Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Не ви ли липсва?
Автор: kali222   
Дата:   13-05-16 12:43

За тези, които се подвизават по-отдавна във форума няма нужда да припомням, че сайтът предлагаше под снимките малък набор от инструменти. Те могат да се видят все още под снимките публикувани по онова време (преди април 2014).

На мен изключително много ми липсва инструментът "предложение за кадриране", защото чрез него можеше много бързо да се предложи отсечка, да се покаже част от кадъра и да се обърне внимание върху елемент на снимката. Сега, ако иска човек да направи това трябва или да публикува редакция или да обяснява на дълго и широко, а малко хора са готови да инвестират време и усилия да го направят. Признавам, че и аз не винаги имам времето и възможността, въпреки желанието...

Не знам кому пречеше този инструмент и защо се премахна (възможно е и да има сериозна причина за това, която на мен ми е неизвестна), но смятам, че кадрирането има голямо значение за композицията и доколкото този форум е все пак и място за обсъждане на кадрите, а не само за разглеждането им, би било редно да се стимулира коментирането по същество. Липсата на инструмента затруднява това обсъждане, което е наливане на вода в мелницата на безсъдържателните коментари.

Вие какво мислите по този въпрос? [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Не ви ли липсва?
Автор: realnoncho   
Дата:   13-05-16 12:58

Добре беше, ама откакто директно може да цъкнеш на снимката за по-голяма вече онази функционалност замина. Малко си пречат двете неща и сигурно е по-сложно да работят заедно.

Дата:   13-05-16 13:10

Ако това е вярно, значи изборът на админите е бил гледане, пред обсъждане... [smilie2]

Автор: тьма   
Дата:   13-05-16 13:11

Кали, преди година, мисля, пуснах същата тема, адски ми липсва, дано админите направят нещо по този въпрос[cool]

Ето съвсем пресен пример, снощи реших да направя една редакция само заради кадриране, е, добре, но след това - какъв трябвало да бъде размерът, качвах един, два, три пъти - писна ми и се отказах - друго си беше с инструментчето[smile]

Автор: sherbit   
Дата:   13-05-16 13:20

Истината е че фото форум за настоящия момент е много изостанал. Банерите явно не стигат [smilie21]

Дата:   13-05-16 13:23

шерби, петък е, ама толкова рано да почваш с бутилката[smilie25]

Автор: roburt48   
Дата:   13-05-16 14:51

Аз дори бих предложил в сайта да има чат :)

Дата:   13-05-16 16:28

е, не ви ли стига на лични и по темите, съвсем се изумихте, ходете се срещайте на живо[smilie3]

Дата:   13-05-16 18:08

Като гледам активността по темата, оставам с впечатление, че не са много хората, които споделят мнението ми. [smilie11]

Дата:   13-05-16 18:13

Кали, петък е, може би това е причината - но на мен лично кадрирането адски ми липсва - дано поне админите надникнат в темата[smilie24]

Автор: madn3ss   
Дата:   13-05-16 18:20

И на мен също ми допада идеята на този инструмент.
Ако има някакво допитване в бъдеще - аз съм "за".

Автор: ATHOM   
Дата:   13-05-16 18:43

Доста дълго време бях във фотографска летаргия, и не влизах във форума, но наскоро ми направи впечатление, че кроптулчето го няма, както и тулчето да гледаш снимки на определен фон.

Да ми липсва...не ми липсва прекалено, аз до ден днешен кроповете и на монитор, и на хартиен носител, си ги правя с ръката или с каквото ми попадне (списание, вестник, друга снимка обърната наопаки...).

Вече ако искам да покажа нещо - тогава е кофти, ама то аз много много не показвам тези дни. :)

Автор: 5co   
Дата:   13-05-16 19:01

Не разбирам от софтуер, но тоя тул отдавна не го виждам и в другите фотографски сайтове.
Мисля че е лейър, който се позиционира върху снимката. Шаблон оттук-дотук.
Сайтовете стават все по-динамични.
Страници и картинки се преоразмеряват според екранната резолюция и устройствата.
Не ми е ясно как може да наложиш твърд шаблон върху нещо подвижно и променящо се под него?

Автор: Lycan   
Дата:   14-05-16 01:17

Хората не искат да им чоплят по картинките. Просто ги показват.

Предложете кроп за тази

Дата:   14-05-16 01:27

За тази аз не бих посмяла да предлагам каквото и да било...

Автор: uri64   
Дата:   14-05-16 01:37

HTML написа:

> Хората не искат да им чоплят по
> картинките. Просто ги показват.

[smilie24]

Автор: philip   
Дата:   14-05-16 08:13

HTML, прав си! Май е най-добре, да се махнат и коментарите под снимките.

Дата:   14-05-16 12:48

супер предложение, тогава няма да знаеш на кого да върнеш точки[cool] [cool] [beer]

Автор: kukumichin   
Дата:   14-05-16 13:08

не

Автор: philip   
Дата:   14-05-16 13:14

Тьма, не ме мисли[smilie18] [beer]

Автор: chill   
Дата:   15-05-16 15:18

HTML написа:

> Хората не искат да им чоплят по
> картинките. Просто ги показват.
>
> Предложете кроп за тази
>
>

Това е перфектно, само трябва да се смени пръста. [smilie5]

Автор: ejel   
Дата:   15-05-16 19:23

[smilie18] [smilie18] [smilie24]

И без инструмента за кроп могат да се дават предложения, ако някой толкова не издържа. А и вниманието към детайл може да се насочи и с текст под снимката, та не е чак такава болка.

Липсва ми само Da Club[smilie5]

Дата:   16-05-16 00:45

Разбира се, че може. Въпросът е колко хора биха си направили труда. Толкова по-лесно е да се сложат няколко удивителни.... Но както и да е, този сайт претърпя доста промени в посока към количество пред качество, така че моите дребни разсъждения са без стопанско значение...

Автор: Admin   
Дата:   16-05-16 06:11

Кропът е махнат, за да можете да гледате снимки на цял екран. Резолюцията на дисплеите се увеличи много. Освен това, в момента се прави респонсив дизайн.

Дата:   16-05-16 17:43

Благодаря за обяснението.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »