Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 YASHICA Electro 35 GSN или Minoltina AL-S
Автор: enizvk   
Дата:   16-04-18 09:37

Здравейте,
Оглеждам се за аналогова rangefinder камера около 100$.
Тези двата ми направиха впечатление. Ако имате реален опит с такива камери ще се радвам да споделите някакви впечатления и особености при работа, с подобна система.

Поздрави!

Отговори на това съобщение
 Re: YASHICA Electro 35 GSN или Minoltina AL-S
Автор: BXMarkov   
Дата:   16-04-18 16:01

Снимал съм с Яшиката преди 15-на години, чудесен апарат, но имай предвид че батерията му е особена и не се произвежда отдавна и в наши дни се правят разни адаптери и прочие за да се ползват батерии около 6 волта, а това често води до неточна работа на камерата. Минолтата ми е непозната.

Автор: danilia   
Дата:   16-04-18 16:43

CANONET QL 17-Бленда 1,7,обектив -40мм .Батериите се продават по часовникарските магазини.Чудесен rangefinder!

Автор: nick70   
Дата:   16-04-18 17:39

И двете камери са хубави! По-скоро трябва да прецениш с коя от тях по-лесно /удобно/ ще можеш да работиш![smile] Хубаво е да прочетеш инструкциите им за употреба!
Няколко думи за двете камери:
Минолтата - разполага с механичен затвор със скорости 1сек. - 1/500 и ръчен контрол върху блендата. Можеш да не се съобразяваш с показанията на светломера. Работата на апарата не е зависима от батерията. С тази камера ще имаш по-голяма творческа свобода.[smile]
Яшиката - разполага с електромеханичен затвор със скорости 30сек.- 1/500 куплиран със светломера. Камерата не може да работи без батерия! Ще имаш известна свобода при избора на бленда. Оригиналната батерия е специфична - 5,6 волта, но при използването на цветен негативен филм едва ли ще се забележи неточната работа на светломера при използването на алтернативна батерия /с адаптер/.

Преди покупката трябва да си наясно и с техническото им състояние! В изправност ли са!? Уплътненията на капака трябва да са сменени с нови!

Инструкция за употреба на Яшиката:
http://www.cameramanuals.org/yashica_pdf/yashica_electro_35_gsn-1.pdf

[shtrak]

Публикацията е редактирана (16-04-18 17:40)

Автор: enizvk   
Дата:   16-04-18 19:08

Благодаря за информацията!
Колега от форума ми предлага Konica Auto S2 за 100лв. и казва, че е в безупречно състояние. Евентуално ще погледна и него.
Иначе от много време ми се иска да снимам с такава камера и и махресва компактността им.

Автор: my.point.of.view   
Дата:   20-04-18 13:22

Нямаш грижи с кой да е телеметричен фотоапарат.
На мен ми мина мерака да се фукам, че съм определил експонацията сам и на око. Има си техника, която го прави достатъчно добре, за да имам време да се занимавам със сюжета, композицията, кадрирането и др.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: