Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon SX540HS или SONY DSC-HX350B, дайте мнение?
Автор: maetz   
Дата:   22-07-18 13:41

Здравейте,

чудя се кой от двата модела да избера, характеристиките са подобни, оптичния зум ме устройва /50 и при двата модела/.
Ще се радвам да чуя мнения на някой, който има или снимал с такива.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon SX540HS или SONY DSC-HX350B, дайте мнение?
Автор: kiten   
Дата:   22-07-18 14:59

високото исо и светлосилния обектив са в голям плюс за сони

http://snapsort.com/compare/Canon-PowerShot-SX540-HS-vs-Sony-Cyber-shot-DSC-HX350

https://www.digicamdb.com/compare/sony_cyber-shot-dsc-hx350-vs-canon_powershot-sx540-hs/

Автор: IShoot4Fun   
Дата:   22-07-18 15:35

За високото ISO на Сонито, предимството е, че може да си позволи снимане с по-висока скорост. На практика обаче снимане на 6400 и на 12800 (разширяемо) ISO с този малък сензор ... по-добре да не се стига дотам.

Сонито има визьор, макар и с ниска резолюция - Канонът няма визьор.

Сонито има по-бързо снимане в серия, максималната скорост на затвора на Сонито е 1/4000 срещу 1/2000 за Канона.

Обективът на Сонито, както каза kiten e по-светъл.

Батерията на Сонито издържа 300 снимки срещу 205 за Канона.

Резолюцията на екрана на Сонито е по-голяма от на Канона.

GN на светкавицата на Сонито е 8,5 срещу 5,5 на Канона.

maetz, oт двата апарата Сонито е по-добрият избор.

Има обаче и още по-добър избор - Panasonic FZ82. Обективът в късия край е с 20мм еквивалент, за разлика от 24-те мм на посочените по-горе 2 модела, а тези 4мм разлика са си доста. В дългият край пък е по-светъл. Апаратът може да снима в RAW, има 4к, има гнездо за външна светкавица (посочените 2 модела по-горе нямат), визьорът е с по-висока резолюция, GN e 14.1, батерията издържа повече ....[smilie7]

На всичко отгоре Панасоникът е на еднаква цена със Сонито - 600 лв в Павилиона, като при покупка на Панасоника получаваш и карта в комплекта.

Канонът в Павилиона е на цена от 509 лв. Покупката му за мен са 509 лв хвърлени на вятъра. Този модел е някаква тотална недомислица.[smilie23]

Публикацията е редактирана (22-07-18 16:11)

Автор: PeterPAN   
Дата:   22-07-18 22:01

и аз ги заглеждам, може би панасоник FZ-82, Никона Р1000 макар и 3000мм ще е голям кютук, както и P900 въпреки че стар вече...

Пробвай Никон B700, B500 това най разумно според мен цена/качество/зум...

Чакаа се и ново айм-сори DSC-HX500V но и там цената щее 1500лв...

така че цена/качество/зум Никон-Б700 или Панасонк FZ82

PS: Картинката на панасоника е в пъти по добра от което и дае сони според мен... мерене, точен АФ и т.н.. имал съм почти всички сонита и в момента имам един панасоник... нищо общо все едно играчка с фото-апарат сравняваш, трудна работа...

Автор: IShoot4Fun   
Дата:   23-07-18 17:56

PeterPAN написа:

> Пробвай Никон B700, B500 това най
> разумно според мен
> цена/качество/зум...

Да, В700 също е вариант. В сравнение с FZ 82 няма гнездо за външна светкавица, но всеки решава за себе си дали може да преглътне тази липса. Разглеждане на семпли и по-подробно предварително запознаване с характеристиките на двата модела (FZ 82 и В700) може да помогне донякъде в избора. Окончателното решение обаче е най-добре да се вземе след като се пробват и двата апарата, и чак тогава да се направи покупката.[smilie3]

Относно В500 - твърдо НЕ. Апаратът няма визьор, няма пълни ръчни настройки, и не може да снима в RAW.

Автор: georgioiv   
Дата:   24-07-18 21:08

Имам FZ82 от почти 8 месеца, изключителна суперзум турбо сапунерка е. Има два недостатъка, всичко друго му са плюсове.

Първия - няма интерфейс за външен микрофон, а вътрешният записва тракането а зума и стабилизацията.

Втория - екранът е неподвижен.

Маркетинг гиейва...

Ето, почти идеалния апарат - и фокус, и стабилизация и 4к видео с цифров зум до 6300мм, (използваем междудругото, може да се види какъв е самолетът когато лети в ешалон на 10км. в небето), таймлапс, 4к бърст фото, моушън анимация... И без извод за микрофон. и с фиксиран екран, изроди [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »