Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на безогледален
Автор: cr1m1nal   
Дата:   17-11-16 23:24

Здравейте,

Наумил съм си да си закупя една безогледална системка, по-скоро от ниския клас, тъй като последните години все по-рядко си използвам DSLR-а, най-вече заради неудобството, че тежи доста и заема място, а откакто семейството се увеличи с още един член дисагите са все пълни [smile].

И понеже не съм много "в час" с тенденциите при безогледалните ви моля за помощ. Колебая се между Sony A5000 и Canon EOS M10. За Canon-a не открих никакви отзиви тук, а за Sony-то са доста оскъдни...

Ще се радвам, ако споделите вашите мнения или впечатления.

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на безогледален
Автор: kvakioh   
Дата:   18-11-16 08:24

M10 става, но има леко ограничение в броя обективи. Аз ползвам такъв и съм доволен, с 1-2 обектива само. С 22/2 е отличен, с 24 СТМ също. За хора и т.н общ портрет с адаптор и 40/2.8 СТМ ще е достатъчно компактен.
ЗА Сонито със Сигми 19/30/60 нещата са отлични.

Автор: crocodile   
Дата:   18-11-16 08:37

kvakioh....[smilie24] Именно със сигмите нещата са супер, всичко останало за Sony e или прекалено скъпо или е прекалено калпаво.

Автор: cr1m1nal   
Дата:   18-11-16 14:23

Гледам преходника от EF-M към EF e сравнително достъпен. Това не накланя ли везната малко в негова полза... Sony-то пък има грип, за разлика от Canon-a... Абе трудно ми е като цяло.

И този touchscreen на Canon-a потребен ли е или като цяло - глезотия???

Автор: realnoncho   
Дата:   18-11-16 14:48

Тъчскрийнът в такъв тип апарати е най-удобното нещо за мен.
А за EF към EF-M адаптер е ок, но за по-малки обективи и не всички работят особено бързо. Аз преди основно позлвах такъв адаптер с 40 2.8.

Автор: kvakioh   
Дата:   18-11-16 15:58

За Канонът има няколко грипа, които не го правят много по-голям или по-тежък. С адаптора нещата са бавни, да. С 24стм, 40стм, 50стм и дори Сигма 30/1.4 нещата са бавнички. Резултатите- приятно добри като острота и картинка.
Сонито има малко повечко адаптори за стари обективи. Достатъчно бърз е със Сигмите, но не мога да кажа колко и дали е по-бърз от Канона като фокусиране. Има някакъв хак за Сонито, но само мътен спомен за него.
И двата Не ми харесват, защото няма визьори. Едва преди 2-3 дни разбрах, че Канонът имал тъч фокус. Фокусирането се улеснява, но не става по-бързо...Няма и помощ като peaking при Еос-М.

Публикацията е редактирана (18-11-16 16:16)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »