Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 По какъв начин стартирате с работата?
Автор: bestlap   
Дата:   21-07-15 12:35

Здравейте.Създавам тази тема с цел мнения на хора,който вече са минали по пътя от аматьори/любители към полупрофесионалисти/изкарващи прехраната си с фотография.Та въпроса ми е как преминавате от единият етап към другия?Ясно е,че трябва опит,много знания който се учат дълги години,техника и прочие ,но все пак кога решавате ,че сте готови и как си намирате първите ангажименти,с който да си изкарате някой лев?

Отговори на това съобщение
 Re: По какъв начин стартирате с работата?
Автор: Imaginarium   
Дата:   21-07-15 13:01

Късмет, шанс, съдба, случайност...както искаш го наречи, така става най-често.
Макар да не си изкарвам 100% от доходите с фотография, а само половината, горе долу, при мен лично така станаха нещата.

Нека кажат професионалистите, сиреч тези, на които им е професия :Р

Автор: steffo   
Дата:   21-07-15 17:12

КоЙто - коИто
КоЙто-както може.
Които-както могат.

Автор: marto   
Дата:   21-07-15 19:27

steffo [smilie24]

Автор: Yonko_Rusev   
Дата:   21-07-15 20:42

пффффффф......почнах да пиша и го изтрих.....Трябва да си пусна отпуск за да кажа това което мисля....Толкова са много нещата че верно нямат описване .....

Успех :)

Дата:   21-07-15 20:43

Ясно значи никои нищо.Все пак сме в България [cool]

Публикацията е редактирана (21-07-15 20:43)

Автор: mmjm   
Дата:   21-07-15 22:36

Полупрофесионалист е като полубременна, няма такова понятие. Какво не ти харесва мнението на Imaginarium?

Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   21-07-15 22:49

Imaginerum добре ги описа нещата.

Аз лично не се занимавам професионално с фотография (за сега), но мога да опиша начините по които съм си печелил арена за изява (за събитийно снимане) и трупане на ценен опит.

1) Отидох на нещо забавно организирано от спортната зала в която тренирах, бях си взел апарата. Поснимах, пратих кадрите и след това ме помолиха да снимам други събития организирани от тях и го направих. Не спечелих пари, но получих много ценен опит, положителни емоции и се запознах с доста хора.
2) Разкарвах се със раницата и попаднах случайно на спортно състезание, изкарах "големия" обектив, поснимах малко (тъкмо го бях взел и беше идеален тест), след това изпратих кадрите на организаторите, които бяха изкефени и ме викнаха да снимам друго тяхно събитие.
3) Бях на друго събитие, пак с "големия" обектив и един от снимащите ме заговори и ме разпитва разни неща свързани с продажба на снимки (от което все още не съм се възползвал).

Имал съм и оферти от мои познати да снимам разни балове, сватба и дори детски рожден ден... които не винаги съм отклонявал.
Просто се развивай, снимай при всяка подходяща възможност, показвай кадрите си сред приятелите си; бъди сред хора и имай възможност да покажеш набързо твои кадри (примерно на телефона подбрани 10-на кадъра)... и така.

Публикацията е редактирана (21-07-15 22:51)

Дата:   22-07-15 22:59

Ясно значи си е късмет до голяма степен. [smilie21] [smilie21]

Автор: pmartinov   
Дата:   22-07-15 23:30

Ако човек си ляга и става продължително с една идея тя се материализира...

Автор: kvakioh   
Дата:   23-07-15 00:38

Това последното е точно.

Автор: boni   
Дата:   23-07-15 01:04

Никакъв късмет няма, всичко е много много труд, упоритост , безсънни нощи и най-вече коректност към клиентите.

Автор: kalabrieza   
Дата:   23-07-15 03:47

В бачкането късмет няма. Ще дам пример с мен. Аз монтирам отоплителни и охладителни инсталации. Работя си на свободна практика и нито съм закъсал нито съм богат. Но в даден момент се случват разни непредвидени неща които ме поставят финансово на колене....... ама удря рекордно гореща вълна и ми палят телефона и се налага да се работи по 14 часа. Бих казал , че това е късмет. Иначе за създаването на име и календарът да е половин година напред запълнен boni го е казал , много труд и коректност към клиентите. Всеки който се захване със занаят трябва да е наясно , че за да изгради МАРКА се инвестира и време.

ПС. Днес дъщеря ми ме и иформира , че са я приели в медицинския но не специялноста която иска и ще пропусне..... радвам се ,че знае какво иска и го преследва. Иначе след горещата вълна освен да си реша непредвидените разходи са надявам да се сдобия и с два от новите фужинони с които да разпускам като му дойде времето.

Автор: Shama   
Дата:   23-07-15 06:31

И на мен ми е чудно къде точно е късмета в общ план . Късмет може да има в единични проекти, поръчки и т.н., но всичко друго е работа, работа, работа.

Моя път накратко е учене (в учебни заведения 7-8 години), портфолио, и постепенно, клиент по клиент изграждане на бизнес.

Някои хора го минават този път по-бързо , други по-бавно.

Дата:   23-07-15 07:37

"Късмет" е по-скоро постоянството и случайността в някой от тези моменти правилните хора да те забележат и да стартиращ.

Автор: burningice   
Дата:   23-07-15 08:02

Късмет е, когато двама студенти сключат дългосрочен договор с IBM, които от своя страна твърдят, че от софтуер не се печели.

Автор: izabela   
Дата:   23-07-15 08:59

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: CDman   
Дата:   23-07-15 10:20

@bestlap

Каквото и да започнеш виж дали има достатъчно клиенти в региона в който живееш и смяташ да работиш.

Прави са да казват, че трябва труд и отношение към клиента, но ако няма клиенти първите две нямат значение.

Успех [smilie24]

Дата:   23-07-15 10:31

Районът е България + радиус 1000км около нея. От личен опит го казвам:) Имам приятели от много малки населени места с невероятно портфолио, които снимат в БГ и цяла Европа.
Ето ви пример :
http://georgestratiev.com/

Жоро живее в Любимец. Снима къде ли не.
Границите и районите са само в главите на хората.

Публикацията е редактирана (23-07-15 10:31)

Автор: CDman   
Дата:   23-07-15 11:36

Изключенията не са закономерност. [beer]

Дата:   23-07-15 13:41

Всеки решава сам за себе си дали иска да е изключение или да е закономерност. Ако иска може да се развива, ако не иска - няма.
Въпрос на избор.

Дата:   23-07-15 13:51

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   23-07-15 13:58

Мен по-скоро ми бе въпроса как да стартирам с всичко примерно как да се рекламирам като до момента не съм снимал сватба знам ,че има хиляди тънкости,които ще се учат с времето,но до момента съм снимал 2 детски рождени дни и няколко индивидуални "сесии" с момичета.Как да започна да се рекламирам бих снимал и 10-15 сватби напълно безплатно само и само да вляза в час със всичко.Би било странно да търся някой,който ще се жени и да му предложа да снимам безплатно поне аз така си мисля.[smilie5] [smilie5] Иначе за портфолио мога и само да го изработя защото имам нужните познания в областта ,но към днешна дата нямам кой знае какво да сложа в него [smilie2]

Дата:   23-07-15 14:01

Ако не си снимал на сватби на твои приятели, бих препоръчал да започнеш като втори фотограф при някой от твоя регион.

За символични пари или дори за без пари. Така хем някой друг носи голямата отговорност, хем трупаш опит и учиш "занаят"

Дата:   23-07-15 14:03

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »