Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Има ли адаптер от Sony A7r към стандартни ръчни светкавици?
Автор: kiukavec   
Дата:   30-06-17 15:28

Здравейте,
От известно време си търся адаптер от Sony Alpha 7r към стандартна стара светкавица без автофокус и TTL. Поръчвах един, но се оказа, че е за SLR DSLR Sony камери - с женски накрайник и не става за Sony A7r. А тези, които намерих до момента, че се използват за A7r, са за конкретни Nikon или Canon светкавици с опции за автофокус с тялото, което не ми трябва. Светкавицата, която искам да използвам върху Sony-то, е Pentax AF 160 - https://www.pentaxforums.com/accessoryreviews/pentax-af-160.html

Ако някой има информация дали изобщо съществува такъв адаптер /китайски евтин или оригинален/, моля да ми напише тук или на лични.

Благодаря!

Re: Има ли адаптер от Sony A7r към стандартни ръчни светкавици?
Автор: марвес   
Дата:   30-06-17 15:36

Защо ти е адаптер?
Дата:   30-06-17 15:43

Защото светкавицата не светва върху Sony-то. Пробвах я на Никонско тяло и на него работи без проблем.
Искам и да закачам към него кабела за светкавицата в буксичката, за да я ползвам изнесена настрани, защото буксата на Сони-то за светкавица не е стандартна.

Публикацията е редактирана (30-06-17 15:58)
Автор: Simbon4o   
Дата:   01-07-17 11:57

Проблема е в обувката на сонито, има боя. Понеже е боядисана черно, а някои евтини светкавици и тригери са пластмасови и имат само по една метална пъпка, която да прави контакт от страни на сонито не сработват. Оправя се като изстържеш боята от обувката на камерата там където трябва да контактуват. Но за тази светкавица... не бих съсипвал тялото. По-скоро си вземи някое йонги за 100на лв [smilie5]
Дата:   01-07-17 12:09

A знаете ли дали ще светне светкавичката ако се сложи върху адаптер към никонски светкавици: този тук

Предлагат ми такъв и се замислям дали да го взема.

Автор: Simbon4o   
Дата:   01-07-17 12:47

Този адаптер единствено добавя РС порт. Друго нищо не прави :) никонските светкавици си работят върху сонита(тези с новата обувка) без проблем, но само на М. Надали този адаптер ще подкара ТТЛ-а.
В твоя случай ще подкара светкавицата ти (можеби) защото обувката отгоре е метална цялата без боя. Но ще добави и парче пластмаса между нея и камерата...
Дата:   01-07-17 13:01

Ами на мен само това ми трябва, да тръгне светкавичката, не ми трябва да използвам ТТЛ, въпреки, че ще трябва да го платя и да не го ползвам. Ще снимам на ръчен режим. Но ако проблемът е наистина само в металната частичка, значи има някаква логика наистина да тръгне или с адаптера или ако го изтърквам..
Дата:   01-07-17 13:31

A коя по-точно част трябва да се остъргва, то си е цялото метално, даже има повече метал, отколкото при адаптера, или аз нещо не разбирам?

Публикацията е редактирана (01-07-17 13:37)
Дата:   01-07-17 13:34

моят изглежда така:

http://cdn.audiencemedia.com/var/photoreview/storage/images/media/images/ilce7r-35mm-zeiss-top-view/

Гледам, че има и други с черна боя като следващото, но при мен си е голо отгоре.

http://a1.images.reviewed.com/image/fetch/c_limit,w_856,h_570,b_white,q_89,f_auto/https://reviewed-p

Публикацията е редактирана (01-07-17 13:39)
Дата:   01-07-17 13:47

Проблемът е бил в едно от копченцата на светкавичката.... сега го разбрах. Светна най-накрая, разбира се.. как няма да светне. Благодаря все пак.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.