Автор: chipdesign
Дата: 10-05-16 14:39
Според мен - "режисираното" - има смисъл само ако клиента иска да се наблегне само на някои части, или - водеото да "води" гледащият по определен алгоритъм на гледане на панорамата (първо тука, после - там, а не обратното).
Аз съм привърженик - когато е виртуален тур - да мога да си гледам и приближавам/отдалечавам - където искам. Естествено, "режисираното" винаги има място - най-малкото заради това, че се събира необходимата информация в малко време, без да е нужно да се луташ кои точки са най-интересни, и може да се вгради лесно в сайт, на ДВД, рекламен филм и т.н.
Като недостатък в момента виждам, че когато е прекалено широкоъгълен погледа става странен ефект- въртенето ме дразни и ти става лошо. Върти се с 15 градуса в секунда.
То - проблема е, че докато гледаш панорамата да се върти надясно, и подсъзнателно очакваш да продължава така - изведнъж - хуква нагоре, на другата страна и т.н. Не трябва да се гледа на 5 ракии
Като финално мнение - има смисъл - ако са кратки/дълги откъси, монтирани по правилата на видеомонтажа.
|
|