Автор: mitku
Дата: 16-07-15 16:33
1. Евентуално като излезе - Nikkor 16-80/2.8-4 DX VR ще е оптималното като качества за "всекидневен" обектив за кропка, с разумен компромис.
2. Nikkor 17-55/2.8 DX - за момента все още е най-добрият подобен "всекидневен" обектив за кроп, но пък няма стабилизация, което понякога особено за новобранци е важно.
3. Nikkor 17-35/2.8 - почти същите качества като предния, но е по-къс... но пък няма да ти се наложи да го сменяш като/ако вземеш ФФ и ще си спестиш една сериозна сума за да сменяш и обектива с друг подобен.
Аз бих взел 1-вия, ако бях в момента на твое място... иначе по принцип съм с 3-тия.
Това са "всекидневните" обективи, които си заслужават ъпгрейда и предлагат "повече от същото", което вече имаш с Nikkor 16-85 VR... срещу съответна цена, разбира се. Естествено - и те не са идеални и всеки от тях си има недостатъци, но идеални неща няма. Иначе не пречи и да настъпиш сам някоя мотика, с някой обектив от "3-ти производител" - поне да си знаеш за по-нататък... но по принцип в такъв случай - по-добре си стой с 16-85.
|
|