Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Въпрос относно Canon Powershot SX60 HS
Автор: Kill-op   
Дата:   04-11-17 16:00

Здравейте, бихте ли ми казали дали този апарат е подходящ за предметна фотография на малки предмети /подобни на пръстени/ и картончета с големината на стандартна визитка? Клоня към него заради забележителния му зуум. :)

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос относно Canon Powershot SX60 HS
Автор: Pavlov   
Дата:   04-11-17 18:22

И как точно ти помага зуумът при предметната фотография?...

Дата:   04-11-17 18:24

зууумът не помага, но ме блазни за снимки на Луната.

Автор: colorphoto   
Дата:   05-11-17 14:55

[smilie18]

Дата:   05-11-17 16:58

Ти се смееш, а аз съм все още пред дилемата дали да го взема или не. :)
А за съжаление не намерих никакви отзиви за този апарат. Явно или не става за нищо или не се купува мбого много. А някой комплект да ми препоръчате до 1000-1200 лв.? Знам, че парите са вероятно за детска играчка, но за съжаление това ми е бюджета в момента.

Автор: hardcpz   
Дата:   05-11-17 18:01

https://thumbor.forbes.com/thumbor/1280x868/https%3A%2F%2Fblogs-images.forbes.com%2Fleeseymour%2Ffil

Публикацията е редактирана (22-03-19 12:07)

Автор: colorphoto   
Дата:   05-11-17 18:15

Смеех се щото пишеш за предметна и макрофотографии и после искаш и луната!

Разгледай супер зуумовете които се предлагат в Синтезиса и Павилиона - те стават и за предметна и за луната.

Ама предметите с какво осветление ще ги осветиш се замисли и разгледай и за осветления и фонове/палатки за продуктова фотография в Дайнафос.

От няколко дни неколцина питате за сходни неща - ми четете и другите теми и ще намерите отговори и по-вашия въпрос.

Автор: VladX   
Дата:   05-11-17 18:35

Че то и Луната си е предмет ... [smilie18]
Виж....! В продуктовата фотография едно от най важните неща е осветлението. Не че фотоапарата и обектива са маловажни, но в твоя случай, може и да спестиш в началото, докато разбеш от какво има нужда и с времето да ъпгрейдваш оборудването.
Така че вземай въпросния SX60. Ще ти трябва и този комплект и някакъв подобен статив за апарата.
Апарата и комплекта за предметна фотография са базови. реално не са биг дийъл, но като за начало бих казал че са чудесни, понеже ще ти "отворят" очите и след време сам ще започнеш да разбираш нещата и сам ще знаеш от какво ще имаш нужда.
Та .... просто започвай да снимаш!

Дата:   05-11-17 19:15

Хубав апарат ще избереш, когато проумееш, че голямата матрица и светлосилната оптика са по-важни от големия зуум и многото мегапиксели.
Няма да ти препоръчам нищо конкретно. Но не си купувай SX60, особено нов. Че после, като тръгнеш да го продаваш, не можеш да му вземеш парите.

Дата:   05-11-17 20:57

Те темите са няколко, но бюджета на всеки е различен. Зуума ме привлече, защото имам телескоп и с него и апарата предполагам ще станат интересни снимки, като за непрофесионалист! Хал хабер си нямам от снимане освен с натискането на копчето за снимка на авто настройка, но ми се иска да се науча. :)
Първоначално не ми се иска да се набутвам с нещо скъпо, защото ще го ползвам само за моите продукти и няма да се снима интензивно /20-30 месечно/, а този SX60 го намерих за 700 лв нов и ми допадна заради въртящия се екран и зуума, като зуума ми е бонус, ако снимам и навън при разходки. Предлагат ми Canon 1300D за 800 лв, ама не знам дали е хубав.[smilie11]
а относно осветлението и палатката съм наясно и ще взимам и тях.

Публикацията е редактирана (05-11-17 21:02)

Автор: VladX   
Дата:   06-11-17 08:02

1300D, по-добре от sx60.
1300D, на тази цена с обектив ли ти го предлагат? Не знам как им вървят парите втора ръка.
Игледай няколко урока в YouTube, купи си някоя друга книга.
На този етап може би наистина е по-добре апарат с обектив втора употреба, но по висок клас, отколкото скъпа и тъмна сапунерка с малка матрица.
На 1300D не му се върти екрана и зуума е според обектива, който му сложиш.
Но както вече няколко колеги се изказахме по-горе, много ти е важно и осветлението за това, което ще снимаш.
Успех!

Автор: Crocodile   
Дата:   06-11-17 08:03

Като за начало почни с този https://www.olx.bg/ad/tsifrov-fotoaparat-lumix-dmc-fz300-399lv-ID73b7d.html

, става и за предметна фотография и за снимане на луната . Ще ти е достатъчен за дълго време , когато и ако някога започне да те ограничава ще го продадеш почти без загуба и ще си купиш каквото ти е нужно .
Горния апарат има светъл обектив , страхотно макро , подвижен екран ,Wi-Fi и още много полезни за теб функции .
За сега не се набутвай със огледален или безогледален апарат , и особено за обективи , нямаш си на идея колко можеш да загубиш ако не си запознат с материята отблизо.

За предметна фотография , купи си евтин статив , и според големината на сниманите предмети си купи една " палатка " за предметна фотография , има ги и с вградено осветление .
Статива ще ти е полезен и за Луната :)
До тук си под 500 лв а вече имаш всичко необходимо , Успех !

П.П. панасоника от линка който ти дадох е в пъти по добър от канона който ти си си избрал !

Публикацията е редактирана (06-11-17 08:21)

Дата:   06-11-17 08:46

1300D e с китов обектив 18-55мм, има го и за 999 лв с този + Canon 75-300mm f/4-5.6 USM, което ми се вижда добро като оферта в срвнение с тази за 800 лв само с 18-55

Дата:   06-11-17 08:59

Не е добра оферта. 75-300 е калпав обектив.

Дата:   06-11-17 09:31

Crocodile, тя тази оферта изглежда примамлива, но ме притеснява че е от заложна къща, а аз нямам необходимите познания да разбера дали апарата е читав. Т.е. да не се набутам за апарат на който му е взет живота и после с ремонти и почистване да ми излезе почти колкото нов. :/

Автор: ubp   
Дата:   06-11-17 14:51

Колега Kill-op най-важно е на теб да ти харесва фотоапарата. Имам същия но снимам диви животни от големи разстояния и ми е перфектен. Може да снима и от супер близки разстояния, снима и във RAW, става и за широко - 21мм. пейзажи и т.н. Най-голямата му сила е зума + М (ръчни настройки) и снимане от статив [shtrak]

П.С.
Не се връзвай на "ПРИЯТЕЛСКИ" съвети за купуване на фотоапарат втора ръка. Вероятността да те измамят е много голяма.

Купи си Canon Powershot SX60 HS нов и да те кефи максимално [beer]

Дата:   06-11-17 15:02

ubp, пич ти ме убеди! Три дена бях с егати дилемата, вдигах бюджета, свалях, правих схеми, ама днес така ми писна, че като ти прочетох коментара реших да се хвърля в дълбокото и да го взема. Парите не са всичко, важното е човек да е щастлив. Този апарат едва ли ще ме ощастливи много, но в крайна сметка 800 лв. не са болка за умиране. Като снимам няколко бала, Май месец ще ги избия! /в кръга на шегата!/ [smilie18]
Бонус мога да снимам комшиите и да им искам пари, все пак апарата си е папарашки! ;)

Дата:   06-11-17 15:15

Купи си го, снимай и му се кефи. Прочети дебелата книжка с инструкциите, има много да научиш. Понякога в комплект с фотоапарата върви и безплатен курс за обучение, отделно в ютуб има много клипчета какво може този модел. Ако решиш след време си купи и друг с по-голяма матрица. Аз така направих. Въпреки това този ми е любим и става за почти всичко. Успех ти желая [beer]

Дата:   06-11-17 15:32

http://www.photographyblog.com/reviews/canon_powershot_sx60_hs_review/conclusion/

https://www.canon.bg/for_home/product_finder/cameras/digital_camera/powershot/powershot_sx60_hs/

[shtrak]

Автор: tonyf   
Дата:   06-11-17 15:36

Е дай още 150 лв. и си вземи ФЗ 300, де, човек... Само погледни какво пише отпред на обектива на единия и на другия...
[smilie5]

Автор: Crocodile   
Дата:   06-11-17 16:28

Canon Powershot SX60 да го сравняваш с Panasonic FZ300 е много неудачно , канона е тъмен и безполезен при слабо осветление . В края на зума ще имаш проблеми със стабилизацият дори и през деня пак заради тъмния обектив . Липсва му светосила , от там и скорост а за да я компенсираш трябва да вдигаш ISO , от там пада качеството а високото ISO e лошо при малките сензори . Отностно техниката втора ръка ..всичко съм купувал втора ръка ,заслужава си . Ако не разбираш си вземи някой който разбира с теб , едно е да дадеш 900 лв за тоя панасоник и друго е 400 лв.

Ако си поръчал обаче тоя канон си се прецакал тотално , ако е през интернет имаш право да го откажеш мисля че в едноседмичен срок ! Ще снимаш бал с него ма на куково лято с тоя тъмен обектив .

Публикацията е редактирана (06-11-17 16:38)

Автор: lucky55   
Дата:   06-11-17 17:21

Crocodile написа:

> Canon Powershot SX60 да го сравняваш с Panasonic
> FZ300 е много неудачно , канона е
> тъмен и безполезен при слабо
> осветление . В края на зума ще имаш
> проблеми със стабилизацият дори и
> през деня пак заради тъмния
> обектив . Липсва му светосила , от
> там и скорост а за да я компенсираш
> трябва да вдигаш ISO , от там пада
> качеството а високото ISO e лошо при
> малките сензори .

Точно казано![smilie3]

Автор: mmjm   
Дата:   06-11-17 21:05

Ако ФЗ 300 ти е скъп, спокойно можеш да започнеш и с FZ 200 (предишния модел в момента е около 670лв. нов).
Все пак не е зле да ги видиш на живо в някой магазин, може и някой друг да ти лепне. Ти ще снимаш с него, важно е на теб да ти е удобен и да ти харесва.[beer]

Дата:   06-11-17 21:34

Едно последно питане, Canon 700D читав ли е?
А иначе днес бях до Тех*пол* и се оказа че няма друга бройка от SX60 освен мострата, което ме спря. Утре отивам до Фотопав*он да видя на място и да тествам и взимам, вдигнах бюджета на 1200-1300. Ако някой има предложение за модел с обектив от този магазин с радост ще го тествам утре. Благодаря на всички за мненията и отзивите, надявам се някоий ден да ви настигна по знания!

Дата:   06-11-17 21:48

Ходи във Фотосинтезис - имат го. CANON EOS 700D също е хубав фотоапарат но ще ти трябват добри обективи и цената отива доста нагоре.
Момчето си е избрало ПРЕКРАСЕН Canon PowerShot SX60 HS, който между другото е световен и доказан бестселър в своя клас. Оптичното му увеличение е 65 пъти, той вижда и снима това, което и с бинокъл няма да забележите дори. Сравнявате го с 24х на Панасоник... айде стига му пробутвахте тия бутикови Панасоници или пък втора употреба боклуци от битака.
Канона ги бие по всичко, аман от тия f2.8 като че ли ще снима само нощес. Нямал стабилизация.... пълни глупости, липсвала му светосила.... и още и още... абе тия инженери от Канон да вземат да ви дойдат на гости та вие да ги научите как се правят фотоапарати?! Я се вижте [smilie18]
Разберете, че хората си купуват CANON защото им харесва, кефи и пазара във всички страни го потвърждава [cool]

Публикацията е редактирана (06-11-17 21:59)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: