Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 експорт на снимки
Автор: test1011   
Дата:   20-02-16 12:17

Ситуацията е следната, снимам си в РОУ , прибурам се обрсботвам днимката в Adobe camera raw , запазвам изображението в jpg но снимката не е така както я виждам в програмата, цветовете не са толкова надитени и леко бледнеят , профила на камерата съм го задал в Adobe RGB , в програмата също но ... Като сейфам не е същата , сейфнах го е TIFF и няма проблем , отварям тиф файла в фотошоп, сейфам в джпг и пак същата работа пак не са такива цветовете както в програмата ... Някакви идеи ? Ще съм изключително благодарен на всеки който помогне :)

Отговори на това съобщение
 Re: експорт на снимки
Автор: koleto.spasov   
Дата:   20-02-16 12:20

Погледни снимката през друга програма, или я качи в нета и я виж там.

Дата:   20-02-16 12:45

Същата е като я кача в интернет, не искам да сменям програмата защото фотошоп и adobe camera raw са безценни ине еиждам алтернатива освен lightroom а по юътя на логиката нещата ще са сходни с photoshop

Автор: Бонд   
Дата:   20-02-16 12:54

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: koleto.spasov   
Дата:   20-02-16 12:55

Имам предвид, програмата с която гледаш jpga, аз имах същия проблем с дифолтната за уин10. Цветовете бяха много по бледи от колкото, като я кача в нета или лайтрума.

Дата:   20-02-16 13:28

Ами с фабричната програма на уин10 отварям снимките

Автор: alext   
Дата:   20-02-16 13:35

Adobe RGB прави цветовете по- бледи. Снимай в камерата и за интернет показване с sRGB. Никой браузър не поддържа AdobeRGB, нито вградената програма за показване в Windows-само специализираните програми за работа със снимки, затова там го виждаш добре файла. За принт му е основното предназначение на този формат. Всички останали случай sRGB е по- удачно, ако искаш да не са ти бледи цветовете, защото е стандартният формат и го поддържа всичко.
sRGB

http://www.kenrockwell.com/Images/jpg/100-percent-ramp.jpg

AdobeRGB с умрели цветове- особено червен и виолетка

http://www.kenrockwell.com/Images/jpg/100-adobe-ramp.jpg

от сайта на чичо Кен

Публикацията е редактирана (20-02-16 13:41)

Автор: colorphoto   
Дата:   20-02-16 16:30

alext:[smilie24]

Аз рядко печатам и sRGB ми върши добра работа,не знам защо някои хора си усложняват живота с разни излишни гимнастики.

Всъщност даже е при сериозно печатане нищо не губиш в повечето случаи с sRGB.

Публикацията е редактирана (20-02-16 16:34)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »