Автор: kali222
Дата: 13-05-16 12:43
За тези, които се подвизават по-отдавна във форума няма нужда да припомням, че сайтът предлагаше под снимките малък набор от инструменти. Те могат да се видят все още под снимките публикувани по онова време (преди април 2014).
На мен изключително много ми липсва инструментът "предложение за кадриране", защото чрез него можеше много бързо да се предложи отсечка, да се покаже част от кадъра и да се обърне внимание върху елемент на снимката. Сега, ако иска човек да направи това трябва или да публикува редакция или да обяснява на дълго и широко, а малко хора са готови да инвестират време и усилия да го направят. Признавам, че и аз не винаги имам времето и възможността, въпреки желанието...
Не знам кому пречеше този инструмент и защо се премахна (възможно е и да има сериозна причина за това, която на мен ми е неизвестна), но смятам, че кадрирането има голямо значение за композицията и доколкото този форум е все пак и място за обсъждане на кадрите, а не само за разглеждането им, би било редно да се стимулира коментирането по същество. Липсата на инструмента затруднява това обсъждане, което е наливане на вода в мелницата на безсъдържателните коментари.
Вие какво мислите по този въпрос?
|
|