Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ползване на ръчнофокусен обектив с EOS
Автор: charli643   
Дата:   04-10-17 16:20

Здравейте. Имам ръчнофокусен обектив MC SONNAR 3.5/135 CARL ZEISS JENA. Как мога да го ползвам с Канон EOS.Не можах да открия подобна тема във форума.Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: ползване на ръчнофокусен обектив с EOS
Автор: spotter84   
Дата:   04-10-17 16:29

Предполагам обективът е с байонет М42. Следователно с най-обикновен механичен преходник M42 - EOS.Представлява една мн тънка пластина.

Публикацията е редактирана (04-10-17 16:30)

Автор: charli643   
Дата:   04-10-17 16:54

Благодаря за отговора, но не съм наясно от къде мога да го намеря

Автор: stalker   
Дата:   04-10-17 16:56

Е, стига де... !!

Google не ползвате ли ?

Автор: quazimodo   
Дата:   04-10-17 17:30

Кат начало се Увери, че обективът наистина е на резба М42. После се зАбий у сайто на Фото-видео биз и че си намериш сичко кое ти требе. Успех!

Автор: spotter84   
Дата:   04-10-17 17:35

Например: ЦЪК

Автор: lamerko   
Дата:   04-10-17 17:41

Обектива го има в разновидности с няколко различни байонета - не пускайте така линкове за джаджи преди да е ясно кое как е :)

Автор: Aleksandr   
Дата:   04-10-17 17:47

Много лесно и добре работят ЕОС-ите с обективи на М-42. Предполагам, че сега всички преходници вече са с чип за потвръждаване на фокуса и могат да натискат блендата, ако няма ключе на обектива. Слагал съм преходници на Пентакси, Сони и Минолти, а на Никон въобще е трудно. С ЕОС е най-добре...:)

Публикацията е редактирана (04-10-17 17:49)

Автор: georgioiv   
Дата:   06-10-17 23:36

Ако имаш лайв вю - търси преходник от байонета на Сонара към ЕОС. Ако нямаш лайв вю - не се занимавай, нищо няма да стане с никакъв чип за потвърждаване на фокуса.

Автор: aldygreen   
Дата:   07-10-17 00:28

gorbi написа:

> Ако имаш лайв вю - търси преходник
> от байонета на Сонара към ЕОС. Ако
> нямаш лайв вю - не се занимавай,
> нищо няма да стане с никакъв чип за
> потвърждаване на фокуса.
В грешка си. Ако лично си пробвал, нещо си о&рал при настройките.
Имам точно такъв обектив на M42, който ползвам с преходник и програмируем руски чип за потвърждение на фокуса.
Ако човек е наясно какво прави, което не става само с разпитване по форумите, потвърждението на фокуса може да се настрои фокусът да цепи косъма. Изненадан съм от остротата на този древен обектив. Също и от бокето.
[beer]

Автор: georgioiv   
Дата:   07-10-17 07:47

Обикновено в този форум си позволявам да пиша само неща с които съм наясно. Тия чипове започнах аз пръв да ги внасям още 2005 :)

Нека да го кажа по друг начин. Ако имаш проблеми със зрението - да, вариант е с чип за потвърждение. Във всички останали случаи - лайввю + увеличение + особено пийкинг - дават много по-добри резултати, в някои случаи по-добри и от автофокусните обективи.. Познавам един тука снима сватби така, ей сега по някое време ще се запише в темата.. :)

Публикацията е редактирана (07-10-17 08:37)

Автор: quazimodo   
Дата:   07-10-17 11:57

Ако ще стреляш комар в ухото[smilie5], може и да трябва суперточен фокус с адаптер м42-ЕОС, но във всички други случаи, точността предоставяна от чиповете е напълно достатъчна. Трябва да се взима под внимание и една друга подробност - точността на фокуса за даден обектив зависи и от посоката на въртене на ринга за фокусиране. С други думи един обектив фокусира по-точно ако се върви към безкрайност, а друг ако се тръгне от безкрайност. Наздраве [beer]!

Автор: aldygreen   
Дата:   07-10-17 11:59

Така е, gorbi.
Но твърдението, че
> нищо няма да стане с никакъв чип за
> потвърждаване на фокуса
е малко пресилено. Като му хванеш чалъма, резултатите са добри.
За LiveView работата е ясна, но там започваш да имитираш безогледалка. За какво ти е тогава DSLR кютука?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »