Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кой безогледален фотоапарат да избера?
Автор: Anton.Atanasov   
Дата:   15-03-16 21:28

Здравейте, аз съм любител, снимам всичко... чудя се кой от тези двата фотоапарата са по подходящи за мен:

1. panasonic gx7
(с кой обектив ще е по добре: Panasonic LUMIX G 20mm f/1.7 II Pancake или Lumix G Vario 14-42mm f/3.5-5.6)

2. panasonic lx 100

Оглеждам се за апарат 2-ра ръка за ежедневен другар.
Благодаря за мненията Ви.[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Кой безогледален фотоапарат да избера?
Автор: cvetanov95   
Дата:   16-03-16 01:03

Взимай канон трицифрен. Велики са тия животни! Моя 350д е на 10 г и на над 100 к и още е виж, мама му! Да сме живи и здрави и ние. Който не е на канон веднага да сменя фемилиту, от канончиету с китака по-убаво нема!

Автор: crocodile   
Дата:   16-03-16 01:28

Ако няма да купувате за gx7 още обективи то по добрия избор е LX100. За да имате на gx7 обектив с качеството на обектива на LX100 трябва да се изръсите доста над цената на самия LX100 и пак няма да е същото. Апататите с вграден обект са проектирани да дават максималното качество на което е способна матрицата и обектива , напаснати са възможно най добре.

Публикацията е редактирана (16-03-16 01:38)

Дата:   16-03-16 20:49

Не съм планирал покупки на други обективи за Gx7, поне не в близко бъдеще. За това питах за тези китовите с които се предлага, кой е по добър? Изгледах безкрайно много ревюта и може би Gx7 повече ме влече.

Бих се радвал и на други мнения.

Автор: axlastro   
Дата:   16-03-16 21:01

Пробвайте ги в магазина и преценете. Аз съм за LX100

Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   16-03-16 21:05

В дългосрочен план - Gx7 е по-добрия вариант

Автор: lamerko   
Дата:   16-03-16 21:07

Ако няма да се инвестира в обективи - LX100. Идва си с вълшебна капачка :)

Автор: hotsnail   
Дата:   16-03-16 21:34

Виж така или иначе след 3 години ще има много по-хубави апарати. Ако ти трябва сега и няма да купуваш обективи LX100 ще ти даде повече, а когато искаш по-интересни обективи ще вземеш нещо друго със сменяеми обективи.

GX7 е и малко остаряла история със слаб сензор по сегашните стандарти и не си струва вече, освен 2-ра ръка за сравнително ниска цена т.е. около и под 700-800 лева. LX100 просто снима по-добре и дава повече възможности и искат повечко пари за него де...

Публикацията е редактирана (16-03-16 21:35)

Дата:   18-03-16 21:18

Май ще ме разубедите за GX7. Притеснява ме факта, че lx100 ще ми дойде много малък и неудобен за ползване. Голям човек съм, 2м с големи ръце и се притиснявам, че ще ми се губи в ръчищата :) Тук в Сливен няма къде да го видя на живо [smilie11]

Между другото в OLX има една обява. LX100 сребрист за 900лв, пише, че е нов.. добре ли е според вас тази цена за нов апарат без гаранция?

Публикацията е редактирана (18-03-16 21:22)

Автор: victory13   
Дата:   18-03-16 21:29

Възможно е притесненията ви да не се оправдаят. Не бих нарекъл ЛХ100 малък, но е добре да го пробвате някъде все пак. Независимо как изглежда също е и удобен за работа.
Това са лични впечатления!

Автор: mihajlov2   
Дата:   18-03-16 21:39

LX100 не е чак толкова малък и е много удобен. Лични двуседмични впечатления. Аз също съм с големи ръце.[smilie18]
В сравнение с обикновените сменяеми китови обективи, с които се комплектоват телата на Панасоник и Олимпус, вграденият обектив на LX100 е много по-добър - и като оптика, и като светосила.

Публикацията е редактирана (18-03-16 21:39)

Автор: steeens   
Дата:   18-03-16 22:36

Панасоник вече прекаляват с тия добри компактни апарати. Режат клона на който седят и те самите.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »