Автор: sayman
Дата: 29-06-16 17:35
Ако търсиш нещо което да е и широко и малко по дълго от стандартното можеш да погледнеш Sigma AF 17-70mm f/2.8-4 DC HSM OS macro
Обхвата му е чудесен, а цветопредаването му е без никакви забележки.
Pentax имат тази дължина ( smc PENTAX DA 17-70mm 1:4 AL [IF] SDM ) но е на f4 и е по-скъп.
Ясно е че дълго на 2.8 ефтино няма никъде. Pentax SMC-DA* 50-135mm f/2.8 ED [IF] SDM е чудесен, но е доста над бюджета
Отново над бюджета е Tamron SP AF 70-200mm F/2,8 Di LD [IF] MACRO
намира се от време на време за под 1000лв но е чудесен обектив.
Най-добрия съвет, който мога да ти дам и по който аз съм се водил е да извадиш всичките си снимки, онези, които смяташ за наистина добри. Онези за които си казваш "е тука ми се получи".
Следваща стъпка е да провериш на какво фокусно са тези кадри. Ако повечето са примерно на 50 до 100, 100 и нещо то тогава търсиш обектив с тоя диапазон - Sigma 50-150mm f2.8 или най-добре Pentax SMC-DA* 50-135mm f/2.8
Да ... над бюджета е, но това ще е твоето стъкло. Онова което най-много ти пасва и с което ще снимаш наистина с кеф.
Аз лично не се кефя на зумовете и съм си взел твърдаци за най-любимите ми дължини - 28, 35, 50, 85 ... по дълго от товане ми е нужно.
Влязох и ти разгледах снимките отново с екзифите им като това ти сам ще си анализираш най-добре, защото сигурно имаш кадри, които не си пускал тук но си харесваш. Е мога да ти кажа, че според мен нямаш никаква нужда от толкова дълъг обектив. Най-голяма част от кадрите ти са на около 50мм та даже и на 35мм ... за какво ти е тоя дългуч
... смееело взимай като за начало една 50-ка та ако щеи да е ръчка. За по 100лв има уникални стари стъкла. Аз лично съм много доволен от Auto Revuenon MC 50mm F1.4. Имаш пийкинг на KS-2, за какъвто само си мечтая на моя, така, че няма да имаш проблем с фокусирането. Много остро стъкло с прекрасно цветопредаване. Ето ти малко снимки с него цък
С две думи:
1.Имаш вече 55-300
2. Вземи един Sigma AF 17-70mm f/2.8-4 DC HSM OS macro или Tamron 17-50 2.8 на старо
3. Вземи си един ръчен 50 1.4 за стотина лева
Така с последните две влизаш в бюджета и покриваш всички дължини
... но твърда 50ка е задължителна за твоите кадри ![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
Публикацията е редактирана (29-06-16 17:58)
|
|