Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Снимки срещу слънцето
Автор: Angelinaboeva   
Дата:   05-11-15 14:09

Здравейте. Моля за съвет само тези които не им е жалко да споделят опит ;) без да казват колко неща има в интернет. Та интересувам се как правилно технически да стават снимките на портрети срещу слънцето така че модела да е светъл а залеза и слънцето де не са прегоряли ;) блягодаря предварително.[cool] [cool] [cool]
 Re: Снимки срещу слънцето
Автор: victory13   
Дата:   05-11-15 14:21

Задължително светкавица. Бюджетния вариант е най-простата светкавица, и нд филтър.

Успех [shtrak]
Автор: Pac   
Дата:   05-11-15 14:23

Най-често се ползва рефлектор или запълваща светкавица.
Можеш да си играеш и с HDR похвати, да направиш няколко кадъра с различна експозиция и да ги комбинираш.
Мен понеже ме мързи не правя нищо от посочените, а обикновено изнасилвам снимката вадейки каквото е възможно от сенките при обработката, важното е да не ти изгори небето наистина.
Дата:   05-11-15 14:24

да споделите коя е тая най проста светкавица , тъй като не съм много в час а различните светкавици ;) и може да е глупато но предполагам има разлика с вградената светкавица.?[smile] [smile] [smile] victory13 написа:

> Задължително светкавица.
> Бюджетния вариант е най-простата
> светкавица, и нд филтър.
>
> Успех [shtrak]
Дата:   05-11-15 14:27

Най-проста обикновено е точно вградената. :) И като цяло може да свърши работа, важното е да е доволно намалена, за да не доминира, а само леко да просветлява лицето.

имам такива бегли опити но все не са перфектни ;) а с схемата на съчетаване на 2-3 кадъра още не съм в час. ;) та май светкавица ми трябва. и тук става сложен въпросааааа

Ако имаш асистент с рефлектор, според мен е най-добре.
Дата:   05-11-15 14:28

ахааа добре а как се намаля Вградена светкавица ;)
Автор: victory13   

За начало и тя става... След това някое YN, но това с часа е проблем... Синхронизирайте се [smilie24]

Някъде из настройките имаш flash compensation, не те знам с какво снимаш.
Дата:   05-11-15 14:29

Никон. аха аз Чесно казано дори не съм го пипала това и чела вообще мислих че е само за допълнитена светка. Сега ме светна че явно нее ;)
Дата:   05-11-15 14:30

RTFM ;)
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.