Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Петъчно за обективите
Автор: virosh   
Дата:   05-08-16 09:15

Държите ли обективите си без предни капачки в раницата и защо?

Винаги съм се чудил каква е ползата да държиш обектива без капачка.

Отговори на това съобщение
 Re: Петъчно за обективите
Автор: Nikolas666   
Дата:   05-08-16 09:18

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: quazimodo   
Дата:   05-08-16 09:31

Ako e с точния сенник нямаш грижи. А-а, и да е монтиран в работно а не в походно положение[smilie5] [smilie5]!

Автор: virosh   
Дата:   05-08-16 09:34

Моите са винаги със сениците в походно положение и с капачки, но съм виждал хора как отварят раницата и всичките стъкла гледат към теб без нито една капачка та ми стана интересно.[smilie25]

Автор: BXMarkov   
Дата:   05-08-16 10:25

Моите са без капачки, със сенници в работно положение. До време ги държах с капачки, но като ги сваля и ги бутам отстрани и в даден момент започват да се търкалят из раницата, та един път като видях една капачка застанала на калъч върху предната леща на обектив реших дотам. За снимане в сложни условия винаги си нося УВ/протектор филтри. Засега нямам проблем.

Автор: batsali   
Дата:   05-08-16 11:45

Моите ги държа в насипно състояние без капачки в найлонова торбичка.

Автор: БОБИ-ЛЪВЧЕТО   
Дата:   05-08-16 11:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: nyamago   
Дата:   05-08-16 12:40

Капачката и особено сенника само ми пречат (пусти дебели пъсти) да си извадя ключовете, които пускам най-отгоре в торбата. Веднъж и стотинки изуснах, та сума време ги гоних из сенника [smilie2] Най-добре нищо да няма на обектива!

[beer]

Автор: kvakioh   
Дата:   05-08-16 13:09

Работя почти винаги бавно и при смяна на обективите внимавам. Капачките са винаги на тях, филтрите според зависи. Сенници не ползвам от години, имам цял шкаф, пълен с такива.

Автор: excessmind   
Дата:   05-08-16 13:51

Пинхолки ползвайте само, че да не се чудите за сенници, капачки и филтри! [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: MikeDimit   
Дата:   05-08-16 18:08

Как се сваля вратле?!

Автор: levileo   
Дата:   05-08-16 22:00

То пък бива теми изсмукани от пръстите...

Автор: roburt48   
Дата:   05-08-16 23:53

А аз имам само един обектив и все още си е с капачка [smilie5]

Автор: mihalo   
Дата:   06-08-16 02:43

Едно време, през филмовата ера, често снимах и през капачката, нещо не ми разбраха тогава "инвенциите", та сега вече завъртам стъклени, `ма криви били, то па "прав" кадър има ли?! [smilie7]

Автор: colorphoto   
Дата:   06-08-16 03:49

Винаги с капачки ги пренасям и сенниците завивам в работно положение като извадя обектива,а като го прибирам ги щраквам в сгънато положение.
Протекторни и други филтри не ползвам.

Публикацията е редактирана (06-08-16 03:51)

Автор: PhotoBo   
Дата:   06-08-16 06:21

Не ми се чистят следи от пръсти и прах по челната леща или филтрите попаднали неволно там, за това капачките не ми пречат, смятам че повече помагат...особено задните такива [smilie5]

Автор: Binjo_o   
Дата:   06-08-16 07:12

да носиш обектив със сложен сенник на байонет и без капачка е почти толкова кофти колкото и само без капачка. няколко пъти съм отварял чантата и са ме полазвали тръпки защото сенника е бил откачен. какво ли са правили със челната леща може само да се гадае по следите след това...

Автор: quazimodo   
Дата:   06-08-16 07:59

Binjo_o написа:

> да носиш обектив със сложен сенник
> на байонет и без капачка е почти
> толкова кофти колкото и само без
> капачка. няколко пъти съм отварял
> чантата и са ме полазвали тръпки
> защото сенника е бил откачен.
> какво ли са правили със челната
> леща може само да се гадае по
> следите след това...

Купи си овреме истинска фоточанта[beer]!

П.П. И в края на краищата, всеки от нас е (може би) голямо момче (момиче) и преценява сам кога и как да си носи обективите и телата, по единствения правилен за него начин[smilie5]!

Публикацията е редактирана (06-08-16 08:06)

Автор: idivanov   
Дата:   06-08-16 12:09

Правилният начин е само един - винаги с капачки, когато не се снима.[shtrak] [shtrak] [shtrak] ... и винаги със сенник, когато снимаш. [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: PhotoBo   
Дата:   06-08-16 14:17

То ако не е трябвало да се слагат капачки, производителите нямаше да ги включват в комплекта. Виж сенник - не винаги има [smilie3]

Автор: realnoncho   
Дата:   06-08-16 14:50

Споко, носите си така нещата и после в ибей под стандартната цена и коментар, че липсата на покритие не афектира снимките [smilie3]

http://i.ebayimg.com/images/g/npwAAOSwaB5XkzRm/s-l1600.jpg

Публикацията е редактирана (06-08-16 14:50)

Автор: J0R0   
Дата:   06-08-16 16:15

А тия дето снимаме с телефоните, ни капачки, ни сенници.
А го държа постоянно в джоба, без протектор, от време навреме го затърквам с фланелката и толкоз.
Вече две години. А не виждам драскотини или проблеми.
Не знам от какво стъкло ги правят.

Автор: nyamago   
Дата:   06-08-16 20:22

^ На телефоните винаги пред лещичката има защитен прозорец - него именно (не) драскаш. Прави се от закалени стъкла, които по-трудно се чупят и доста по-трудно се драскат.

В хубавите телефони ги правят от алумо-силикатно стъкло, популяризирано от производителя му, стъкларския гигант Корнинг, под марката 'Горила' (Gorilla Glass, както знае всеки Apple фен за екраните, но и Самсунг и други производиели го ползват).

А в най-хубавите телефони използват (поне за пред обектива, някъде и за екдрана) алумо-окисно кристално 'стъкло' (стъкло не е точна дума, защото не е аморфно, а е кристал) с химия и структура на корунда, известен като сапфир. Това си е синтетичен сапфир и се среща в научна и военна оптика, а и в скъпите часовници. Три пъти (300%!) по-устойчив на драскане от 'Горила'-та, но и около 10 пъти по-скъп. А в масовото телефонно производство ако един елемент струва 1 стотинка, никой не дава лесно 10 стотинки...

Докато още се правеха Нокии, бях чувал, че за някои модели се спряга и сапфир, но не съм сигурен твоят модел дали е от тях. По-вероятно си с 'горила' (или горила-2, и там се развиват и текущата версия май е 3).

[shtrak]

Автор: J0R0   
Дата:   06-08-16 21:44

[smilie24]
Благодаря. Не знаех, не се бях интетесувал.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »