Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос към колегите с Токина 12-24 безмоторна, за Никон?
Автор: Yotov   
Дата:   27-06-15 15:25

Здравейте! От скоро имам втора ръка въпросното стъкло, много добро е, но имам един въпрос към вас.
Коя е най-следката бленда при вас? След коя започва да смекчава значително? При мен след ф11 става доста мек? Нормално ли е?
Забелязах и нещо друго. На ръка като отворя блендата, има един ход на лостчето от около 2мм, в който блендата не помръдва. Има ли нещо нередно или си въобразявам?
Въобще споделете впечатления от стъклото.
Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към колегите с Токина 12-24 безмоторна, за Никон?
Автор: PhotoBo   
Дата:   27-06-15 16:13

Стъклото е чук за парите си! Имах точно тази версия и бях доволен. Не съм снимал на затворени бленди над 8-11, та не мога да кажа за проблема, но не беше лош на най-отворено и широко. Интересна визия даваше на 12мм, но много остра още от ф4. Знам, че има проблем с лентов кабел тая сглобка, но нека някой по запознат да даде инфо.

Дата:   27-06-15 16:43

Мхм. И аз съм доволен, но ми прави прави впечатление свободният ход на лоста за блендата и това, че доста смекчава след ф11.

Автор: Simbon4o   
Дата:   27-06-15 19:25

Нормално е да има дифракция. Всички такива широки го имат този проблем, особено на по-висока резолюция тела много личи.

Дата:   27-06-15 21:48

Хм.. Гледам снимки на ф22 из форума, и ми изглеждат острички. Може и да е заради по-малкият размер за сайта...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »