Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Снимки без заглавие
Автор: idivanov   
Дата:   11-12-16 18:55

Доста често тук се качват снимки без заглавие. Според мен това оставя зрителя произволно да тълкува авторовата идея. Така понякога се получават недоразумения, които са в ущърб на оригиналната идея и съответно недооценяване на фотографията. Какво мислите вие?[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Снимки без заглавие
Автор: lamerko   
Дата:   11-12-16 19:16

Можеше и да е по-лошо - например "Снимано с телефон" [smilie18]

Автор: roburt48   
Дата:   12-12-16 01:39

Аз си мисля, че често автора се чуди какво заглавие "да си изсмуче от пръстите" !! Не виждам нищо лошо в това творбата да говори сама за себе си ... Няма спор, че доброто заглавие е плюс, но лошото би навредило повече [smile] ... Лично мен не ме смущават кадри без заглавие, а и аз вече често не озаглавявам [smilie5] ..

Автор: batsali   
Дата:   12-12-16 01:43

Доста често попадам на книги без картинки и не знам какво е искал да каже автора с думите.

Автор: Jk.freeman   
Дата:   12-12-16 02:22

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: stotinka   
Дата:   12-12-16 09:06

На един пейзаж какво дълбокомислено заглавие да му сложи човек?

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   12-12-16 09:21

Снимки без заглавие са като жена без цици и мъж без мустаци. [smilie18]
Ни една от снимките ми няма заглавие, ма и аз нямам мустаци. И цици нямам

Автор: petrov88   
Дата:   12-12-16 09:25

idivanov написа:

> Какво мислите вие?[shtrak]

Мислим..... Последния голям конкурс на фотос......., и първа награда в категория портретна фотография! Достатъчно ли е?

Автор: EvaJor   
Дата:   12-12-16 09:39

"Слънцето се спуска нежно над острите зъбери на гордия Пирин. Да се гледа на голям екран!!!" [cool]

Автор: catandgoddess   
Дата:   12-12-16 09:49

batsali : книги без картинки[smilie8] [smilie10] [smilie10] [smilie8]

Никога не съм виждал такава, чета от както се помня само с картинки. Избирай внимателно, човек[smilie7]

Автор: Vanquished   
Дата:   12-12-16 10:04

Защото като се качат снимки със стихотворения отдолу и идеята блясва и се ражда шедьовър....

Автор: Антивик   
Дата:   12-12-16 10:24

Чини ми се, че истината е някъде по средата. Има снимки де сами си говорят и нямат нужда ни от заглавие, ни от обяснения, ни от всякакви писания, а го има и другото положение, когато добре подбрано заглавие допринася за схващането, насочва гледащия в определената посока.
Изобщо всеки е свободен сам да си решава да слага или не, а и гледащия е свободен да го чете или не.

Автор: PhotoBo   
Дата:   12-12-16 14:16

Като Антивик [smilie24]

Иначе мен повече ме дразнят дълбоко проникновенни заглавия от сорта на "Тишина", "Самота", "Усмивка", или любимите ми "Петя Гледа", "Тя" или само име. Файдата никаква с подобни заглавия, с или без тях, все тая... даже може би без тях по-добре [smilie8]

Една снимка е хубава не заради нейното заглавие, разбира се хубаво е, когато автора е избрал подходящо, но не е задължително. Още повече, че не всяка снимка има идея-та, за която говорят в учебниците по изкуства и фотография. [smilie25]

Автор: catandgoddess   
Дата:   12-12-16 14:23

Ако говорим сериозно, едно име може да допринесе много за снимката. Един приятел, худовник, каза веднъж, че авторът не трябва сам да озаглавява работите си [smilie5]

Има, разбира се и прекрасни примери... Сещам се за Богданов, чиито заглавия са част от снимката. Сещам се за Кристиан/Кристал/ - там е същото.

Няма грешно заглавие, има сполучливо или не [smilie7]

Автор: Zdram   
Дата:   12-12-16 14:46

Май не всяка снимка има нужда от заглавие. Както и не всеки надпис трябва да е придружен от картинка, за да е ясно посланието му. Така поне е за мене.
Мисля си още, че снимка без заглавие е за предпочитане, отколкото снимка с неподходящо такова само за да е озаглавена.

Автор: io_bs   
Дата:   12-12-16 15:24

Една добра снимка не трябва да има нужда от пояснения. Щом почнеш да обясняваш какво си искал да заснемеш, значи не си го направил както трябва. A picture is worth a thousand words. [shtrak]

Автор: sayman   
Дата:   12-12-16 20:59

idivanov, ти самия имаш снимки, на които заглавието е * или *** именно защото по някога няма смисъл от заглавие.

Аз лично слагам заглавие, но само когато искам да кажа нещо, когато има смисъл.

Повярвай ми даже и със заглавие може да останеш неразбран [shtrak]

Автор: aldygreen   
Дата:   12-12-16 23:08

Има снимки, които освен всичко друго, имат и познавателна стойност. Да дадеш кадър с площад, катедрала, интересна сграда, град от високо и да не дадеш по подходящ начин информация какъв е обектът, дори и подробности, според мене си е някакъв вид инфантилност.
Хубавото заглавие на снимката обаче иска малко повече мисъл, от тази, приложена за правенето й.
[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »