Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Това е тема за ползващите GIMP. За полезни съвети и взаимопомощ. Приветстваме коментари по темата и призоваваме да се избягва спамене за други графични редактори!
чичобенджи, има такъв скрипт (после ще го изнамеря), прави три слоя със съответните маски за сенки-проблясъци и с плъзгачите само си настройваш силата. Но според мен това е по-редно да се прави в РАВ-конвертора.
GIMP 2.6 -кърти от всякъде и като функции и като производителност за единица време.Имам едно въпросче.След като изведа dng в едитора и се опитам да запаметя в jpeg,защо създава файл с разширение xcf?ОС е Пиър 6.Благодаря
Копираш файловете с разширение .scm в папка .gimp-2.*/scripts (в Линукс скрита в дом. директория), рестартираш ГИМП-а и готово, двата скрипта са в меню Lights and shadows.
Добре де, нали в настройките има опция за зареждане профил на работно пространство, ЦМИК и профил на монитор, какво не му е наред на това (според никсън)?
Мерси на иво,само да кажа,че gimp 2.6 няма функция export както 2.8.Благодарение на линукс "мисленетО" ъпдейта става за 3 4 мин на средностатистическо писи.Някой да ми припомни за колко време се случва с уина ъпдейта на програма от ранка ФШопа.
Вярно ли вече има цмик, това ще е много добра новина, но отварял ли си цмик файл, или просто предполагаш?
Как се случват нещата с конверсиите от един профил в друг и от един модел в друг? Лаб?
През година проверявам докъде е стигнал гимпа и скоро не съм го правил, но все ми се струва че щеше да има по-силен отзвук, ако ги бяха добавили.
Не съм пробвал,за ЦМИК-ове, Лаб-ове и пр. имам само бегла идея и никакъв опит. Въпросът беше по-ежедневен, че можеш да заредиш работно пространство, сРГБ пр. и профил на монитора, и според никсън не работели както трябва, та ми стана любопитно, защо аджеба.