Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Затегнат зуум ринг след падане на Nikkor 24-70/2.8
Автор: PhotoBo   
Дата:   30-07-16 16:28

Колеги, моля за вашето съдействие!
След сватбена фотосесия на мой приятел (който няма регистрация тук, но се е ошашкал яко), обектива му не беше завит добре на тялото и го изтърва от няма и 50см на земята (пътека в парка), след което зуум ринга му започна да затяг особено на някой от дължините... Спря да се върти свободно, както беше преди и е нужно усилие за да се завърти. Иначе работи, фокусира нормално, други проблеми няма! Въпроса ми е какво да прави, мислите ли, че има надежда да се оправи в сервиз, дали в оторизирания сервиз в България имат възможност и условия да го оправят извънгаранционно или трябва да го пращат някъде навън? Ако някой има подобна случка нека да сподели инфо, опит, евентуално цени?

Отговори на това съобщение
 Re: Затегнат зуум ринг след падане на Nikkor 24-70/2.8
Автор: kvakioh   
Дата:   30-07-16 16:31

ДА не го върти и направо нов ринг в сервиз колкото си струва. Имам един обектив, който след падане не може да му се върти фокусния ринг, от Сигма сервиза ми казаха да не го въртя, да си карам с автоматичния фокус само, ако не искам да плащам...
Това със зуум ринга предполагам, че е същото, подбил се е, после вътре опира в основния метален цилиндър на обектива и може да задере дори вътре.

Автор: БОБИ-ЛЪВЧЕТО   
Дата:   30-07-16 17:12

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   30-07-16 18:15

Ще направим, проблема е, че чух за някакви цени от сорта на 200лв само за да го погледнат, а ако не могат да го оправят не се поема гаранция, че след отваряне и невъзможност за ремонтиране ще го върнат в изходно положение [smilie10] Това дали е така и тия суми нормални ли са?

Автор: steeens   
Дата:   30-07-16 20:40

Не ми изглежда нормално, но не съм разбиращ от такава техника.

Автор: uri64   
Дата:   30-07-16 23:06

В сервиза за питане не взимат 200 лева, така че е добре да се направи поне това...Давал съм никонска техника, която не са могли да оправят на място и е била пращана в Холандия...ремонтът не беше евтин, но безупречен.

Автор: uri64   
Дата:   30-07-16 23:13

Забравих да спомена...след като техниката беше пратена в Холандия ми казаха колко би струвал ремонта и попитаха дали съм съгласен, и го направиха след като потвърдих. Бяха ми казали, че ако не искам да се оправя, ще ми го върнат и цялото разкарване не би ми струвало нищо.

Автор: i59   
Дата:   31-07-16 00:39

Диагностиката в сервиза е безплатна /Профайлд/,инфо от миналия месец .Диагностицираха ми апарата /т.е. потвърдиха смъртта безплатно /.

Публикацията е редактирана (31-07-16 00:48)

Автор: colorphoto   
Дата:   31-07-16 10:03

За сервиз разбира се.

Там ще кажат какво и дали.....

На е щракнал байонета от бързане да сменя стъклата и нищо за учудване няма че се е преебал като е паднал,но има за ядосване.

Няма какво да гадаем по форумите - на сервиз.

Дата:   31-07-16 13:51

Така е, да! Ама вече и аз не вярвам на квалификациите "сглобен като танк", щото явно не е баш така [smilie2]
Още един човек ми писа на ЛС, че с неговия 24-70 даже два пъти по същата причина обектива му ходи до Холандия.
Искам само да питам понеже моя човек не е от София - Профайлд могат ли да го изпратят по Еконт или друг куриер след отсервизиране с налижен платеж за сумата на ремонта?

Автор: БОБИ-ЛЪВЧЕТО   
Дата:   31-07-16 13:54

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: джъмбо   
Дата:   31-07-16 14:29

този обектив трудно се ремонтира... направо може на 700 евро да отиде ремонта [smilie8]

Дата:   31-07-16 14:29

[smilie24]

Автор: colorphoto   
Дата:   01-08-16 02:15

Джъмбо е прав,имаше тук случай преди години с изтърван 24-70 и човека доста се изръси.

Публикацията е редактирана (01-08-16 03:05)

Автор: smithee   
Дата:   01-08-16 11:23

http://vmirefoto.blogspot.bg/2013/04/nikon-af-s-nikkor-24-70mm-f28g-ed.html

Дата:   01-08-16 11:30

Като танк конструиран? А вътре пластмасови втулки...
Пък това, че се чупят и без да е падал е просто трудно за коментар.

Автор: dimidumi   
Дата:   01-08-16 21:53

Имам чувството, че производителите ни цакат яко със сроковете на използваемост (дълговечност и надежност) на продуктите, особено новите и то във всеки ценови клас. Забелязъл съм, че минат ли 5-6 г. обективите започват да дават отклонения, особено пластмасовите варио стъкла, а и тези с метални цилиндри и пластмасови втулки и зъбни предавки се разхлопват и децентрират. Разглобявал съм какви ли не обективи, няма значение марката, така са направени , че изпуснеш ли ги, кихаш яко за ремонт [smilie2] [beer]

Дата:   01-08-16 22:18

Проблема е, че и да не ги изпуснеш, пак кихаш яко за ремонт. Направили са ги да изкарат гаранцията, след това е въпрос на късмет. Браво на теб за уменията, аз се провалих в подобно начинание, при това със стар ръчнофокусен обектив.[beer] [beer] [beer]

Автор: zbonev   
Дата:   02-08-16 08:13

Тоя обектив - направен "като танк" - друг път... Има редица слаби места, което не е много нормално за обектив от проф. серия на Никон. Направили са редица компромиси в дизайна, за да докарат иначе не лошото оптично качество. Танка на зумовите никори е 17-55/2.8, но той е за кроп. Който се интересува, в по-стари теми съм давал линкове, където нагледно е обяснено какво му се поврежда, най-често на този обектив.

Автор: BXMarkov   
Дата:   02-08-16 09:45

При всички марки и скъпите обективи вече ги правят от пластмаса, вкл. зъбните предавки, само байонета е метален [smilie23] Трябва много пазене за да изкара повече от 5 години, а при сериозно натоварване се разхлопват отвсякъде. Наблюденията ми са за всичко произведено след 2005 г.

Автор: goldstar   
Дата:   02-08-16 10:58

И 17-55 не е голям "танк" след като падна от маса за пинг понг на бетон [smilie18] [smilie18] .. Така сега сериозно по темата : Преди месец имах взимане даване с Профайлд и както са казали колегите , те си звънят и казват сумата която ще струва ремонта и ако сте съгласни го решават проблема , не действат по своя глава така че спокойно. Аз съм много доволен обектива беше безупречно ремонтиран,лъснат и дори са сменили гумичката за варио ринга, очарован съм от услугата им.При което ми върнаха и старите части заедно с ремонтирания обектив [beer] . И подробно описание и кое колко струва на лист хартия. При мен сумата беше 300лв[smilie7] . Успех Боби[beer]

Автор: vgramatikov   
Дата:   02-08-16 14:43

Искате хем да са леки хем да са от желязо хем с топ качество че и евтини да са. [smilie21] Едва ли някой производител предвижда падане от 1 метър на бетон :) Все пак това е оптика, мотори, стабилизации, движещи се елементи и прочие.

Тва че нещо е пластмасово не го прави по-лошо. Днешните композитни материали се справят също толкова добре или по-добре от ламарината. Евтините обективи имат по-къс живот защото не са проектирани за професионална дейност. Едно да да правиш по 10.000 на година друго е по 100.000 :)

Повечето професионални обективи откарват 3-4 затвора докато нещо им се случи ако въобще им се случи нещо (при правилна употреба).

Тей че това с митовете че нищо не е здраво колкото преди...нещата са по-здрави дори.

Дата:   02-08-16 15:08

Благодаря за отзивите! Решено е, обектива ще го нося в Профайлд да го погледнат хората, не е мой, но ме е яд сигурно колкото собственика, защото реално е чисто нов обектив, не е ползван повече от 5-6 пъти [smilie2]
Дано само да е отстраним проблема и съответно да не струва половин нов обектив [cool]

Автор: goldstar   
Дата:   03-08-16 21:25

Успех приятел ! [beer] [smilie24]

Дата:   03-08-16 21:49

Ами благодаря, и аз ще стискам палци на моя човек, дано да станат нещата. Другата седмица го нося! [smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »