Автор: mkaraveloff
Дата: 10-01-16 20:38
Колеги,
от известно време разсъждавам на тази тема, конкретно от 7 месеца когато се роди детето ми :)
Попадало ли ви е някакво научно изследване за това до колко студийните импулси влияят върху организма на човек и в частност на деца и бебета?
Интересно ми е дали учени са се занимавали с това да открият допустимата граница за използване на импулсно осветление.
Моят личен опит е, че когато се прекали с импулсите нещата стават сериозни. Примерно вече не си позволявам да снимам повече от 200-250 импулса при пълен заряд от 2400 Ws, защото след това целия екип се оплаква от едни и същи симптоми - гадене, безсъние, главоболие. Разбира се такава мощност се налага само когато използвам камера Hasselblad при много затворена бленда и 50 iso, но темата тук по-скоро е как импулсите се отразяват на децата. Аз лично предпочитам да снимам моето само при налично осветление, но всяка информация тук ще е полезна за колегите, които правят детски сесии, както и за родителите, които искат да заведат детето си на такава фото сесия.
|
|