Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Интересен проект с 90% финансиране
Автор: koev   
Дата:   10-10-17 17:55

Хайде, някоя от дамите под 29 или над 50 ще черпи за инфото [smilie3]
Линк

Отговори на това съобщение
 Re: Интересен проект с 90% финансиране
Автор: Doriyan   
Дата:   11-10-17 00:46

Новата схема за източване на еврофондове. Вече масово в социалните мрежи плъзнаха търсачи на жени, магистри по фотография под 29г. Тъжно
Дано поне някой оползотвори парите по предназначение

Публикацията е редактирана (11-10-17 00:46)

Автор: lamerko   
Дата:   11-10-17 01:15

Всъщност наистина не съм виждал по-дискриминативни условия.

Автор: dimidumi   
Дата:   11-10-17 01:42

lamerko написа:

> Всъщност наистина не съм виждал
> по-дискриминативни условия.

Изглежда като дискриминация, не знам, няма ли някой юрист във форума да каже? [beer]

Автор: PhotoBo   
Дата:   11-10-17 02:39

Това не са изисквания, а приоритети за изготвянето на прокт, с което се занимават eupro.

Изискванията за ваички лица са:

Регистрирани преди окончателното обявяване на процедурата юридически лица, които имат ПО-МАЛКО от 2 приключени финансови години. (Кандидатите следва да са регистрирани в Търговския регистър след 31.12.2015 г.)
Юридическите лица трябва да са притежание на 1 физическо лице(при ООД - едно физическо лице трябва да притежава НАД 50% от юридическото)
Физическото лице трябва да НЯМА участие в други дружества(трябва да има само 1 фирма)

Инфото е полезно, стига да не водеше до една фирма занимаваща се с изготвянето на европейски проекти, защото във всеки град си има по няколко такива поне.

Дата:   11-10-17 03:33

Нямах предвид "изисквания", а "дискриминация". Ако аз отговарям на всички ИЗИСКВАНИЯ, както и съседката, която обаче е от женски пол и с 15 години по-млада/възрастна - няма ли да е дискриминация, че именно тя ще спечели по дефиниция?

Автор: мара   
Дата:   11-10-17 11:04

ами на мен нещата ми изглеждат по следния начин:

опитваме се да подпомогнем онези, за които е най-трудно - младите специалистКи БЕЗ голям опит и жените, за които е най-трудно да намерят реализация, ако са изпаднали от пазара на труда - т.е. - тези над 50...
има приоритет за северозапада, за текстилните специалности...
поне [smilie8] ми се ще така да го тълкувам...

Дата:   11-10-17 12:20

Да де, ама другия приоритет е висше образование в същата насока, както и опит с тази дейност, а изиксването за юридически лица предполага и предприемачество. А документацията е толкова засукана, че на практика трябва да се наеме скъпоструваща фирма за евро проекти (преди имаше дори такова изискване, ама май преди година-две падна). Отделно минималната сума за разходите предполага по-сериозен бизнес от гаражче метър на метър.

Дата:   11-10-17 13:08

Lamerko, не е дискриминация, защото тия условия идват от фирмата изготвяща проекта. В случая не печели нищо засуканата съседка, освен приоритетно изготвяне (предполагам по-бързо) на самия проект. Това е в тази фирма, а човек винаги може да намери фирма занимаваща се със същата дейност, нямаща подобни приоритетни изисквания. Струва ми се че бъркаш изискванията на дадена фирма изготвяща проекта стещу заплащане с дискриминация по самия проект.

Дата:   11-10-17 13:50

Грешиш - приоритета не е на фирмата, а на самата програма. Ето тук в страницата на ОПИК - страница 27, т. 15. Фирмите просто изпълняват указанията от въпросния документ и нищо повече. С други думи приоритета е в оценяването, а не в изготвянето на документите.

Приоритет ще бъде даден на:

- проекти на жени предприемачи;
...

Автор: GenaDP   
Дата:   11-10-17 13:57

Дискриминацията стана модна думичка. Всякой по всеки повод писка, че е дискриминиран...

Еми да, гадините не искат да назначават слепи пилоти, безкраки пощальони, а и хипофизни джуджета не взимат в баскетболните отбори. Свиквайте. Равенство в природата не съществува, има го само в нечии болни мозъци.

Автор: CDman   
Дата:   11-10-17 14:33

А ми кажете в коя от тези дейности:

Сектор "Фотография"
- Търговска и потребителска фотография
- Портретна фотография за паспорти, документи, сватбени тържества и други
- Фотографии за реклами, издателска дейност, мода, недвижими имоти с туристическа цел
- Фотографиране от въздуха (дронове и други)
- Видеозаснемане на събития: сватби, годишнини и други тържества
- Обработка на филми;
- Проявяване на филми
- Експресно фото
- Обработка на диапозитиви

Има нужда от нови субекти на пазара и как ще се конкурират с вече утвърдените ? [smilie11]

А бе важното е да се усвояват средства [beer]

Дата:   11-10-17 14:34

Гена, глупости пишеш, отиваш в друга крайност...Значи аз имам прекрасен проект, но ако съм на 30 г. или на 49 г. и съм мъж, автоматично отпадам...е това не е ли дискриминация [smilie2]

Автор: penco   
Дата:   11-10-17 15:57

Не отпадаш автоматично, само при оценяването ще получиш с няколко точки по-малко от жена кандидат или още по малко спрямо жена до 29 години, или спрямо мъж/жена над 50. А и ако не попадаш в северозападен район също губиш точки.

Автор: BXMarkov   
Дата:   11-10-17 19:43

То в северозапада хората са обезумели от немотия, трудно и тегаво ще вървят фотографски услуги. Другото не го считам за дискриминация,след като правилата са определени ясно и публично, съобразно със целите на проекта.

Публикацията е редактирана (11-10-17 19:44)

Автор: GenaDP   
Дата:   11-10-17 20:40

Значи аз имам прекрасен проект, но ако съм на 30 г. или на 49 г. и съм мъж, автоматично отпадам...е това не е ли дискриминация

Автоматично отпадаш от конкурсите "мис свят". Ако от това също се чувстваш дискриминиран - можеш да се сърдиш на майка си. Или да си направиш операция за смяна на пола.

Автор: goldstar   
Дата:   12-10-17 15:26

От толкова много изисквания забравяш за какво става дума когато почниш да четеш . Хем искат да помогнат и хем слагат целта на майкаси у дивия плюс много препядствия... не ги разбирам просто[smilie11]

Автор: мара   
Дата:   12-10-17 15:27

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   12-10-17 15:31

Европейци сър [beer]

Дата:   13-10-17 01:58

lamerko, щом официалните изисквания са това, тогава не ми остава нищо друго, освен да се съглася, че са меко казано ограничени! Не се съмнявам обаче, че схеми всякакви ще се измислят, щом има едни пари за освояване [smilie3]

Дата:   13-10-17 12:19

Точно:
ЦЪК

Дата:   13-10-17 14:31

Едва ли е тук мястото да обсъждаме корупционните схеми с еврофондове, а дали тези схеми (и не само те) са причина за тоталния спад на ПЧИ в България и дори вече стават и заплаха за националната сигурност, оставям на GenaDP да ни осветли по въпроса [smilie5] ...спомням си напъните за едни схеми за захлебване на поп-фолк телевизия и студио с еврофондове, колко му е и един конкурс за красота да спретнем с еУрофондове [smilie5] [smilie5] [smilie5] , а защо не и едно рИалити "кравеФермата", пък който иска да си сменя пола...щом се чувства дискриминиран...[smilie5] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »