Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фалшива sd карта?
Автор: Twingo   
Дата:   07-09-15 11:24

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Фалшива sd карта?
Дата:   07-09-15 11:24

Здравейте!

Преди малко получих новата си sd карта samsung MB-SP16D-EU, но още на пръв поглед ми се видя, че е по-различна от тази, която съм виждал в нета - цветовете са по-бледи, част от текста е с различен цвят, логото на самсунг на опаковката е различно, а и скоростта е по-ниска, отколкото трябва да бъде.

Това е най-разпространената версия - цък
Това е най-близката до моята цък .
А това е моята карта: цък.
Ето и теста: цък

Според вас, има ли някаква вероятност да е фалшива?

Публикацията е редактирана (07-09-15 11:26)

Автор: realnoncho   
Дата:   07-09-15 11:28

Има и други отзиви докладващи подобни скорости из Амазон:
Sequential Read : 23.568 MB/s
Sequential Write : 16.343 MB/s

Автор: marrio31   
Дата:   07-09-15 11:33

И аз си взех една такава която видимо бавно се чете дори и през usb 3.0,иначе грешки не ми е давала,вече ще взима само а-дата и кингстан,по малко вероятно ми се струва да има ментета на тях от колкото на уж фирмените.

Автор: Argo   
Дата:   07-09-15 11:39

А от къде я получи? Не четеш ли отзивите на клиентите преди това?

Автор: schiele   
Дата:   07-09-15 12:32

имаше тема във форума по този въпрос, също и кои са измамниците.
ето от гугъл:
fake sd card

Дата:   07-09-15 12:47

Ето какво показа Fake Flash Test: цък

Автор: schiele   
Дата:   07-09-15 12:54

ако си я купил от форума, пиши кой е измамника.

Дата:   07-09-15 13:08

Не, купих я от http://computer-store.bg/. Сигурно ли е, че е менте, или да пробвам и с друга програма?

ПП: Сега пробвах с h2testw, всичко е нормално. Тъй като гледам, шанса да е менте е доста малък... пише произведена в Корея, на фалшивите пише Тайван, изработката ми изглежда добра, просто не прилича на менте... какво мислите?

Публикацията е редактирана (07-09-15 15:00)

Автор: lamerko   
Дата:   07-09-15 15:57

Фалшивите си пише като на оригиналните - няма много логика съзнателно да оставят външни белези, че са ментета, нали? [smilie18]

Автор: pstoev   
Дата:   07-09-15 16:17

пробвай да качиш един файл да речем 10гб или 12гб може би филм..и ако в някой момент качването зацикли, значи е менте.

Автор: lamerko   
Дата:   07-09-15 16:27

Не е задължително размера да е фалшив - често страдат само скоростта и качеството на изработка.

Автор: kiten   
Дата:   07-09-15 19:01

покажи гърба на картата? Обикновено ментето е преработена евтини карта от клас 2 или 4.

Автор: petrov88   
Дата:   07-09-15 21:07

Аз не виждам как една карта ще покаже, че е фалшива като все пак е карта / по- скоро опаковката е фалшива/, но наистина има много оплаквания от хора, които са взели реплики на дадени марки. Това, което PStoev го написа съм го чувал и аз, че помага да се определи. Такива неща само от проверени места се взимат

Автор: vkk1   
Дата:   07-09-15 23:01

Като цяло не е достатъчно условие картата да не е фалшива, ами и да е малко от малко качествена.
Вчера, заради пълен боклук SD карта SONY загубих безценни за мен кадри.
Никога, ама никога повече няма да си купя карта от тази марка.
За въпросната Самсунг не бих си и помислил.
Носители на данни правят други фирми, а двете не са от тях.
Евтиното винаги излиза скъпо.

Автор: Simbon4o   
Дата:   07-09-15 23:19

Всъщност грешиш. Самсунг е най-големият производител на памети.

Конкретната карта може да е ок, но четеца да е слаб и толкова да си може.

ПС това с цял файл по-голям от 4ГБ не е проверка понеже FAT32 не поддържа такива файлове [smilie5]

Публикацията е редактирана (07-09-15 23:25)

Автор: lansky   
Дата:   08-09-15 12:25

хора - това си е техника - никой не е застрахован, че ще попадне на кофти партида - особено вносителя )))

Автор: ivasim   
Дата:   16-09-15 19:06

Здравейте.
Тъй като съм регистриран във форума, но съм и управител на цитирания електронен магазин computer-store.bg, няма как да не се включа в тази тема.

Далече съм от идеята да защитавам качеството и престижа на Samsung или която и да е друга марка, но мога да уверя всички съфорумници и клиенти на computer-store.bg в следното:

Шансът да закупите от нас фалшив продукт е практически равен на НУЛА. Computer-Store.bg (Прайм Дистрибюшън ЕООД) работи и получава продуктите си САМО И ЕДИНСТВЕНО от официалните и надлежно оторизирани вносители на съответната марка. Всякакви съмнения относно фалшив продукт са абсолютно неоснователни. Мога да гарантирам за това лично! Продуктите могат да бъдат проверени веднага в представителството на марката за България (повечето производители, включително и САМСУНГ, имат такива). По сериен номер на продукта веднага можете да разберете не само дали е фалшив, но и за кой регион е произведен и др. подробности.
Отделно аз и екипът ми сме винаги на разположение за съдействие при подобни съмнения!На сайта сме побликували всички начини да се свържете с нас. В допълнение можете да говорите и директно с мен на телефон 0899 60 60 10. Винаги ще окажа съдействие, до колкото е по силите и възможностите на мен и компанията ми!

Моля ви да ме разберете правилно! Не пиша този отговор за да правя реклама на магазина си. Пиша го за да запазя и защитя перфектната търговска репутация, която сме изградили последните 5 години.

С Уважение: Иван Симеонов
Управител
Computer-Store.bg

Публикацията е редактирана (16-09-15 19:06)

Автор: kiten   
Дата:   16-09-15 20:23

Оше малко по темата, обикновено фалшивите карти са с един и същ номер, който отговаря на истинска карта. Сони имаха някъде такава таблица и действително по серийния номер се разбира къде е поръчана и произведена картата- тайван, китай, япония или корея. Ако има подобна информативна таблица нека се покаже за информация, защото в момента у нас всяка втора карта е менете или нискокачествена имитация както се изказа мнение по-горе.
Та г-н Ив.Симеонов, ако имате действителна информация моля публикувайте или дайте линкове за успокоение на клиентите ви.

Автор: November.XI   
Дата:   29-09-15 08:57

В OLX има доста примери за фалшиви карти памет, дори в базара тук съм попадал (и за малко да се излъжа да купя такава). Има хора които купуват от китайски сайтове като Алиекспрес фалшификати за нищожни пари и ги представят тук за оригинални. Това не важи само за картите памет, батерии също, така и филтри.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »