Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 предложения за покупка на DSLR
Автор: filippo_33   
Дата:   20-04-15 23:43

Здравейте,искам да си купя DSLR фотоапарат,но понеже съм лаик в тази област с твърде оскъдни познания и естествено не мога да си избера.Снимал съм с Канон (около 1 седмица) еос500д и ми допаднаха снимките(даже бих казал че много ми харесаха).Единственото което ,и се иска да закупя апарат по възможност нов с обектив от сорта 18-140,но бих се задоволил и с 18-105,или в краен случай в комплект с обективи 18-55 и 55-200 примерно.Канона с който снимах беше с 2 обектива и единственото което не ми хареса беше че като искаш да уловиш момента како се казва,а си с другия обектив и... сещате се.Като начинаещ не мисля да отделям повече от 1000лв,но с оглед пазара май котата е 1200лв.Гледам като цяло Канон,Нокон и Сони.Имам слабост към Сони(не за фотоапарати,а по принцип),но не задължително.Моля за предложения[shtrak]
 Re: предложения за покупка на DSLR
Автор: Pavlov   
Дата:   21-04-15 00:21

За Canon има EF-S 18-135 IS, две версии.
За Nikon - имаш избор между 18-105VR и 18-140VR.
Sony - ако търсиш безогледален апарат, те не произвеждат DSLR-и, a SLT-тата им са умираща система, и не си заслужава да почваш да градиш система, основана на такова тяло.
Автор: chrisnoch   
Дата:   21-04-15 04:45

SLT-тата на Сони са умираща система само в мокрите сънища на някои дървени философи с претенции за ясновидство! [smilie5]
Теми като тази ("Какво да си купя за 1000 лв.? Дайте акъл, че аз нищо не разбирам!") се появяват поне два пъти месечно в този форум. Колкото хора - толкова и мнения, но всички аспекти на "проблема" са толкова дъвкани и предъвкавани, че вече се чудя дали някой целенасочено не си прави майтап! Може пък използването на търсачката да е наистина много по-трудно трудно от пускането на поредната "нова" тема!
Няма да направя поредното усилие да конспектирам своето мнение по "въпроса", че вече нЕАм ни нерви, ни време.
Автор: InnerSelf   
Дата:   21-04-15 08:39

Четеш,четеш,четеш...накрая отиваш в магазина и вземаш всеки един апарат в ръцете си в обсега на бюджета ти, който най ти легне в ръцете,той е твоя :) а аз се чудя каква е тази странна миризма около мен, а тя била от умиращото ми SLT, благодаря за информацията
Дата:   21-04-15 08:39

chrisnoch, след като времето ти е толкова ценно, че не можеш да отделиш от него да дадеш някой смислен съвет, защо го хабиш да пишеш глупости?...
Аман от "форумни специалисти", чиято "компетентност" идва от четене на рекламните ревюта на любимата им марка, а в профила си нямат една свястна снимка!
Я кажи, като не е умряла системата им - на колко години е последният и актуален модел в ниския клас, и колко хубави евтини обективи са изкарали напоследък за него?
Автор: bvsmp   
Дата:   21-04-15 08:57

.

Публикацията е редактирана (21-04-15 16:42)
Автор: filippo_33   
Дата:   21-04-15 09:13

Добро утро,не ми се искаше и тази тема да се превръща като другите които ПРОЧЕТОХ не само във този форум,благодарение на ТЪРСАЧКАТА,но и с нея темите които чета изглеждат досущ като тази.Целта беше ясна.Очаквах конкретни предложения и пуснах темата защото цените се менят всеки месец.ето онзи ден имаше промоция на едно Сони беше намалено с 150лв., но докато разбрах за нея,промоцията бе свършила.Вижте колеги винаги е имало и ще има спорове и дискусии кое е по добро,както с колите,телефоните и тн.Навремето като си купувах кола беше почти същото,баща ми и приятелите викаха не вземай френска,че ще седи на трупчета,други викаха има мерцедес и всички останали.Аз пък си избрах Ситроен и 8 г. си го карам с кеф,само с консумативни ремонти,и дори тези с мнението за мерцедеса цъкат и викат "бе много меко вози...",та така и баща ми си промени мнението,но когато има директен поглед,а не защото така чул,прочел,или му казали.Благодаря на всички и се надявам само с конкретни предложения по темата и то за неща върху които имат достатъчно наблюдение.
Поздрави
Георги
Автор: fraction   
Дата:   21-04-15 09:13

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: InnerSelf   
Дата:   21-04-15 10:58

Аз лично си взех а58 заради ограничения бюджет, възможността да ползвам старите обективи на минолта и заради по-бързия аф,не вярвам сони да си зарежат системата ей така,не знам и как някой е преценил,че китака е кофти, наистина е добре да се прочете малко преди да се разделиш с едни 800-1000 лв. и със сигурност ще познаеш твоя апарат когато го видиш;-)
Автор: axlastro   
Дата:   21-04-15 11:17

Каквотто и да вземеш до 1000лв все тая. Канон 100Д е добре, сони а 5000 може, никон нкакъв. Все тая. Което ти е идобно него вземи.
Дата:   21-04-15 11:22

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: kery70   
Дата:   21-04-15 11:24

Тук Сони е мръсна дума :)
Дата:   21-04-15 11:28

Автор: kery70   
Дата:   21-04-15 11:30

[smilie24] че те кои нямат кусури :)
Автор: ZENON   
Дата:   21-04-15 11:54

Малко ще изместя темата.
Искаш ДСЛР, а носи ли ти се тежко и изобщо колко си склонен да носиш?
Говоря от личен опит и това се отнася само за мен (а може бе не съвсем).
Изградих една "голяма черна" систем за която дадох найсе хилки и която сега си седи по раниците...
Просто в един момент ми дойде байгън да нося килограми и взех безогледално и май за сега съм щастлив. Верно е че и добра комбинация безогледално не е без пари.
Споделям опит и идея. Не ми се иска да чета философски и непродуктивни коментари под този пост.

Лек ден и успех.
Дата:   21-04-15 12:19

kery70 написа:
> Тук Сони е мръсна дума :)

Не, не е.
Нямам нищо против Sony, част от заплатата ми идва и от продажбите на тази марка [smile] . И съм си заплюл една A7-ца, да видим кога ще имам излишни няколко хиляди.
Но простият факт е, че не си развиват ниския клас SLT-та. Няма нови евтини обективи, няма нови тела. Следствие от това, че малко хора ги търсят. Явно са решили да запазят само високия клас.
А на който не му се вярва, че могат просто ей така да ги спрат - да си спомни какво стана с DSLR-ите им.
Автор: jivkojj   
Дата:   21-04-15 12:29

Не е мръна дума Сони. Аз също снимам с такава безогледалка.

Факт е обаче, че имат доста косури за дялкане и неща за добавяне. Също и голяма доза неизвестност - ще има ли ДСЛР, СЛР, АПЦ-Ц безогледалки/обективи, светкавица за безогледалките и т.н.
Когато обаче кажеш нещо по тая тема, има върли сони-фенове дето се хвърлят да защитават марката, че всичко е супер и ти в същност плюеш по марката и така.
Автор: axlastro   
Дата:   21-04-15 12:34

И аз пусках такава тема и сега осъзнавам колко е била глупава. И ти ще го разбереш. Каквото и да вземеш сега, все тая. После ще го продадеш и ще вземеш това, което ти трябва или ти позволяват парите. Не е като да се жениш все пак или да си купуваш къща. Ако можеш си купи нещо запазено втора ръка от базара - гледай да има повече снимки, да е с кутия и евентуално гаранция и да излиза по-изгодно от цената в магазина. Или купувай и дръпни ДДС ако можеш. Като гледам какво искаш, ти даже не си за DSLR, но ясно искаш нещо черно и голямо. Канон какъвто и да е и един 18-135 STM от павильона на промоция и си ти. После ако ти писне да го мъкнеш го продаваш и така...
Автор: bvsmp   
Дата:   21-04-15 13:18

.

Публикацията е редактирана (21-04-15 14:54)
Дата:   21-04-15 13:23

Автор: ioana-foto   
Дата:   21-04-15 14:03

bvsmp , прав си , всеки купува ДСЛР и няколко обектива , след престой година две в раницата ги продава и купува безогледалка и обективи ...
Но накрая и безогледалката почва да му дотяга и си купува Sony RX100 или подобен апарат с несменяем обектив и компактен размер и осъзнава че хубавия апарат е този който е винаги с вас.
Аз примерно винаги като тръгна на път взимам с мен някой от двата ми апарата , Sony R1 или Sigma DP1 .
Сигмата почти винаги е с мен но напоследък сонито ми харесва все повече като картинка.
Дата:   21-04-15 14:12

Автор: ZENON   
Дата:   21-04-15 14:21

.

Публикацията е редактирана (21-04-15 14:23)
Автор: marves   
Дата:   21-04-15 14:24

Дата:   21-04-15 14:25

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.