Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ОТКРАДНАТ Canon 70D
Автор: sharkydog   
Дата:   02-08-17 21:48

Днес около 5-6 следобяд, на паркина на устието на р.Велека ми откраднаха апарата от Toyota Auris сив металик.
Canon 70D, Tokina 11-20, Sigma 30 1.4, всичко в чанта.
Ясно ми е че нищо не може да се направи, но ако случайно някой тръгне да го продава ...

Отговори на това съобщение
 Re: ОТКРАДНАТ Canon 70D
Автор: h_bio   
Дата:   02-08-17 21:58

Мамицата им!
Можем да направим следното: организираме се, паркираме една кола с две фотографски чанти за мюре и като се засилят да крадат -
изскачаме от храстите и от багажника на колата... и влизат в статистиката на бърза помощ. [smilie9] [smilie9]

Не знам какво се прави в такъв случай. Все пак е добре да се подаде жалба в МВР (в случая Царево, мисля). Да се опише техниката, серийни номера и т.н. Ако им се работи, не е проблем да ги установят за максимум 3-4 дена.

Автор: Twingo   
Дата:   02-08-17 21:58

Според мен, един заварен железен сейф в багажника на колата и нямаш проблеми.

Автор: mmjm   
Дата:   02-08-17 22:04

Съжалявам за случилото се, но не разбрах, ако някой тръгне да ги продава да се обади първо на теб или ще оставиш сериен номер, или някакви опознавателни белези, та да може евентуално и ние да помагаме в случай, че ги срещнем някъде?

Автор: h_bio   
Дата:   02-08-17 22:14

Между другото, ако не се лъжа, преди време имаше подобен случай на Чудните скали. Има голяма вероятност да са същите - специализирани в кражбите на фото техника и дебнат по "фотографски" места.

Автор: джъмбо   
Дата:   02-08-17 22:30

а какво е правел в колата а не при фотографа?!?!

Автор: lamerko   
Дата:   02-08-17 22:32

Ами класическата грешка да отидеш на море с две кила камера. Естествено, че в жегата няма да ти се иска да я мъкнеш.

sharkydog: напиши серийните номера в темата за да се индексират в търсаките и евентуално при търсене много бързо да стане ясно, че се продава открадната техника.

Автор: asahi   
Дата:   02-08-17 23:01

Марката и цветът на колата са по-важни от серийните номера. Подозирам, че крадците вече са я забравили.

Дата:   03-08-17 15:54

Серийните номера ги нямам в момента, документите си стоят вкъщи.
И не съм много убеден че е добра идея да ги пиша някъде.
Обстоятелствата по кражбата са тъпи, моя грешка знам си, станалото станало, съмнявам се че има шанс да си ги намеря, но все пак реших да пиша ... надеждата умира последна.
От нататък ще събирам 3-4 бона че ми се снима.

Дата:   03-08-17 16:01

Опознавателни белези няма, малко прашен, но пазен :)
Токината е с uv hoya, сенника също беше вътре, чантата case logic нещо си.
Серийни номера ще дам евентуално на някой на лично, най-рано петък.

Автор: IDA   
Дата:   03-08-17 20:11

Възможно ли е да си оставил колата отключена? Твърде малко вероятно е да са я разбили, тъй като по това време на деня там има много народ и едва ли подобно действие би останало незабелязано, освен ако не са професионалисти. Освен това, крадците със сигурност не са местни, най-вероятно са от плажуващите. Преди време, кметът и МВР бяха провели много сериозен разговор с местните роми и те не пипат! Всичките от тях си имат работа и доходи и са много свестни и приятелски настроени хора.

Съветът ми е да помолиш отзивчиви форумци от цялата страна, живеещи в близост до оказионни магазини, да проверят, дали някъде в техния град не се продава такава техника, като предварително им изпратиш на лични серийните номера. Ако се забележи техниката някъде, действаш чрез мествните органи на МВР.

Успех!

Автор: Антивик   
Дата:   04-08-17 09:07

[smilie2] [smilie8] толкоз ли изтъпяхме или па претръпнахме, че на кражбата се гледа, като на нещо нормално...? Чопнат му на човек апарат, кола, портфейл с пари и документи, багаж....И се започва "Ма ти къде ги остави....Колата беше ли я заключил, застраховал, имаше ли аларма....що не си ги носеше с теб....?" И никой не се сята да попита колко наказани за кражби и с какво има? Защо кражбите толкова се разрастват и кой не си върши работата? А съм чувал и чел, че в някои държави колите не се заключват и па никой не пипа, че даже те търсят да те предупредят ако има вътре нещо забравено[smilie10] .
И в тоз ред на мисли /щом не си вършат някои работата/ подкрепям идеята за кола "мюре", но поради риска после да бъде обвинен някой в побой, предлагам лека промяна в процедурата. Колата се оставя на по-отдалечено от другите коли място, съоръжава се със съответните техники и вещества, заключва се, а когат навлека се навре вътре да тършува, колата казва БУМ и крадеца се преселва при Всевишния[smilie3].
Те така се стига до старата народна мъдрост "Страх лозе пази" ако ги е страх, че може да избумкат дъл ще се навират в чужди коли....

Дата:   04-08-17 11:29

Антивик,

Единственото нещо, което толкова време изтърпяхме и продължаваме да търпим в този форум е да четем пълни простотии като твоите. Много ми е интересно да видя как ти самият ще направиш това, което предлагаш и как след това ще излежиш присъда за убийство предвид факта, че убийството е много по-тежко престъпление от кражбата. Защо вместо да се правиш на интересен, пишейки глупости, не вземеш да организираш в мрежата един масов протест за правосъдие и справедливи наказания, както правят хората в цивилизования свят?

Що се отнася до поста ми по-горе, като потърпевш от множество кражби, само се опитах да помогна на човека.

Дата:   04-08-17 12:15

Колата беше отключена и без надзор за 2-3 мин, бях на пет метра при приятели.
Следели са за такива като мен и са взели набързо чантата.

Нямам възможност да кисна там да гледам кой следи за жертви.
С дежурния в Царево си поговорихме и общо взето стигнахме до извода че няма какво да направят.

Надеждата ми е някой прочел това да засече машинката някъде, шанса е едно на мноооого, но да кажем че не 0 :)

Аз също ще следя където се сетя и мога.

Дата:   04-08-17 16:18

"Колата беше отключена и без надзор за 2-3 мин. ..."

Това почти напълно потвърждава предположението ми, че е някой от плажуващите, които не са местни хора. Просто някой е видял лесна възможност да се сдобие със скъпа фототехника и се е пресегнал. Твърде вероятно е и да е чужденец - тази година чужденците там са повече от българите. Във връзка с това се сещам за още нещо. Имаше някакъв международен сайт за публикуване номерата на крадена техника, независимо къде по света е била открадната. Така всеки, който си купува ползвана техника, може да провери дали не е крадена. Твърдяха, че са спомогнали за разкриване на множество кражби на фото техника по света. Така че можеш да се свържеш и с тях, (виж в Гугъл).

А който си въобразява, че само ние българите сме "крадливо племе", а чужденците не крадат, жестоко се заблуждава. Мен преди години, по време на една командировка в Швейцария, ме ограбиха в хотела, в центъра на Нойшател. Крадецът просто беше взел ключа от стаята ми от рецепцията и докато ме няма през деня, безпрепятствено беше претършувал целия ми багаж, разбивайки заключения ми куфар, в който си държах парите и документите. След това, също така безпрепятствено, беше върнал ключа отново на рецепцията. Интересна беше реакцията на местната полиция. След като с часове ме държаха в полицейското управление, карайки ме да пиша най-подробни жалби и да попълвам куп протоколи и формуляри с информация за мои приятели, колеги и близки до 9-то коляно, все едно аз бях крадецът, накрая полицейският инспектор, който беше дошъл на място за оглед, не само че не си направи труда дори и да погледне разбитите ключалки на куфара ми, не само че не разпита и рецепциониста, на кой беше дал ключа от стаята ми, ами и най-нагло ми заяви, че това било работа на чужденци, защото само чужденците в Швейцария си правели такива номера един на друг. За сметка на това, след като се прибрах в България, в продължение на 3 години, на всеки три месеца получавах на домашния ми адрес писмо от тяхната полиция, в което най-любезно, при това не на английски, не и на немски, който е официален за Швейцария, а на френски език, който знаеха, че не го говоря, ме уведомяваха че няма развитие по моя казус и той си остава неразрешен. Рядко ми се е случвало да търпя такова унижение, още повече, че беше от официалните власти на страна, която се счита за една от най-безопасните и най-цивилизованите в света.

От тогава си научих урока, че когато пътувам по чужбина, всички документи и ценни вещи, в това число и фотоапарат, си ги нося непрекъснато с мен.

Автор: alex1954   
Дата:   04-08-17 18:12

Имам 70Д , но си е мой.Съчувствувам за загубата!Дано се намери!

Автор: neillmakoli   
Дата:   04-08-17 18:45

Ами то и без това полицията в престъпната губерния Царево нищо не върши.....

Автор: tkqjwh   
Дата:   05-08-17 09:13

Как да не върши:)През ден е на Нудисткия плаж в Ахтопол да глобяват:))

Автор: r_rusev   
Дата:   05-08-17 12:18

Мисля, че откраднатата техника никога няма да "излезе" по заложните къщи.Търговците за "специални" продажби си имат и специален контингент. Или ако го пуснат ще е след време, когато вече никой не си го търси. Съжалявам те за случилото се и ти пожелавам бързо да събереш парички. Пък новото е по-добро от старото.

Дата:   07-08-17 16:03

Пуснах сигнал в силистренската полиция вече като имам достъп до документите.
След толкова време файда никаква, но може поне евентуално онези в Царево да поработят.
Дано не ме викат само да си поговоря с някое ченге там.

Публикацията е редактирана (07-08-17 16:03)

Автор: Konstantinov   
Дата:   07-08-17 20:37

От 25 години слагам на колите си аларма със микровълнов двузонов датчик сигнализира при доближаване и от тогава нищо не ми е изчезвало от колата,датчика се калибрира по габаритите на колата.
Аз по скоро бих внимавал на паркинги по моловете даваха по телевизията че крадат от колите и по тия места ,защото има камери и се чувстват защитени крадците.Не оставям нищо в колата.

Автор: abozhilov   
Дата:   08-08-17 12:28

Застава един хубавец до една кола по средата на паркинга, държейки една "тапа" в джоба, уж оправяйки си багажа и готово. Време да оглежда-бол,все някой няма да забележи, че автомобила му не се е заключил, цъкайки дистанционното...

Автор: asahi   
Дата:   08-08-17 12:40

"Автор: sharkydog
Дата: 07-08-17 16:03

Пуснах сигнал в силистренската полиция вече като имам достъп до документите.
След толкова време файда никаква, но може поне евентуално онези в Царево да поработят.
Дано не ме викат само да си поговоря с някое ченге там."

Ти си направил максималното, за да затрудниш работата на полицията. Съдействаш на крадците по всякакъв начин.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »