Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ако я нямаше Япония - щеше ли да има Фото Форум ? Петъчна
Автор: JoeCocker   
Дата:   22-06-17 00:12

[smilie5]

Re: Ако я нямаше Япония - щеше ли да има Фото Форум ? Петъчна
Автор: steeens   
Дата:   22-06-17 00:15

Да.
Дата:   22-06-17 00:21

Вероятно с Мамия, Хаси, Лейка и др,. щяхме да дръпнем много напред - в класовете ( Б и А ) Те щяха да са шедьоври..., ма виж сега новата 6-ца на Каноня - много зле..[smilie5]

Публикацията е редактирана (22-06-17 00:22)
Автор: steeens   
Дата:   22-06-17 00:25

Що? Какво и има на новата шестица?
Дата:   22-06-17 00:42

Нищо и няма засега - има една друга смешна тема...[smilie5]
Но нищо не пречи да си развихриш фантазията, то темата е затова
Петъчна [smilie5]
Автор: nsirakov   
Дата:   22-06-17 01:04

Майтапът настрана...

Почнах да снимам в далечната 1983 година съвсем по детски с една Смяна 8М, разни непроявени филмчета от тогава още се въргалят в лъщи и ме връщат в тъмната стая от време на време...

в 8ми клас станах горд собственик (изкарал парите си сам от закуските - буквално) на един Сапунер Кодак (малко по-арно от СКИНА)... снимки в албумчета 9х12... перфектни цветове... дори и след 30 години

10ти клас намерих на един битак Зенит 12ХП... Малии това късоглед да пее в хора по-може отколкото да уцели фокуса на бленда 5.6 в тъмен следобед... ама седеше профи на врата :)

после минах през една от първите сапунери на Сони (да хотснейл и аз съм снимал със сони :) )... резултатът... първата ми открадната снимка от вестник 24 часа... още ми дължат хонорар...

после.. о КЕФ... Панасоник ФЗ10.. то не беше 5дървета на зелена поляна с драматични небета, не беше 12пъти по ебати зума... абе за нсираков ставаше дума :)

Тогава Минко си купи невероятният за времето, супер дупер мега якия Канон 350Д... на цената на колата на баша ми... пипах го с трепетливи пръсти и с влажни очи (и мръсни помисли) си мечтаех да снимам с такава техника... ми само след година Минко буквално ми го подари защото беше минал на по-горен клас...

О кеф, О музо фотографска... то не беше китака, не бяха филтри, че и тамрон 70-300 за кратко ползвах и птичар се наричах... и сватби почнах да снимам... (бай дъ вей.. апаратчето е още живо и снима - на 250 000 кадъра е затворът и още държи)... да с 350Д успях да изработя за ...

50Д... и си рекох, е това е камера, повече не ми трябва... сватбите продължаваха, даже няколко конкурса спечелих, че и специални награди в Казанлък.. и на моста на НДК се излъгаха админите на форума да сложат мои снимки разпънати на 4 на 2 метра... абе бях супер дупер мега як :) със самочувствието на хотснейла, егото на .. даа... точно на теб..дето сега ме четеш и се хилиш... и с толкова приятели, че не можех да ги изброя..

мдаа.. сватби имаше, и кръщенета се намираха... и погребение даже снимах,.. но какво ставаше... все по-рядко бира с приятели, все по-рядко разходки из Пирин със снимки на Персеиди (а бях направил супер кадър с Панасоника... е малко шумничък.. ама 2006 година на кой му пукаше за шум и динамичен обхват...)

Та така.. до днес... сега си седя с един телефон в джеба и се забавлявам да снимам седнал в колата :) ....

За какво изнасилих клавиатурата тия 10 минути... хем да си спомня за доброто старо време... хем да ви кажа...

Колкото по-примитивна беше техниката, толкова повече снимахме и се забавлявахме и се стараехме и вървяхме НАГОРЕ...
сега имам техника за която 2004г. дори не можеше да си мечтаем да има (както ТРЕСНАТ беше казал - 20Мегапиксела без никакъв шум)... ама снимаме ли... а?? И аз така мисля....

Уви...

сори за правописните грешки.. не ми се редактира, шъ мъ прощавате...
Дата:   22-06-17 01:23

"nsirakov" благодаря за споделеното мнение - много е ценно за който разбира ! За мен !

БРАВО ! Поздравявам Те с новия албум на Уотърс - истински Пинк Флойд, както е важно твоето написано - по модерно му ( постване - дума, която не означава нищо... )

https://www.youtube.com/watch?v=PEh7Ip4yvH8
Автор: PhotoBo   
Дата:   22-06-17 03:22

nsirakov [beer] [cool] [smilie24]
Автор: Panov   
Дата:   22-06-17 07:05

Джон Атанасов - компютър - интернет > фото форум [smilie21]

[shtrak]

Автор: InnerSelf   
Дата:   22-06-17 07:35

А ако ги нямаше гърците как щяхме да наричаме фотографията? Да, за изненада на някои фотография и фотоапарат не са български думи. ????????
Автор: CDman   
Дата:   22-06-17 08:09

Японци, гръци, Джон Атанасов - Ами за мен остава да попитам какво щяхме да правим ако ги нямаше финикийците [smilie5]

Да е жив и здрав изобретателя на бирата - не го знам кой е ама не знам какво щяхме да правим без него [smilie18]

Ай нздраве [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.