Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ремонт нa Fujifilm HS 30
Автор: ketrin   
Дата:   31-12-16 11:11

Фотоапарата ми преживя падане от високо,в резултат на което счупена платка.Последното е констатирано от техник,който каза,че не може да се справи с ремонта.Говорих с официалния сервиз с надеждата да ме ориентират за цената на ремонта,но зора е да си получат техните 30 лв за диагностика и да не отговорят на питането.Искам да знам ориентировъчна цена,за да преценя дали си струва да се захващам изобщо.Благодаря за всеки отговор,който ще получа [smitten]

Отговори на това съобщение
 Re: ремонт нa Fujifilm HS 30
Автор: Pavlov   
Дата:   31-12-16 11:17

В сайта на сервиза си го пише - "по договаряне" .
Смятам, че ремонт/подмяна на счупена платка е "висока степен". Със сигурност ще е трицифрена сума, без цената (евентуално) на частите.

Публикацията е редактирана (31-12-16 11:35)

Автор: bg2014   
Дата:   31-12-16 13:53

Жалко за случката. Тъжно, но погледни от добрата страна - ще пораснеш (не на възраст) и ще вземеш по-добър апарат. Натам отиват нещата.
Защо мисля така?
Понеже имам опит от сервизи и техници. Ще направят всичко възможно да те убедят, че ремонта не си струва и е толкова скъп, че по-добре си вземи друг апарат. Освен това, щом се е стигнало до счупена платка си мисля, че няма да е само тя. След скъпия ремонт по смяна на платката ще се окаже, че обектива няма да излиза плавно или ще задържа на определено място. Така, че очаквам скоро тема "Какъв апарат да си купя"?
Моето мнение по никакъв начин не трябва да ти влияе на решението.
Просто врачувам на чужд гръб....все пак ако е възможно, пиши какво се е случило при теб?

Автор: steeens   
Дата:   31-12-16 14:08

ketrin, дай малко подробности. Падането в работещо състояние ли беше, апарата сега включва ли , каква е тая платка дето се е счупила? Щото ми е трудно да си го представя как точно може да стане това....ако знаеш каква точно е счупената част, може да я потърсиш колко струва и да прецениш дали е оправдан ремонта...

Автор: dekov   
Дата:   31-12-16 16:02

Кой е "официалния" сервиз с който сте разговаряли?

Дата:   31-12-16 18:10

Отговарям на всички въпроси,които зададохте.
Фотоапарата падна в неработещо състояние от около 180 см,нелепа случка опитвайки се да го сложа на врата.Удара беше в заден ляв ъгъл,има и леко пукване на дисплея,но това не ме касае.Не включва,няма образ на визьора ,нито на дисплея,не се чуват никакви звузи,характерни за включен апарат.Обърнах се към познат,който се занимава с фототехника и разни електроники.Отвори го ,разгледа го и каза счупена платка,но не се наема да го прави ,тъй като после се правели някакви настройки и е нужен специализиран софтуер за тази цел.Върна ми го и каза да потърся сервизи в големия град.Гугъл даде официален оторизиран сервиз ,намиращ се на Адрес: София 1000, ул. Искър 55 /община Оборище/, в центъра
Сервизен център за ремонт на електроника БУШОНА ЕООД.Обадих се и исках да получа информация какво би ми струвало като ремонтна дейност,не точно , наясно съм с факта,че може да има допълнителни усложнения,цената на платката исках да знам,но те си искат техните 30 лв и тогава отговор.Изчетох ценоразписа в сайта,но почти не знам в коя категория попада ремонта.

Дата:   31-12-16 21:36

Ако е счупена дънната платка, май е доста сложно положението. За Бушона съм чел доста противоречиви мнения и си мисля, че може да потърсиш и други сервизи... Самата платка струва 69 долара от , Алиекспрес .

Дата:   01-01-17 10:36

Идея си нямам коя платка е счупена.Не разбирам,само цитирам това,което ми е казано,дори може да греша пресъздавайки чужди думи.
За други сервизи нямам представа към кого да се обърна,ще се радвам ако някой сподели.Благодаря за информацията за цената на платката,скъпичка е , може да се окаже,че ремонта ще струва колкото нов апарат.

Дата:   01-01-17 11:06

Най вероятно толкова ще струва ремонта, а може и повече да излезе...ако има и други повредени части...или сервиза си цени много труда...а и не намерих сервиз с евтина диагностика в София.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »