Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Съботно работна
Автор: Станчев   
Дата:   12-09-15 14:40

Сградата на пощата в Ботевград. Не, не - в селата! Всъщност няма никакво значение!
Вътре, пред гишето за плащане, са се наредили няколко баби. И един дядо най-отзад. Отстрани, на няколко стола, разкривени и овехтели - спомен от социализма - са седнали най-нéмощните. Всички отдавна пенсионери трета категория – с посивели лица, набръчкани, с избелели бархетни рокли с копчета отпред – мода от времето на социализма. В едната ръка стискат бележки с номера на партидата, по която ще им вземат парите, в другата – портмонетата с мизерните пенсии, от които ще плащат. Ток, вода, телефон и т.н.
Вън, на стъпалата, са насядали или стоят прави (защото няма място да седнат) млади цигани. Всички получаващи помощи, защото не стават за никаква работа. Ухилени, шумни, татуирани, с нови тениски и дънкови или трикотажни гащи – мода на демонкрацията. В едната ръка държат пластмасова чаша с кафе, в другата – цигара. Ще получават пари – затова, че не работят и т. н.
Едните активно са участвали в строителството на Социалистическа България: сега тънат в мизерия и от оглупяване гласуват за тия, които окрадоха труда и живота им.
Другите активно участваха в унищожаването на България: сега, доволни, получават отплатата от тия, които им плащат да гласуват пак за тях.
Едните, след като са платили всичко, куцукайки, бавно слизат по стъпалата с помощта на бастунчета, провирайки се между циганите.
Вече има пари в касата!
Другите се втурват с крясъци нагоре, вземайки по няколко стъпала наведнъж.
Два свята, две ценностни системи!
Едните - бивши доволни хора, сега – непотребни маргинали! Другите – бивши маргинали - сега доволни паразити!
Два свята – и над тях националните предатели!
 Re: Съботно работна
Автор: hrup   
Дата:   12-09-15 14:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: peter_m   
Дата:   12-09-15 14:49

Циганите не са раса а етнос !!! Следователно не може да се говори за расизъм !!!
Дата:   12-09-15 15:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: jekopj   
Дата:   12-09-15 15:03

Точно е усетил и описал ситуацията Станчев.[smilie24]
Това какво би било,ако не знам си при какви обстоятелства е безсмислено.Ние живеем с настоящето и даси затваряме очите пред очевидното е безотговорно.

Автор: peter_m   
Дата:   12-09-15 15:04

Принципно всеки е от някаква раса ...

Но.

Цигани (от гръцки: αθίγγανοι, асингани - "недосегаеми") е събирателно название на няколко сродни етнически групи, които нямат държава и са разпръснати неравномерно по света (по-специално в Европа и особено на Балканите, в Средна Европа и на Пиренеите).

Негър е раса (от негроидна раса)
Циганин е етнос (от цигански етнос)

Вече каква раса са циганите е друг въпрос ...

коментарът ми беше по повод на вече редактираният коментар на hrup за расизъм

Публикацията е редактирана (12-09-15 15:05)
Дата:   12-09-15 15:06

Дата:   12-09-15 15:08

Дата:   12-09-15 15:22

От каква етност са циганите/ромите е без значение.От значене е това,че злоупотребяват с положението си за каквото се сетите.Мигрантите,които ще приемем скоро ще придобият техните привилегии без да могат нищо да дадат насреща.Аз расист ли се явамам в случая или реалист?

Дата:   12-09-15 15:27

Автор: ss_sgp   
Дата:   12-09-15 15:38

Ние българите не без помощта на братята руснаци и КГБ, народен съд, Белене и т.н.
Все пак сме загубили няколко войни да не забравяме.
Автор: camelasign   
Дата:   12-09-15 15:56

Какви руснаци пък сега:) Те ли нарязаха предприятията за скраб? Защо всички цигани преди работеха, а сега не?
Дата:   12-09-15 15:59

Автор: vkk1   
Дата:   12-09-15 16:32

Станчев [smilie24]
Автор: EvaJor   
Дата:   12-09-15 17:35

hrup [smilie24] [smilie24]

Политиците трябва да ги носят тези роми на ръце. Не, не само защото гласуват за когото им кажат.
Защото много умело, чрез фейсбуци, блогове и публикации в разни сайтчета вниманието се насочва към циганите и социалните помощи, които получават. Нали, ако ги нямаше тези цигани, някой можеше да се сети да попита/ потърси защо България е една мръсна и окрадена неработеща държава, с отрицателна ефективност на съдебна и образователна система. Да попита защо ако се разболееш е по-добре да отидеш да ти баят, отколкото да влезеш в болница и т.н.

Но проблемите и вниманието много удобно се засилват към ромите и техните пет колиби в Гърмен и така... Понеже като ги събориха, и страната стана една просперираща и влиятелна европейска сила. :)

Впрочем, същото е и с бежанците, жалко, че няма парламентарни избори в момента, щяха да ги вмъкват във всяка реч и изречение.
Чета за едно варненско кандидатче за кмет, което в платформата си заявява, че няма да допусне нито един бежанец на територията на Варна. И отдолу му ръкопляскат и го канонизират като "истински патриот" и никой даже не се сеща да попита като как ще стане тази работа...
Дата:   12-09-15 17:47

Автор: lamerko   
Дата:   12-09-15 18:08

Работната събота е като морското свинче - нито е морско, нито е свинче [smilie18]
Автор: тьма   
Дата:   12-09-15 18:20

админите явно ги няма[smilie23]

Дата:   12-09-15 18:41

те админите никога ги няма, но тук не виждам защо трябва да се намесват.
Дата:   12-09-15 19:27

тъма,ако админите можеха да решат проблема с ромите,щяха да се намесят,убеден съм.[smile]

Автор: smilen_k   
Дата:   12-09-15 20:59

Живял съм 23 години в центъра на циганската махала,и по времето на комунизма и по времето на демокрацията.Познавам ги по добре от тях самите.За тях мога да кажа само няколко неща:Отвратителна паплач,миризлива,аругантна,нахална и безчовечна.Паразити които унищожават всичко до което се докопат,след като изчерпат всякакъв ресурс на всякаде.Наречете ме расист ако искате,но вие не осъзнавате каква тежест са тия паразити на нашите гърбове.
Дата:   12-09-15 21:10

Напълно съгласен със smilen, някои хора може би не е зле - ей така - съботно-неработно да се разходят до Враца, Видин или Монтана.
Да обиколят малко селата там ... все едно са на почивка, да поснимат примерно ...
Автор: тьма   
Дата:   12-09-15 21:12

Живяла съм с тях, учила съм ги, яла съм баниците,с които се опитваха да разберат дали се гнуся от тях като другите учители, приемала съм огромните букети от люляк,подарявани ми с широки истински усмивки, изпращаха ме до спирката, която беше на 3 км от училището и пътят минаваше край гробището,за да ме пазят, много ги обичах и те ме обичаха, още ми се обаждат, когато се срещнем - човечни, различни от нас, готови да помогнат, когато разберат, че ги приемаш каквито са - с различно разбиране за живота, наложено от традициите, които пазят като нещо свято.[smilie24]

Автор: EvaJor   
Дата:   12-09-15 21:20

След което да си зададат въпросите:

ако в България имаше действаща съдебна система и работеща полиция, дали щеше да има толкова висока битова престъпност точно в Северозападна България, например;
ако не бяха се разграбили ТКЗС-тата, ако кооперациите не бяха едни бездънни ями за джобовете на своите председатели и сие и ако бяха създадени условия за дребно и средно фермерство- отново в Северозападна България, дали щеше да се стигне до тази циганизация на района. И на други райони в страната;
ако европарите се използваха по предназначение -за инфраструктура и създаване на работни места, а не за свръх и безконтролно забогатяване на 7 % от населението на страната, дали щеше да се наблюдава същата тази мизерия, специфична за българското село...Същото е и с държавния дълг. И т.н, и т.н.

След като си отговорят на тези въпроси, може и да спрат да лайкват и/ или да се зъбят под статия във ФБ, в която се прави разбор защо една малолетна ромка взима 1000 лв месечни социални помощи.
Дата:   12-09-15 21:39

Eva, ТКЗС-тата се разпаднаха, защото такъв тип организации не могат да работят в условия на пазана икономика! Кой ги ограби - може би същите тези, които така пламенно се защитават тук.
Условия за дребно и средно фермерство има и сега, програми има бол и всеки може да кандидатства по тях, само че на бай мангал не му се копае.
Северозападна България има една от най-добрите инфраструктири в момента и продължава да се гради там, но това явно не помогна особено.
Работни места се създават от бизнеса, а не от държавата, а аз като част от него - не бих наел никога мангал, защото на него основната му цел е да ме окраде! Пробвал съм - съжалявам за това.
За мизерията в българското село отново е виновен бай мангал, защото няма НИТО едно такова в България, където да межеш да живееш спокойно и без да трепериш за живота си и този на семейството си, отново заради великия ром!
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Тази тема е затворена