Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Възстановяване на снимки/видео от карта след Low Level Format - Canon
Автор: tyunkata   
Дата:   08-06-15 17:30

[smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: Възстановяване на снимки/видео от карта след Low Level Format - Canon
Дата:   08-06-15 17:35

60D, пълна SD карта, отварям раницата да взема нова карта, двете падат на земята, набързо слагам уж "новата" и в бързината давам format (low level). Следващият момент ми хрумва, че може да съм объркал картите, и се оказва че е така.

Та виждам, че low level формата пише пълни картата с нули и възстановяването клони към 0. Опитал съм доста от познатите софтуерни решения и прочие. Няма резултат.

Та въпрос ми е конкретно. Някой възстановявал ли е данни след low level format и как?

Публикацията е редактирана (08-06-15 17:36)

Автор: icovalchev   
Дата:   08-06-15 17:36

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: slavoart   
Дата:   08-06-15 17:36

Ето това е софта: MiniTool Power Data Recovery
Малък, надежден и опростен. На мен ми е помагал няколко пъти след форматиране. Подсказка......търси го в замундата [smilie21]

Автор: slavoart   
Дата:   08-06-15 17:39

Като ти сканира картата ДАЙ МУ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ RAW ПАПКАТА

Автор: icovalchev   
Дата:   08-06-15 17:44

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: lamerko   
Дата:   08-06-15 18:16

Единствения ти шанс за възстановяване е, ако тялото има "грешна" интерпретация за LLF - вместо запълване с нулички всеки един сектор, то да прави проверка без унищожаване на данните. Но шанса е малък според мен...

Автор: S.Nikolov   
Дата:   08-06-15 18:50

Ако се получи кажи, за да знаем и ние за напред (аз също имам 60д ) :)

Автор: gchokov   
Дата:   08-06-15 19:54

Никакъв шанс, колега. Съжалявам.

Автор: asahi   
Дата:   08-06-15 20:02

Интерпретацията е грешна, но ефектът е същия. Изпълнява се zero filling и се нулират всички клетки. И, ей Богу, не намирам разумна причина да правя това нещо на терен и/или в стресова ситуация.

Автор: kreten666   
Дата:   08-06-15 20:14

Пробвай с Recuva .
1. Инсталираш я
2. Даваш и да сканира желаното у-во
3. Възстановяваш на различен "парт" от сканирания .
4. Така съм възстановявал снимки , изтрити от картата памет

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   08-06-15 20:27

Не си губи времето ... продължавай напред дет се вика напоследък ...

Дата:   08-06-15 22:59

Да, пробвал съм поне 10 вида софтуер вече - резултатът е еднакъв! Урокът е ясен! Само дето как за 3-4 секунди успява да запише 0 навсякъде, не ми стана ясно!

Автор: kiten   
Дата:   09-06-15 00:01

Като ти е нова картата защо си дал формат tyunkata ? Не е ли предварително форматирана и готова само за поставяне?
Имал съм случай да забравя картите и по принуда да слагам от телефона без никакъв формат защото има и други данни в тази карта и пълно спасение в ситуацията.

Автор: aldygreen   
Дата:   09-06-15 00:39

tyunkata написа:

> Да, пробвал съм поне 10 вида софтуер
> вече - резултатът е еднакъв! Урокът
> е ясен! Само дето как за 3-4 секунди
> успява да запише 0 навсякъде, не ми
> стана ясно!

За 3-4 секунди няма как да обходи всички клетки. Особено при форматиране в самия апарат. Възстановявал съм хард след двукратно форматиране и SD карти след low level format с успеваемост 95%. Форматирането и изтриването не са страшни. Страшен е отказът на хард диск, както ми се случи с един такъв, тормозен повече от 8 години. Не можа да "възкръсне", но данните си бяха архивирани и не загубих нищо.
Не знам с какъв софтуер си пробвал. Обикновено тези програми дават няколко различни възможности. Би следвало да избереш правилен режим на възстановяване, без писане върху картата. В противен случай можеш неспасяемо да омажеш всичко.
[shtrak]

Дата:   09-06-15 01:17

aldygreen: ако си имаш идея какво точно прави low level format - няма да говориш тия неща. Но все пак аз лично допускам някои устройства да използваш грешно понятието, което би било изключение за конкретна марка/модел, а не по същество. Идеята е, че след low level format, спасения няма, още повече когато се отнася до цифрови медии. При магнитните носители има някои подробности, където в някои (малки) случаи е възможно да се възстанови частично някаква информация, но тя няма да е свързана във файлове, а извлечена от "краищата" на пътеките, чрез финна игра с главите...

Автор: asenr   
Дата:   09-06-15 08:28

Ако картата наистина е запълнена с нули, няма шанс. Но ако си я форматирал в апарата, едва ли се е случило точно това. Така трият само специализирани софтуери. Апаратът ти е затрил само някои системни области, а данните ти си стоят, само трябва да ги намериш :) Опитай със Zero Assumption Recovery - той претърсва цялата карта сектор по сектор, има алгоритми за разпознаване на много файлови формати и за повечето ще трябва да си платиш, но за снимки е напълно безплатен. Това ми е вършило най-добра работа в подобни случаи и откак го намерих, винаги е спасявал положението. Успех [smilie24]

Автор: CDman   
Дата:   09-06-15 10:47

След подобен инцидент се научих да заключвам картите след като ги извадя от фотоапарата и да ги отключвам чак когато ги източа. [beer]

Успех за в бъдеще [smilie24]

Дата:   09-06-15 11:02

Претърсил съм картата и със Zero Assumption Recovery. Няма ефект. Всички сектори излизат, че са 0. Естествено първо направих sector-by-sector dump (image) на картата. И забелязах, че файлът беше много малък - няколко стотина КБ. Това веднага ми подсказа, че наистина даннит там няма. Претърсил съм картата с още доста решения за raw recovery, formated recovery, lost files - нито един от тях не намери файлове. Само служебните папки на Canon от форматирането в апарата.

Флаш базираните карти са различни от конвенционалните дискове и де да знам, може би е успял да занули всичко. Ествествено, че като съм опитвал да възтсановя нещо съм го дал на друга дестинация, различна от картата. [smilie2]

Публикацията е редактирана (09-06-15 11:04)

Дата:   09-06-15 11:49

Ако ще те успокои - вероятно low level format-а на тялото ти наистина си е свършил работата, запълвайки всичко с нули. Информация се прецаква с разни програми за диагностика, но не и до тази степен, че да ти преинициализират всички сектори наново.

Колкото до скоростта - нормално е да работи по-бързо, отколкото с трансфер на данни през шината. Все пак това е изцяло вътрешна операция, при която шината, буферите и непоследователен достъп до сектори не са фактор за намаляване на скоростта.

Автор: Dora93   
Дата:   09-06-15 12:30

скоро възстановявах с EASEUS Data Recovery Wizard Pro, справи се добре.

Автор: philip   
Дата:   09-06-15 16:47

Опитай с TestDisk , преди време с него възстанових карта, която апаратът въобще не разпознаваше.

Автор: asahi   
Дата:   09-06-15 17:12

Спри да опитваш. Чиста загуба на време е.

Дата:   09-06-15 17:36

Спрял съм се вече! Благодаря все пак! TestDisk/PhotoRec е много добра програмка, но пак не става с него.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »