Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon eos200d
Автор: vivi98   
Дата:   25-07-18 22:02

Здравейте, решила съм да закупя своя първи DSLR фотоапарат, и съм се спряла на Canon eos 200d. Ще ви помоля да изкажете мнението си за него. Като цяло фотографията ми е хоби и бих искала по някакъв начин да подобря снимките си.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon eos200d
Автор: asahi   
Дата:   25-07-18 22:22

Купи си го! За снимките ти няма как да се изкажем, но опитът сочи, че снимката зависи от ЗАУ, а не от фотоапарата.

Автор: suggs   
Дата:   26-07-18 07:14

vivi98,

Видях снимката в профила ти, и - не мога да не пусна това [smilie5] :

# Януари. Заснех си котето с моята сапунерка . Ужас. Ще трябва да си купя DSLR. Знаещи хора ме посъветваха за Nikon D300. Сега ще къртя.
# Февруари. Разбрах , че китовата оптика категорично не ми допада. Няма покъртителна рязкост , нито добро замазване на фона , а и бокето нещо е много измъчено. Пак снимах котето, мустачките не са детайлни , пълна мазня по краищата.
# Март. Купих Nikkor 17-55/2.8 Остър като бръснач. Снимах котето , вижда се всеки косъм от мустака . Те сега вече ще къртя.
# Април. На кропка снимат само любителите . Купих фулфрейм Nikon D700 - снимам вече котето на ISO 25600 при пълна тънина. Canon да го духа . 17-55 го смених с 24-70.
# Май. Май не ми достига вариото. Котето се е качило върху гардероба и от дивана ми се вижда малко . Купих 14-24/2.8 и 70-200/2.8 VR. Спокойно снимам вече и котките на съседите. Мисля че съм на прав път
# Юни. Разбрах защо истинските фотографи снимат с твърди обективи. Купих 85/1.4 . Пак снимах котето - мустачките са резки и на фокус, останалото приятно се размазва. Най-сетне започнах да разбирам.
# Юли. Прочетох във фотофорума, че съвременната оптика не е като старата - няма добър рисунък. Затова купих два стари твърдака само с ръчен фокус 50/1.2 и 85/2.0 . Опитвам се да хвана котето на фокус - не ми дава проклетника.
# Август. Във фотофорума ме освиркаха заради снимката с котето - хоризонта бил крив. Купих си статив Manfrotto от карбонови нишки и с нивелир. Отново започвам да къртя.
# Септември. Каквото и да ми говорите на цифровите камери не им достига динамика. Купих си професионална Nikon F6. Кефя се на благородната зърнистост на лентата. Само нещо козинката на котето при сканиране не ми се получава и ме дразни.
# Октомври. Във фотолабораторията ми съсипаха лентата с най-новите ми фотографии на котето. Купих си увеличител Durst, сега си промивам и фиксирам снимките сам. Котето започна да му харесва червената светлина в килера , където промивам лентата.
# Ноември. Мъдростта върви ръка за ръка с опита. Продадох цялата си никонска вехтория на някакъв дилетант и си купих Leica M7. Най-сетне имам рисунък. Само нещо котето пак взе да ми излиза накриво.
# Декември. Какъв глупак съм бил . Продадох лайката и купих Hasselblad 3D (първо мислех да взема Mamiya , но реших да не правя компромиси). Не ми достигнаха пари - опитах се да продам няколко снимки на котето във фотосток агенция , но там явно не разбират нищо от фотография и не ги взеха. Затова си продадох колата. Все пак цифровото си е цифрово.
# Януари.Hasselblad-а се оказа прекалено тежък , падна върху котето и го премаза.Сега то куца и ходи на три лапички , обаче е адски удобно за снимане. A и в снимките се появи драматизъм.
# Февруари. Най-сетне. Изхвърлих тежкият Хассел и вече снимам котето на Holga-pinhole . Получих поощрителни мнения във фотофорума - раздел Автопортрет
# Март. Ура!!! Само ми е жал за котенцето . Днес донесох TOHO SHIMO FC-45 4x5", показах го на котето , а то жално мяукайки докуцука до прозореца и скочи от 16 етаж. Слязох долу, и заснех остатъците от котето с телефона си. Заради майтапа пуснах снимката във фотофорума - тя пък взе че стана снимка на деня. Сега вече разбрах че ако имах Теле-обектив и бях заснел котето от прозореца и през клоните на дърветата щеше да се получи още по-яко.
Все пак трябва отново да си купя някакво турбо-сапунерче .В такива случаи са просто незаменими. И да си взема още две-три котета . Все пак съм още в началото!

Автор: kvakioh   
Дата:   26-07-18 09:23

200D нов и Токина 16-50/2.8 втора ръка- отлична комбинация за доста добра работа.
Добре е авторът на темата да каже с какво снима, да покаже какво иска да подобри и т.н.

Дата:   26-07-18 11:59

За сега снимам само със телефона си [smilie5]

Автор: uri64   
Дата:   26-07-18 12:05

добро апаратче е 200д, вземете го

Автор: kvakioh   
Дата:   26-07-18 12:06

200D и 18-55STM е достатъчно...Така го дават в магазина.
Има още доста варианти. Всичко зависи от кеша. И от желанието.

Автор: v100ev   
Дата:   26-07-18 12:09

200d е отлична машинка. Ще може да се изучите с нея и да си правите хубави снимки. + е доста компактна.

Автор: Hsathv   
Дата:   26-07-18 12:13

Ти как се виждаш да нарамиш на врата си тая черна тухла с посредствени възможности? Отделно ще трябва да се гледа през визьора което не е приятно за повечето жени. Специално за хоби фотография има друг клас апарати с не по лоши възможности но малки габарити, че й различни цветове. Тея кютуци да си ги носят хамалите дет са още в миналия век.

Автор: nositel   
Дата:   26-07-18 12:43

Особени белези говори глупости [smilie18]

Автор: stoyanvakarelov   
Дата:   26-07-18 12:50

Кое ще вземеш на тая цена, което няма посредствени възможности и не е тухла и е от този век?

Дата:   26-07-18 12:52

Лично мен това не притеснява, правила съм снимки с DSLR само че с Nikon,
и въобще не беше проблем нито това , че е "кютук" , нито това да гледам през визьора.

Публикацията е редактирана (26-07-18 12:53)

Автор: stoyanvakarelov   
Дата:   26-07-18 12:56

Даже е премиство, ама интересното е да видим този иноватор от 21 век какво ще предложи.

Автор: quazimodo   
Дата:   26-07-18 16:39

200Д е далече от кютуците, само дето е черен[smilie5].

П.П. В интерес на истината, никога не съм попадал на тяло Канон с фронт или бекфокус. Намразих ДСЛР-ите от ниския клас, когато купих Фуджи С5 Про, както и останалите представители на Никон. Само с Д7000 нямах проблем, дори и без помощта на микронастройките, а много ползватели го проклетисват[smilie18]. Та в края на краищата, ако питащата иска да си запази нервната система, може да се загледа и по безогледалките - някой Олимпус ОМ-Д, за какъвто стигнат парите. Има всичките неща от ниския клас огледала, но пък няма по-голямата част от недостатъците, плюс големия парк от обективи от няколко фирми (нали няма някой да каже, че от Паналайките нищо не става[smilie18])

Публикацията е редактирана (26-07-18 17:09)

Автор: ombre   
Дата:   27-07-18 09:07

quazimodo [smilie24] ,така е ,канона е много малък и лек,не съм го пипал но съм снимал с 100,и определението за тухла и хамали е повече от смешно(визирам по горното изказване).Още по смешно е,че жена не може да гледа през визьора, че не им било приятно,човече подобна глупост не бях чел скоро.Напротив всеки,който има камера с визьор,гледа през него,а не на екрана по обясними причини.
До авторката,ако ви удбно камерката,си я вземете,нито е кютук нито нищо,помислете обаче с какъв обектив ще го ползвате,понеже тогава размера ще има значение.Няма да е тежък,но няма да се събира и в чантата ви/дамската/.Ще се наложи и доп.раничка и т.н.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »