27-02-18 19:16

Успях да ъплоадна файл и сега чакам одобрение. Аз също съм дала ексклузивни права. Явно е, че от това не може да се изкарва хляб, но не ми пречи да си седят там и да се трупкат.

Автор: horrible   
Дата:   27-02-18 19:46

Чета и ми се пълни душата... колко много бизнес има в нашата малка държава..... евала пичове![beer]

Автор: burningice   
Дата:   27-02-18 19:58

Във форума има профи-колеги, които само със сток си изкарват прехраната.

Автор: horrible   
Дата:   27-02-18 20:01

Лошо няма... важното е да се въртят едни пари! :)

Автор: swy   
Дата:   27-02-18 20:36

Печелят ли се пари от сток фотоси ..викам си и аз да вкарам някоя снимка да видим [beer]

Автор: lamerko   
Дата:   27-02-18 20:43

Издаването на електронен подпис е елементарно и отнемащо не повече от 10 мин (главно за попълване на бланките). Преди беше 20 лева на година (физически лица), сега не знам... Ползвал съм го основно за достъп към електронно банкиране, но от както излязоха токън устройствата - напрово се преродих. Относно чуждите сайтове - много познати в САЩ и ЮК дори не са чували за подобно нещо. Та и за тук много се съмнявам, че биха искали подобно нещо :)

Автор: asahi   
Дата:   27-02-18 21:28

"Автор: horrible
Дата: 27-02-18 20:01

Лошо няма... важното е да се въртят едни пари! :)"

В повечето случаи парите идват отвън. Това означава, че се прави износ и въртим чужди пари през нашата машинка. Което е още по-радостно.

Дата:   28-02-18 11:21

Не виждам нищо смешно в това някои хора така да си изкарват прехраната. Ако снимаш добре и си достатъчно креативен, можеш да си докараш нелоши допълнителни пари. Има фотографи, които инвестират много време в това, а при добро желание, всеки може да се пробва. Във форума на Shutterstock има страхотни съвети и можете да качвате ваши снимки, които в реално време да бъдат обсъждани от по-старшите фотографи там и да ви дадат много полезни насоки преди да качите снимката за review в сайта. Правилата за качеството на изображенията са строги и не пречи дори на начинаещи фотографи да се пробват, като по този начин биха могли да научат много техники за усъвършенстване.

Автор: MrPhoto   
Дата:   28-02-18 12:45

всичко е чудесно, само внимавайте с парите отвън, да не се сблъскате с ДДС машината на НАП.

Дата:   28-02-18 18:27

хм, това пък изобщо не ми мина през ума

Дата:   01-03-18 06:48

няма такова нещо, доходите се облагат при източника, популва се декларация за това. имаше някакъв номер тази декларация и имаме споразумение със САЩ за това.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »