Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Скриване на настройки за резолюция на фотоапарата
Автор: ltg   
Дата:   09-11-18 23:06

Моля за съвет по следната случка и как да я избегна:

Преди месец бях на едно от известните туристически местенца по света, където всички правят снимки на залеза. Поради това, че имаше много желаещи да снимат точно от това място се наложи да ползвам Life view режима на Канона 700D и да го вдигна над главите на хората за да щракна и аз заветния кадър.
Оказа се обаче, че докато снимам и съм сменял компенсацията на експозицията по невнимание с джойстика съм превключил на резолюцията и от RAW+L само с едно врътване на превключвателя съм минал на S3 720х480 пиксела...
Е, имам някоя друга снимка и с високото качество, но следващите 20-на кадъра стават да си ги гледам само на дисплея на апарата.

Та въпросът е дали има някаква настройка в Magic Lantern освен предупреждението за кофти режим (по-нисък от L), с която да се блокира директното превключване м/у RAW+L и S3 или да се скрият режимите S1,S2, S3?
Въобще някой снима ли на такива ниски резолюции вече[smilie11]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »