Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Stock Images
Автор: dimsan1990   
Дата:   26-12-15 18:58

Здравейте хора.

Имам нужда от информация за фондовите уебсайтове. Например Istockphoto, Shutterstock т.н.
Ако някой използва тези сайтове, може ли да ми даде указания, как да започнa да upload, billing и т.н.

Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: Stock Images
Автор: Lycan   
Дата:   26-12-15 21:05

предполагам upload ще е достатъчно за начало
https://blog.fotolia.com/us/2015/12/22/see-what-the-future-holds/

Автор: PhotoBo   
Дата:   26-12-15 21:15

Ползвам само fotolia, всеки файл минава през първоначално одобрение и тогава влиза в каталога им. Само за сравнение одобрението е много по-лесно там, отколкото в 35photo например [smilie5] Нямам много файлове там, така, че може да се каже, че въобще не съм стокър. По тая причина не продавам много, но капят там някакви стотинки. Според мен за да печели човек от сток фотография - трябва доста сериозно да се занимава с това, да насочи много усилия, идеи и работа в тази насока!

Автор: hose   
Дата:   26-12-15 22:16

виж в българския сток форум - информация колкото щеш

в международните също

Автор: io_bs   
Дата:   27-12-15 01:45

Аз нагло ще се включа в темата, като попитам как аджеба да си взема стотинките от фотолиа - продадох 2-3 неща там, но едиствено трупам кредити, които не ми трябват, искам кеш [smilie5]

Автор: PhotoBo   
Дата:   27-12-15 02:26

Като стотинките ти станат 50 единици (не 0.50, а 50 кредита), можеш да ги трансферираш във валута в PаyPal акаунта си. Преди 50 кинта си стоят само като кредитс в акаунта ти.

Публикацията е редактирана (27-12-15 02:27)

Автор: lamerko   
Дата:   27-12-15 03:21

Ъъъ 0.50? За къв зор бих продавал снимки на такава цена :)

Между другото - какви ставки и от кои сайтове получавате за снимките си? Чисто любопитство, което може да прерастне в опити да кача някоя друга снимка, просто ей-така...

Автор: io_bs   
Дата:   27-12-15 03:26

Благодаря! [beer] [shtrak]

Автор: hose   
Дата:   27-12-15 11:54

забравих да добавя че и тук има десетки теми за сток…

това с кредитите във фотолиа е доста досадно - така съвсем не знаеш кое за колко е купено, и стигат до някакви е*** абсурдните "цени" - 0.2375

иначе ето ти последните ми в дрийма:

$0.35
$0.21
$2.00
$0.33
$0.35
$1.09
$2.00
$4.74
$0.33
$0.35
$0.35

това е в периода ноември-декември 2015… иначе казано пачките валят [smilie5]

iStock-а и Shutter-а са въвели автоматично отчисление и пращане на получените суми, наскоро разбрах, като втория вече има и опция за драстично намаляване на натрупана сума, което мен приятно ме учуди, дано и останалите го направят най-сетне, макар че на тях това не им е изгодно

Автор: burningice   
Дата:   27-12-15 15:00

Да използвам темата на колегата, за да попитам: как се става ревювър в сток сайт?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »