Автор: simbon4o
Дата: 19-04-15 09:13
На канон има един 70-200 4.0 без стабилизация дето става... От там нататък за изброените цели аз не виждам особени предимства за канона. На никон има 70-200 4.0, но е стабилизиран и струва колкото канонския такъв - много. На никон има алтернативи, но не и с твърда бленда 4.0. Би могло да се помисли за сигма 50-150 2.8, но е малко трики дали ще попадне на бройка без проблеми с фокуса и ако попадне ще може ли да си ги реши...
70-300VR е страхотен. Канонската му алтернатива има червен ринг и струва много повече.
10-18 на канон е верно към момента без никаква конкуренция. На никон може да се замести със сигма 10-20, втора ръка изпада на цената на канона нов и малко по-малко понякога.
Относно телата, 70д е по-добро от 7д според мен. 7цата е доста дърта и бързия сериен кадър не е някакъв особен плюс... 70ката е малко по-добра като матрица и тъч скриина работи много приятно, абе добра машинка и въртящия дисплей много радва... Малко са по-скъпи от никоните обаче. Д7000 в последно време е на супер добри пари ползван, а не е никак лош. Д7100 също е много добър и започна да излиза на пари като за 7Д, аз бих го предпочел пред 7цата. На мен лично АФ системата на никоните ми пасва повече.
Канон все още имат сериозна дупка при обективите, която в случая може да не е важна, но за мен си е. Канон няма 35 1.8, 50 1.8 и 85 1.8 чисто нови и на никонските цени. Вместо тях имат стар и скъп 35 2.0, който не може да се сравнява с никонския на кропка. Имат 50 1.8, който е една от най-скапаните 50ки. И 85 1.8 да кажем става, макар че сравнен с никонския 85 1.8Г си поиздиша, но позатворен бива.
|
|