Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Режисирано разглеждане на панорами- мнения
Автор: geopal   
Дата:   09-05-16 23:13

Здравейте,
По някакви причини ми се наложи да направя за първи път видео клип от сферични панорами, т.е. стана режисирано разглеждане на виртуален тур- седиш и си гледаш, но не може да си връткаш сам.
Вашето мнение какво е? По ли ви допада от обикновени панорами, където имаш пълен контрол върху това, което гледаш, или е по-добре си гледаш и да не си даваш много много зор?

Това е клипчето

Това е виртуалната "обикновена" разходка

Градивна критика е добре дошла.
Като недостатък в момента виждам, че когато е прекалено широкоъгълен погледа става странен ефект- въртенето ме дразни и ти става лошо. Върти се с 15 градуса в секунда.

[beer] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Режисирано разглеждане на панорами- мнения
Автор: sasko_stamatov   
Дата:   09-05-16 23:19

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: e-design   
Дата:   10-05-16 04:33

Сякаш режисираното е по-добре ;-)

Автор: chipdesign   
Дата:   10-05-16 14:39

Според мен - "режисираното" - има смисъл само ако клиента иска да се наблегне само на някои части, или - водеото да "води" гледащият по определен алгоритъм на гледане на панорамата (първо тука, после - там, а не обратното).

Аз съм привърженик - когато е виртуален тур - да мога да си гледам и приближавам/отдалечавам - където искам. Естествено, "режисираното" винаги има място - най-малкото заради това, че се събира необходимата информация в малко време, без да е нужно да се луташ кои точки са най-интересни, и може да се вгради лесно в сайт, на ДВД, рекламен филм и т.н.

Като недостатък в момента виждам, че когато е прекалено широкоъгълен погледа става странен ефект- въртенето ме дразни и ти става лошо. Върти се с 15 градуса в секунда.

То - проблема е, че докато гледаш панорамата да се върти надясно, и подсъзнателно очакваш да продължава така - изведнъж - хуква нагоре, на другата страна и т.н. Не трябва да се гледа на 5 ракии [smilie3] [beer] [beer] [beer]

Като финално мнение - има смисъл - ако са кратки/дълги откъси, монтирани по правилата на видеомонтажа.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »