Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питанка за обработка
Автор: superretards   
Дата:   14-03-16 21:33

Здравейте! От доста време се кефя на един уличен фотограф, благодарение на съфорумник, който сподели работата му. Фотографът е Gustavo Gomes. Та питанката ми е имате ли идея как си обработва снимките? Давам линк към последната му снимка, качена във flickr - https://www.flickr.com/photos/gustavominas/25155748484/ . Изключително много ми харесва как сенките са толкова дълбоки и цветът е толкова наситен. Доста пъти се опитвах да направя нещо подобно, но уви.. Ще съм много благодарен на всеки изказал мнение и помогнал по темата.[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Питанка за обработка
Автор: bg2014   
Дата:   14-03-16 22:12

Изказвам мнение или предположение все едно.
Като се използва това според мен:http://easybasicphotography.com/exposure-compensation-ev.html

В EXIF информацията: Exposure Bias - 3 EV
И аз се уча. И на мен ми е интересно и любопитно какво ще кажат професионалистите. Ясно е, че има и обработка с фотошоп.

Автор: catandgoddess   
Дата:   14-03-16 23:11

Дай един пример от твоите опити.
Това, което виждам е остра слънчева светлина, дълги сенки, ще рече късен следобед. Нормално е сенките да са дълбоки - с плъзгачите към жълто и малко червено, може би леко светване на тялото, правилно избрана посока за снимката... гадая, но не изглежда твърде времеемко. С плъзгачите за цвят, Levels, кривите и контраст. Мисля, че в Colour effects PRO ще се намери подобен плъг-ин даже. Sunlight или някакво Warmth и пак плъзгачите. Докато ти хареса на теб, не докато заприлича на нечия снимка[smilie24]

И правилния момент, ако свали малко погледа надолу или завърти глава ще станат едни черни сенки по лицето. Изчакване и шанс. И добър подбор на сцената [smilie24]

Автор: victory13   
Дата:   14-03-16 23:23

Според мен са ползвани готови пресети. Или базата е такава, с доработки.
Напоследък има страшно голям избор на пресети, Ник колекция, VSCO, PT Photo Editor са само малка част като пример. Не смятам, че те първо трябва да се учите да бутате плъзгачите в шопа. Още повече тези всичките работят още при обработката на RAW файловете...

Автор: petrov88   
Дата:   15-03-16 11:42

Контраст, осветеност и винетиране според мен

Автор: bogdanov   
Дата:   15-03-16 14:46

Прекрасен наистина... Имам съмнения относно един конкретен плъгин в алиен скин, но и колебания, че ако се окаже той, нивото ми на възхищение ще падне с един-два пункта ;)

Автор: compur   
Дата:   15-03-16 22:51

ооооо... мистериозни плъгини... пресети... и незнам-си-какво-си! яко! [smile]

Автор: codcdbp   
Дата:   16-03-16 14:59

Кой изобщо си обработва уличните кадри [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   21-03-16 20:09

Понеже не знам как се вмъква картинка в коментар (ще съм благодарен, ако ми кажете как) изпращам линк към фликър на моя снимка..
За catandgoddess - https://www.flickr.com/photos/140225911@N04/25845057912/in/dateposted-public/
Благодаря на всички коментирали [beer]

Автор: koleto.spasov   
Дата:   21-03-16 20:19

https://farm2.staticflickr.com/1488/25845057912_a9476d149d_z.jpg

13 by KalinTodorov, on Flickr
Аз взех линк от шер бутона на BBCode във фликър. Тази снимка с какво и как си я обработвал?

Публикацията е редактирана (21-03-16 20:22)

Дата:   21-03-16 20:22

Ахаа, ясно.. Снимам със 6D и бях завъртял canon 85mm 1.8..

Автор: koleto.spasov   
Дата:   21-03-16 20:23

Редактирах си поста, имах предвид обработил, сори ;)

Дата:   21-03-16 20:24

Извинявам се, забравих да спомена как съм я обработил. Първо в lightroom леки настройки, нищо особено. Повечко контраст, малко clarity, намалих Shadows и шарп. После в Photoshop малко си поиграх с Luminance, Saturation и Curves..

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »