Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Макро led светкавица
Автор: SHALIS   
Дата:   05-07-16 10:12

Здравейте!Интересува ме мнение за този вид светкавица http://www.ebay.co.uk/itm/291749403749

Отговори на това съобщение
 Re: Макро led светкавица
Автор: GenaDP   
Дата:   05-07-16 11:45

Не става. И освен това не е светкавица...

Автор: Baron_barbaron   
Дата:   05-07-16 13:29

Имам абсолютно същатата. Всъшност става, но само ако я ползваш с макро екстеншъни и то като допълваща. За друго не :) Хубавото е че може да е постоянен източник на светлина, помага докато нацелиш мъничкото нещо което снимаш...

Автор: lamerko   
Дата:   05-07-16 14:01

Имам почти същата (може и да е същата, но с друго име). Ощо взето - пълен боклук. Може да се ползва като запълваща лампа на близки обекти. Това може би е едно от най-евтините решения... ИБей

Автор: asahi   
Дата:   05-07-16 19:54

Ако се върти предната леща на обектива при фокусиране пишман ще станеш.

Автор: kvakioh   
Дата:   05-07-16 20:14

Едва ли има нов (след 2000 година) макро обектив, който да му се върти челната леща. Но са си сложни тия LEd светкавички. Лично аз съм пробвал и с оригиналните Канонска и една Сигма уж за по-напреднали, не видях чак толкова голяма полза или предимство. Освен ако не се снима нещо нощно, дори криминално (използват ги в криминалистиката) или дентално (зъболекарско). По-скоро един добър статив, слайдер за приближение, дистанционн-кабелно и жично. Това ползвам за макро всякакво.

Дата:   05-07-16 20:17

не се върти челната леща

Автор: Argo   
Дата:   05-07-16 23:43

lamerko линка който си дал не е за LED светкавица а е "RING TYPE DOUBLE LAMP MACRO FLASH "с "LED AF ASSIST LIGHT"...

Дата:   05-07-16 23:50

Argo: именно. Лед светките НЕ вършат работа - прекалено са слаби, а повечето дават небалансирана светлина (нещо обичайно при диодите) :)

Дата:   06-07-16 08:56

ще се ползва с макро екстеншъни и обективи на м42

Автор: aldygreen   
Дата:   06-07-16 13:07

Тия LED "светкавици" са си постоянно LED осветление, което може да работи и като постоянно, и като импулсно, но с доста широк импулс. При тях има един доста гаден ефект от регулирането на силата на светене - кадърът става на светли и тъмни "вълнички", разположени по вертикала. Ефектът изчезва само при пълната мощност на светене. Като се има предвид тази особеност, светката би могла да върши полезна работа за осветяване на близки обекти - до 50см, примерно.
[shtrak]

Дата:   06-07-16 13:28

аз ще я ползвам на 10-15см

Дата:   06-07-16 14:25

С тия екстендъри не знам колко ще ти е разстоянието между предната леща и обекта - може да се окаже, че няма да има място за "светкавицата". Лошото е, че светлинния поток от ЛЕД нито е интензивен, нито консистентен, а загубата на светлосила през пръстените е много голяма.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »