Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Дрон за снимки и видео
Автор: Youllsuffer   
Дата:   05-10-17 11:32

Здравейте драги фотографи и видео маниаци!! Чудях се има ли прилични дронове за снимки и видео в ценовия диапазон между 300-600лв? Моля, споделете наблюденията си относно качествените и не много скъпи дронове! Благодаря ви за отделеното време!

Отговори на това съобщение
 Re: Дрон за снимки и видео
Автор: nsirakov   
Дата:   05-10-17 12:21

Шищяь(ньшь иьфдшс

Автор: Commander_Keen   
Дата:   05-10-17 13:06

Прилични е доста резтегливо понятие...
Според мен най-евтиният който става за нещо е DJI Spark, на който съм горд притежател от 2 месеца. Но и той е извън бюджета, който си посочил.
Камерката му с миниатюрен сензор, така че прави снимки като средна хубост телефон. В крайна сметка резултатът е... приемлив... с доста компромиси. Що се отнася до видео - мисля, че е много причлично, освен ако изрично не ти трябва 4К.
За по-прилична фотография - дрон с поне едноичнов сензор, но там цените са много неприятни.
Ей една директно от Спарк-а:

https://orig00.deviantart.net/c34d/f/2017/269/4/c/dji_0001_by_diliev-dbolvl4.jpg

A eто как изглежда панорамката след малко обработка:

https://orig00.deviantart.net/2223/f/2017/268/b/7/maritza1_by_diliev-dbok9hp.jpg

Публикацията е редактирана (05-10-17 15:05)

Дата:   05-10-17 15:19

Commander_Keen написа:

> Прилични е доста резтегливо
> понятие...
> Според мен най-евтиният който
> става за нещо е DJI Spark, на който съм
> горд притежател от 2 месеца. Но и
> той е извън бюджета, който си
> посочил.
> Камерката му с миниатюрен сензор,
> така че прави снимки като средна
> хубост телефон. В крайна сметка
> резултатът е... приемлив... с доста
> компромиси. Що се отнася до видео -
> мисля, че е много причлично, освен
> ако изрично не ти трябва 4К.
> За по-прилична фотография - дрон с
> поне едноичнов сензор, но там
> цените са много неприятни.
> Ей една директно от Спарк-а:
>
> https://orig00.deviantart.net/c34d/f/2017/269/4/c/dji_0001_by_diliev-dbolvl4.jpg

>
>
> A eто как изглежда панорамката след
> малко обработка:
>
> https://orig00.deviantart.net/2223/f/2017/268/b/7/maritza1_by_diliev-dbok9hp.jpg

>

>
> Публикацията е редактирана (05-10-17
> 15:05)
Дрона основно ще се ползва за видео. Трябва ми нещо с поне 1080p

Автор: baraba   
Дата:   05-10-17 15:45

много е несериозно да търсиш КАЧЕСТВЕНА МАШИНА за 300лв[smilie11]

и крадена да е пак ще е повечко пари

надявам се по коледа , следващата подобна тема да е качествен дрон за 99лв [smilie7]

Дата:   05-10-17 16:12

baraba написа:

> много е несериозно да търсиш
> КАЧЕСТВЕНА МАШИНА за 300лв[smilie11]
>
> и крадена да е пак ще е повечко
> пари
>
> надявам се по коледа , следващата
> подобна тема да е качествен дрон
> за 99лв [smilie7]
Гледам, че и по другите теми във форума се правиш на остроумен. Предлагам ти следното: дай ми пари за хубав дрон или си обирай крушите и заминавай да дразниш хора извън форума, резил ако се занимаваш с фотография или видео!!

Автор: vladopetrofff   
Дата:   05-10-17 16:26

Бюджета е много малък, та дори и за дрон втора употреба. Задели малко повечко за тази машинка, банки има, пари в банките има, че и на кредит ги дават. Инвестицията в бизнеса, рано или късно се изплаща, от теб зависи.

Автор: ivanov44   
Дата:   05-10-17 22:17

Мога да ти продам един фантом 2 при интерес[beer]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   05-10-17 22:38

За тези пари, та и за двойно повече НЯМА читава машина, която да прави прилично видео, а със стабилизацията и желето как ще се оправяш на по-евтините идея си нямам. Всичко това казвам , като пилот на дрон с 3 годишен опит.

Автор: baraba   
Дата:   06-10-17 03:33

най-големия резил е кога някой вземе се прави на дявол и иска с трънки бизнес да прави[smilie18]

с тия 300лв може да идеш по курви , место да се мъчиш с дронове

Автор: georgioiv   
Дата:   06-10-17 23:34

Дрон под Спарк или Фантом 3 е безмислен. Пари на вятъра. Фантом 3 про е много по-добре за снимки и видео от Спарка, но Спарк е много по удобен за ползване, винаги е под ръка. Камерата му съвсем не е лоша, същата е като на цялата линия Фантом и Мавик, без Фантом 4 про и Инспайър, които са с други сензори. Спарка обаче е много лошо софтуерно орязан, изтарикатиха се и тия като производителите на фотоапарати. Цялата линия вече я имам до Фантом 4, без Мавик за сега, та си сравнявам. Търси употребявана 3-ка, от това по-добро което да си заслужава въобще да се купува - няма. Аз имам една тройка про за продаване, но е далеч от твоя бюджет. Успех !

Автор: Lestat   
Дата:   06-10-17 23:54

Някой има ли впечатления от дронове Yuneec? DJI са страхотни, не отричам, но цените са . . . А и чух, че почти задължително трябва да се ползват с iOS устройство.

Yuneec гледах на Фото Павилиона и на https://www.yuneec.bg
. Цените са по-приятни, а качеството?

Публикацията е редактирана (11-10-17 11:22)

Дата:   07-10-17 08:24

Не е задължително да се ползват с ios. Специално заради дроновете взех айпад мини, защото така пишеше в сайта на dji тогава. Често обаче ми се налага да летя и с Хуавей p9 и освен че не може да прави лайвстрийм, не съм забелязал други неудобства. Имам и dji Осмо, там не знам защо наистина работата с андроид е кошмар, но за дроновете не съм забелязал проблеми.

Дата:   07-10-17 08:28

Колкото до Yoneec - летял съм веднъж с такъв. Много ми беше неудобно управлението след dji - ското. Може би за непредубеден човек ще е ОК. Усещането е, все едно от модерен автомобил се качваш на - руски :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »