Автор: ceco
Дата: 03-08-18 06:24
@ bogdanov (02-08-18 11:37)
bogdanov написа:
> Опцията да изтриеш нещо подло, елементарно
> или незадълбочено съответства на това да подминеш
> глупак на улицата който е решил да се прави на интересен.
Не, не е така. "Да подминеш" означава просто да подминеш, да не му обръщаш внимание, да го убиеш с мълчание, да го подминеш "като Б-автор не-шедьовър" ! Обратно, да му изтриеш коментарите е една много остра реакция, грубо казано "да му затвориш устата"! А това означава, че реагираш като ужилен, силно разгневен от неговите думи, на които не можеш да отговориш словесно, а искаш по всякакъв друг начин незабавно да го елиминираш от дискусията. И тук на помощ ти идва Х-чето, с което за част от секундата може да затриеш всеки неудобен коментар, преди да си го прочел дори. С един замах и "няма коментар - няма проблем"! Всичко под Снимката ви е чистичко, "културненко и пристойненко - изключителна благодат", както добре е описано в песента на Вл. Висоцкий. Сякаш за нашия форум е писана ... (риторичен въпрос, но за онези, които не познават творчеството на барда ще кажа все пак) - там става дума за гробището.
bogdanov написа:
> При нас се брои за критика всяко повърхностно
> отхвърляне или: "това не става", "не ме кефи",
> "кофти обработка"(признавам и аз съм постъпвал
> така, като пийна ;) )... Тези необосновани и
> субективни мнения се изхвърлят
> под всякакъв вид снимки ...
А по-обосновани и задълбочени ли са коментарите: "хубаво", "кефи ме", "изключително добра обработка" ... ? Не съм забелязал някой да трие подобни коментари под снимките си, включително най-големите противници на необоснованите коментари! Защо ли?
Под субективни по-горе изглежда се има пред вид негативни!? А дали позитивните мнения са винаги обективни? За по-висока обективност трябва да се вземат пред вид всички мнения под снимката, не само отбрана селекция от тях. А когато оставите самият автор си прави селекцията ... на всеки е ясно за каква обективност иде реч!
Затова съм твърдо против авторът да може да чисти коментари под снимките си. Аз лично никога не съм го правил, дори не ми е хрумвало да изтрия чужд коментар, дори ако е на човек, който съвсем не разбира или се е объркал нещо. Разбира се, че е право на собствениците да преценяват кое е от полза за сайта им и кое - не. Знам, че всеки, който се е възползвал от опцията "изтрий този коментар" ще намери пример, в който основателно да го е използвал. Но сумарно колко са тези примери на фона на всички изтрити? 1 - 2% , може и по-малко, всичко останало си е просто почесване на егото на автора! Но за някои, изглежда, това е жизнено важно!
|
|