Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14     всички  напред  последна
 авторска хигиена 2
Автор: мара   
Дата:   19-01-18 08:23

така де...пак съм аз [smilie18]

начи!
понеже не можах да се изкажа, а па богданов, тоя лош човек, да земе да я затвори....

ми ако снимаме серия, никак не е хубаво да качваме сички снимки от серията.
избираме си най-хубавата...айде, може и 2-3, ама барем с нещо различно като обработка, акцент, цветове...

макар че имаше тука едно момче - СЕКОНД - снимаше дъъъълги серии от монголия, русия, африкански страни некви...или ДОМОСЕД...има и други - та да пущат! ако може!
щото техните бяха хубави и различни сами по себе си достатъчно, за да са интересни, познавателни илюстративни и МНОГО, МНОГО ДОБРИ!

право да ви кажа, и на мен ми е трудно да се спра понякога, ама се надявам да не ми личи [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

мили ми автори, по-добре да разчитате на своята цедка, отколкото на цедката на приятелския кръг - той НЯМА! иначе нямаше да ви гласува на всяка боза...
 Re: авторска хигиена 2
Автор: CDman   
Дата:   19-01-18 09:27

https://www.youtube.com/watch?v=nSoHyjrT5_w
[beer]

Автор: azsym   
Дата:   19-01-18 10:17

https://photo-forum.net/static/site_pics/2018-01/1516299947_IMG_001015.jpg

https://photo-forum.net/static/site_pics/2018-01/1516299946_IMG_001014.jpg

https://photo-forum.net/static/site_pics/2018-01/1516299945_IMG_001013.jpg

Дата:   19-01-18 10:21

кагат си е ожастно, ожастно си е...!
а така е трижди ожастно [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Автор: uri64   
Дата:   19-01-18 11:04

Та какво за авторската хигиена? [smilie5]

Автор: nyamago   
Дата:   19-01-18 12:17

Интересно е, че сред редовно апелиращите за самокритично придържане към по-високи стандарти преобладават... художници. Хора, които ежедневно и цял живот се занимават с изкуство. Дори другите със същия призив (фотографи, които професионално работят нещо друго) са 'изключението, което потвърждава правилото', явно имат вътре в себе си художник.

Не мога да се сетя някой художник да е запазил (още по-малко - да е изложил на показ) някоя мацаница, която не се е получила както я е замислил, не му харесва, но - 'нека седи, нека видим какво ще кажат хората'...

В личните си (жалки) опити да рисувам съм бил толкова безпощаден, че практически нямам никакви запазени доказателства, че съм опитвал. У близки и познати има някои неща, рядко подарявани, по-често откраднати или изровени от кошчето (един съученик има дори цяла колекция). Но тези 'ценители' и техните ахкания малко ми напомнят за тукашните фенове, гласуващи с удивителни и плюсчета [smilie2]

Фотографията е друго нещо. Още много преди да избухне дигиталната и вездесъщост, тя е била демократизирана от евтините масови апарати и ленти, камерите с фиксиран фокус и бленда, където 'творецът' само натиска копчето. Много преди Ломо ('Смена'-та) е имало Кодак Брауни, кутия с единствено копче за 'щрак'. И милиони снимки за спомен. Между милионите - и няколко малцинства с друга стойност: документи на живота и времето ('уловените моменти' на Бресон), буквално кавалетни образи за съзерцание (пейзажите на Адамс) и дори експерименти с 'изкуВство' (от Щиглиц и Уестън, през Уорхол, до днешните артЪ-величия). Но всички те са капка в морето, каквото са правили и правят е изкуство, а фотографията е нещо друго.

За мен лично, фотографията не е като рисуването, по-скоро 'щракането' е като завета за 'драскането' (за който обезателно трябва да ви разкажа, но друг път и другаде). Документиране на видяното от окото ни, без претенции нито за точност на документа, нито за художествена стойност.

Има места за художествена фотография: публикации, галерии и, разбира се - сайтове. В този сайт са правени опити (напр, с някои недоизказани правила) да се позиционира като сайт за художествена фотография. У някои от членовете на тая общност недоизказаното се е възприело като 'официално' и очакват само това, като да е единствената възможност. Иска им се, но сайтът НЕ Е само и единствено за художествена фотография. Това противоречи на амбициите му да е 'най-голям' в страната, сиреч - масов. И на потребността от икономическа независимост, т.е. от доходи, за да съществува.

Нищо не пречи художествената фотография (доколкото я има тук) да се поощрява чрез системите за оценки (нека не говорим тук какво може да им се подобри). Нищо не пречи да си има раздели, галерии и други вътрешни места, специализирани за художествена фотография (пак да не говорим в тая тема какво може да се подобри в класификациите и структурите на сайта). Но дайте да не мерим всичко с единствен аршин, да не налагаме на масите задължения да са високи артисти, защото няма да се получи? [smilie11]
[beer]

П.с. Някои вместо художествена, говорят за 'стойностна' фотография, но критериите за стойност са различни в главата на всеки. Аз си мисля, че мога да разпозная стойностна фотография като я видя, но стойностната за мене не е стойностна за друг - и терминът се обезсмисля. Дайте да забраним тая дума, а? [smilie3]
Автор: mugen   
Дата:   19-01-18 13:05

Никой не е длъжен и не може да снима и качва само 'шедьоври', или разни снимки със скрит и недоскрит смисъл, които минават за такива. [smilie8]
Автор: CDman   
Дата:   19-01-18 13:12

Ееех къде е Дора93 да се развихри и да ни обясни колко сме невещи у фотоГРАФ ското Скуство [smilie5]
Автор: шдфдшд   
Дата:   19-01-18 13:22

Автор: CDman
Дата: 19-01-18 13:12

Ееех къде е Дора93 да се развихри и да ни обясни колко сме невещи у фотоГРАФ ското Скуство [smilie5]

...в Бургас...[smilie7]
Автор: roburt48   
Дата:   19-01-18 13:29

Бравос Владо (nyamago) [beer]
Дата:   19-01-18 13:34

https://photo-forum.net/static/site_pics/2018-01/1516299937_IMG_9w.jpg

https://photo-forum.net/static/site_pics/2018-01/1516299938_IMG_9wbw.jpg

[thankyou]
Автор: nislon   
Дата:   19-01-18 14:57

Да, аз също съм фен на този Секонд !!!

Дата:   19-01-18 15:07

https://photo-forum.net/static/site_pics/2018-01/1516367142__IGP5275s.JPG

Дата:   19-01-18 16:26

туй е готово да мине прага :)
Дата:   19-01-18 18:04

^ Така се прави - с проби и търсене се намира печелившият вариант!
[beer]
Автор: philip   
Дата:   19-01-18 18:12

Маро, ма що те не цаниме за Цензор, к’о ти на Ареса търкаш...[smilie11] [smilie3]

Дата:   19-01-18 18:26

..твърдо Нье!...
Автор: nislon   
Дата:   19-01-18 18:37

Компромис - пробно за 1г., под формата на Редакторска анти-галерия [smile]

Автор: Бармалей   
Дата:   19-01-18 18:46

Аз да попитам - щот' съм новак - като няма точки, малинки не може ли? А?
Дата:   19-01-18 18:57

е, те за тва ни е думата...ама не може.

наче! аз антигалерия мое да направя...ама не ми се ще в нея да попадат снимки на хора, дет просто си щракат...в края на краищата - всеки почва от нещо. и така де - не е честно...
ама от големия рейтинг мога да вадя големите недоразумения...ибещавам, че ше стане биг мама скендъл! миже и да се дигне посещаемостта [smilie5]
Дата:   19-01-18 19:03

Начи си навита![cool] Като начало примерно с галерия 100Б става ли? Ама да не оставиш само прасенца![smilie18]

Дата:   19-01-18 19:03

мара написа:

> наче! аз антигалерия мое да направя...ама не ми се ще в нея да
> попадат снимки на хора, дет просто си щракат...

Анджак! Сега вече ще трябва да разкажа нещо дето отдавна се канех, идва на място и все още е петък. Но ще пусна отделна темичка - след малко...
Автор: dave   
Дата:   19-01-18 19:06

Ей, от петилетка май не съм спамил тъдява [smilie5]

Съгласен с Мара [beer]

Ако пилещарите почнем така да правим с по 2000..3000 кадъра от снимане работата ще свърши мнооого зле [smilie18]

Дата:   19-01-18 19:55

dave, направо щЪ популяризирате занаята и току виж сте надминали галерия "портрет"![smile]

Дата:   19-01-18 20:22

те ти и портрет:

https://photo-forum.net/static/site_pics/2018-01/1516385965_1516385617__IGP5203az1i.jpg

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14     всички  напред  последна

Тази тема е затворена