Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Panasonic Lumix G Vario 14-42mm f/3.5-5.6
Автор: swy   
Дата:   26-02-18 16:04

Дали ще се справи добре този обектив за репродукция на картини (живопис и икони). По принцип с китака на Никон не ставаше тази задача но е кроп х1.5 , панасоника е х2.0. Та ме интересува дали 14-42 ще става за тази цел както и за портрети или да търся твърд по дефолт. Благодаря предварително[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic Lumix G Vario 14-42mm f/3.5-5.6
Автор: mihajlov2   
Дата:   26-02-18 16:36

Преди време си бях взел на старо един Панасоник G3 с такъв обектив като китов. От първата безогледалка на Панасоник G1 имах един китак 14-45. Определено 14-42 издиша осезателно пред 14-45. 14-42 беше мек по краищата, а 14-45 си е резачка отвсякъде. Появява се от време на време в базара. По-добре си вземи такъв (14-45).

Автор: ogi100   
Дата:   26-02-18 17:01

Снимал съм икони и знам колко тежка задача е, особено ако има по тях златисти или сребристи орнаменти. Осветлението е много важно, да не кажа по-важно от оптиката. Какъв беше проблема, когато снимахте с Никон + китов обектив? С какво осветление снимахте, какви настройки и в каква среда?

Автор: mouzata   
Дата:   26-02-18 18:25

Ако обективът е от втората версия (с 46мм резба за филтри), може и да стане. Дават го да има рязкост, колкото 14-45, като спрямо него се печели от по-малък размер, както и поддържане на двойна стабилизация (оптична + вградена в тялото) при по-новите тела на Панасоник.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »