Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на светкавица за Никон
Автор: lord_kik   
Дата:   27-08-16 11:53

Бих искал да си взема светкавица за Никон,но се колебая между Nikon Sb700 и Metz 52 или Metz 58 AF-2.Ще я използвам чисто любителски.Никонската ме блазни от към цена и това че все пак е Никон,но другите сякаш също са добър вариант Метц 52ката я има в Синтезиса на промоция с диодно осветление (което май е за видео)и е по евтина от тази без,но пък 58цата има и допълнителна малка светкавица която е + и моля за съвети коя презарежда бързо и колко кадъра е възможността с един заряд.Ще се ползва предимно с обектив Сигма 18-35 и Никон 50 1.8

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на светкавица за Никон
Автор: iavorianev   
Дата:   27-08-16 12:06

И аз бях пред тази дилема преди време,само че не за сб 700, а за сб910. Мисля че времената на презареждане на никонската бяха по кратки от 58цата. Накрая си взех СБ 910ката и за миг не съжалявам за избора си,докато ако бях избрал Метца и имаше нещо все щях да си поварям "ето не взе фирмената и почнаха простотиите" [smile]

Автор: bvo   
Дата:   27-08-16 13:44

iavorianev, викаш фирмената голяма работа, а! Я закачи един светло силен обектив (ф/1.4), пусни аф асистънс на светката и снимай! Кво стана, изненада, фокуса е 20 метра зад обекта върху който си фокусирал :)))))
Следващия път пак фирмена си вземи!

Автор: iavorianev   
Дата:   27-08-16 22:28

Закачал съм (на 1,8), фокуса е там където трябва да си е с пуснат фокус асистант. Опааа....изненадааа. Ти пък следващия път пак си вземи нефирменатА

Публикацията е редактирана (27-08-16 22:30)

Автор: tziko   
Дата:   27-08-16 23:37

Eдно разцъкване на менюто на светките в магазина мисля, че ще ти помогне да избереш SB-700 [smilie5]

Другите неща може да ги прочетеш в спецификациите и менюалите.

Публикацията е редактирана (27-08-16 23:42)

Автор: Atman   
Дата:   28-08-16 15:13

И на 85- 1,4 с SB-900 кове там, където трябва да е.
Не знам колегата bvo, от къде е с такова мнение. Аз залагам на никонската.[beer]

Автор: Lord_kik   
Дата:   28-08-16 16:10

Колко е важно водещото число,защото СБ700 по спецификации е 28 а другите са повечко или пак е някой маркетингов трик?

Автор: SEURET   
Дата:   28-08-16 17:54

Измежду SB700 и Metz 52, категорично 52-ката. Между SB910 и Metz 64 AF-1(58-цата е спряна поне преди 2 години), избора би бил по-труден, но за мен допълнителната малка светкавица е супер полезна, отделно мери супер точно и има много интуитивно управление

Автор: bvo   
Дата:   28-08-16 20:29

Atman, за СБ-900 не мога да коментирам, но СБ-910 има проблем с аф асистънт! Тествал съм доста бройки, чел съм доста по темата, проблема е голям! Ако на малките тела ползвате аф асистънт от тялото, то на високия клас Д3, Д4, Д5 няма такъв! Единствено остава светката да помогне с нейния! Да, ама не! Тъмно ли е, и пусне ли решетка светкавицата фокуса изчезва!
Пробвал съм доста светкавички на различни тела... проблем с всички!
Вижте и в нета, пълно е с теми по тоя проблем!

Автор: compur   
Дата:   28-08-16 20:52

Нежно погалва D700 и му казва: при теб подобни проблеми няма! [smile]

Автор: virosh   
Дата:   28-08-16 20:55

@bvo, ползвал съм SB910 със D610 и да ти кажа проблем с AF асистента и не съм имал.
Може и да е до бройка и комбинация но това са моите наблюдения над въпросната светкавица.

@lord_kik, препоръчвам ти да си вземеш SB800, SB900 или SB910 втора ръка от базара.
Аз имам SB800 и SB910 като и двете са купувани втора ръка и все още ми вършат перфектна работа. За парите които ще дадеш за SB700 ще можеш да си вземеш SB900/910 и повярвай ми ще усетиш разликата.

Автор: tziko   
Дата:   28-08-16 21:58

Телата с вграден АФ асистент автоматично го изключват като сложиш включиш свееткавицата. Също не съм забелязал проблем с 35 и 50/ 1.8 + сб700.

Автор: lord_kik   
Дата:   01-09-16 09:02

Везните накланят към Метц

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »