Автор: metodiev_martin
Дата: 10-10-16 10:47
Kalimas, прав си, просто видях цената на третата версия на 16-35 и останах очарован. Снимал съм и със самянга и с втората версия на 14мм канон, въпреки оптичните недостатъци на самянга и липсата на автофокус, на цена от 350 долара мисля, че специално за мен излиза в класацията отгоре
ss_sgp с кои версии на 16-35 си снимал и при какви условия? А за блендата 2.8, просто не мисля, че има нужда да се коментира къде и защо се ползва. Все още съществува синдромът, при който хората си купуват светлосилни обективи и снимат на бленда 5.6-6.3 за да "им е на фокус всичко" Друг е въпросът, че и при астрофотографията се предпочита по-затворена бленда, но в случаите, когато се ползва нежната техника за следене на звездите. Без нея и използваемо исо 25600, f2.8 си остава предпочитана бленда за този тип фотография.
Продажбите на Laowa 12mm f/2.8 в САЩ ще започнат декември, така че съвсем скоро ще разберем как се справят и серийните бройки.
Но е стъпка напред произвеждането на такъв обектив на такава цена, защото не само аз оставам с впечатлението че големите производители на обективи (а и по-малките такива) почнаха "да не познават парите"
|
|