Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос
Автор: Trym   
Дата:   03-08-16 19:28

Здравейте!
Пред закупуване на апарат съм. Предназначението е търговски снимки на декоративен фон, главно стоката ще е от дървен материал, дърворезба и тн. Снимките ще са от близо, светлина ще се осигури или ще се снима на дневна светлина. Търся яснота на детайла, също така ще се използва и за снимки на дрехи.

Търся мнение тъй като съм се спрял на два модела. Приятел - фотограф ми предложи да закупя Никон 3100 и някакъв обикновен обектив.

Nikon 3100
Nikon 5100

Ясно е ,че 5100 би бил по-добрия вариант но конкретните ми въпроси са следните:

Дали да си спестя 200лв от 5100? Дали тези 14 мегапиксела са ми достатъчни? Дали да закупя апарат с 24мегапиксела и какъв обектив ще трябва да взема.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос
Автор: quazimodo   
Дата:   03-08-16 19:37

Правилно ти е предложил твоят приятел. Инвестирай в осветлението, за да си независим от капризите на времето. Пък и тепърва иде зимата с кратките и почти винаги облачни дни.

Автор: dekov   
Дата:   03-08-16 19:38

Мегапикселите отдавна са предостатъчни (още от 6 насам), важен е обектива и задапаратното устройство.

Автор: vkk1   
Дата:   03-08-16 22:11

Между 3100 и 5100 според dxo разликата е чувствителна:

color depth 23.5 bits vs 22.5 bits
dynamic range 13.6 EV vs 11.3 EV
Lower noise at high ISO 1,183 ISO vs 919 ISO

За снимане на дърворезба, в затворено помещение, и търсене на детайл, тези неща ми се струват никак не маловажни.
Не знам това 3100 с кой сензор е, но 5100 е със същия като на 7000, който е доказан във времето като добър.
Другото на пръв поглед е, че екрана на 3100 е 230к точки срещу 920к за 5100, имал съм с 230к и не беше много гот :)

За осветелението - това дето го мислиш със светлина от прозореца - от сега ти казвам, че няма да стане.

За обектив - 18-55 ще свърши работа.

Относно цената - не знам кое е с 200лв повече, аз имам едно д5100, което стоя в базара за 350лв една седмица и след като 5 човека ми мрънкаха да не е 350, ами 340 ми писна и го свалих от продажба и сега стои в шкафа.
Т.е. не мисля, че има разлика в цената, дори и да има е минимална и неоправдана, д5100 е достатъчно евтино в момента.

Така мисля аз по въпроса.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »