Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на монитор
Автор: lanselot   
Дата:   19-10-15 14:59

Стария ми монитор изгоря и сега съм поставен пред дилемата да избирам нов. След доста четене на ревюта по нета и доста чудене съм се спрял основно на два модела Dell U2415H и EIZO EV2450.
Притеснява ме това, че мониторите са в ниския клас (матрици 6 bit + frc), въпреки добрите отзиви от тях. Ще се отрази ли това при обработката на снимките? Другата дилема ми е дали има смисъл да давам доста повече пари и да взимам wide gamut монитор.
Може да предложите и други монитори ако смятате, че има по-добри алтернативи.
Всички мнения и предложения ще са ми от полза. Благодаря Ви предварително. От толкова четене и чудене вече главата ме боли. [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на монитор
Автор: sirkhann   
Дата:   19-10-15 15:06

Що-годе приличен монтор с широка гама е на около двойна цена. И аз искам да си сменя старата бангия, че са й пожълтели леко лампите, ама така и не попадам на Монитора :( Т.е. хубавите модели са ми непосилни...

Дата:   19-10-15 15:13

Чудя се дали е вариант да се вземе wide gamut монитор втора употреба.

Автор: compur   
Дата:   19-10-15 15:15

виж този HP LP2475w тук

Дата:   19-10-15 15:18

Точно на този модел се чудя, но там се обаждах и ми казаха, че в момента нямат читави бройки. Имат един Dell 2410, който обаче има лека драскотина на матрицата.

Автор: hrup   
Дата:   19-10-15 15:19

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Imaginarium   
Дата:   19-10-15 16:31

Сър Ланселот, не знам дали осъзнаваш, но 99% SRGB покрива нуждите на 99% от фотографите.Освен ако не работиш с рекламни агенции или правиш подготовка за предпечат, не виждам смисъл да търсиш widegammut.Ако пък от друга страна извършваш такава работа то не мисля че 1500-2000лв за монитор трябва да ги правиш на въпрос :)
Делл-ката която си посочил е супер монитор, можеш да прочетеш ревю в tftcentral.com :)
Другият ти вариант е да изчакаш новата линия на Dell там мисля, че и ниският клас ще е с 8битови матрици :)

Дата:   19-10-15 16:38

Imaginarium благодаря ти за отговора. Не работя за предпечат. Ревютата и на двата монитора, които съм посочил ги прочетох там, затова съм се и спрял на тях. А за новата линия на Dell не съм запознат. Ако знаеш нещо сподели кога се очаква.

Автор: asahi   
Дата:   19-10-15 19:28

Вие ако си мислите, че в рекламните агенции работят на супер-дупер монитори...

Автор: netizen   
Дата:   20-10-15 08:17

Те работят на супер-дупер монитори - но за престиж. Няма ни един калибриран, ако случайно е калибриран, то принтерите не са [smilie5] Така, че не се втелявайте много по темата.

Автор: compur   
Дата:   20-10-15 08:22

мисля, че HP-то или DELL-а биха свършили идеална работа на всеки. Ще се спестят доста парички, за да се купи последния "супер-дупер" обектив... [beer] [beer] [beer]

Автор: hrup   
Дата:   20-10-15 09:05

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: sirkhann   
Дата:   20-10-15 09:06

Ако се взима втора употреба, да се види дали се калибрира лесно и дали заводското изображение е много жълто...

Автор: Imaginarium   
Дата:   20-10-15 10:51

Lanselot за съжаление не знам кога ще ги пускат, просто в някой от hardwarwe сайтовете четох, че пускат нова линия потребителски монитори които са казали от Делл, че ще са с доста по добри параметри за класа си от досега.

Дата:   21-10-15 00:32

Окончателно май ще избирам между DELL U2515H И EIZO EV2450. Оказа се, че този Dell е с нова 8 bit матрица от LG. Освен това резолюцията 2560x1440 също е плюс. При EIZO + са по-добрите показатели след калибриране, 5 г. гаранция, made in Japan, качествен производител.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »