Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за смяна на система/апарат
Автор: neoneno   
Дата:   09-06-15 12:09

Здравейте, съфорумци!
През октомври миналата година закупих Канон 70д с 18-138мм СТМ от Амазон САЩ. 3г. преди това ми се случи автомобилен инцидент, включена грамбначна травма, и т.н.[smilie2] - не съм първия ни последния...Та много рядко излизам, като изляза при държенето на горепосочената машина се измарям за около 15 мин. в комбинация с движенето на ринговете на количката. Залитам и напред ако не опря лакти защото явно ми идва тежък. Явно се надцених с цел апарат с доста възможности.
Снимам любителски малкия (2ри клас) Ралита когато има (Български автомобилен шампионат) в Бургас.Градски снимки из морската и на затворено домашни неща.Пейзажи като изляза на излет.Видея на фрийрънари и снимки на клуба им в града ни.

Не познавам без огледалните системи и искам Съвет да заменя/махна Канона да взема нещо друго по леко, но със сравнително добри характеристики,с APC- S матрица и на цена която мога да вземана Канона + 200 ,300 лв(наи- много)[smilie8]
Избягвам прайм - обективи защото често не мога да се доближавам физически до обектите- (Стапала, бордюри,парапети... и т.н. препядствия и влизане в тревни площи с бордюри)затова и взех горе посочения зуум.

Благодъря за отделеното време![shtrak] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за смяна на система/апарат
Автор: sauron69   
Дата:   09-06-15 12:21

Ако си доволен като цяло от канонската система, защо не вземеш да погледнеш Канон 100Д, с около 350гр. е по лек от 70Д и е по-малък. Така ще можеш да използваш обектива си.
Вече ако искаш да махаш и обектива и изцяло да подменяш, те оставям в ръцете на безогледалниците. [smile]

Автор: PhotoBo   
Дата:   09-06-15 12:28

neoneno, първо съжалявам за ужасния инцидент и травмата, която ти е останала след него!
Моя съвет е ако снимаш предимно в jpeg е да разгледаш предложенията от Fuji. Не са най-компактния вариант, нито най-лекия, но ще има огромна разлика в теглото сравнено с наличното + гореспоменатия jpeg, мисля, че ще се радваш на добри резултати. Ако все пак се търси максимално тегло и компактност, снимки в RAW + по-бърз АФ, нека колегите дадат своите предложения! Аз имам най-базовия модел Х-А1 и съм впечатлен от тази система! Успех и не губи кураж!

Автор: satyno   
Дата:   09-06-15 13:13

малкия (2ри клас), ралита, видео на фрийрънари
дали Panasonic Lumix DMC-LX100 би бил подходящ за целта?

Автор: neoneno   
Дата:   09-06-15 14:47

Благодаря на съфорумците по - горе! [beer]
Попаднах в форума, на Сони модел а6000, но все темите се превръщат в приперня, за да избегна това да се случи тук между канонджии и сони потребители, бихте ли - знаещите и можещите - да ми споделите дали е еквивалентен на 70Д, защото има съща големина сензор,движещ екран и вюдаиндър (удобен по слънчево време)?[shtrak]

Автор: fraction   
Дата:   09-06-15 14:51

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: axlastro   
Дата:   09-06-15 15:51

Това сони се води една от най-бързо фокусиращите безогледалки, има и бърза серия. Много добро тяло. Не знам доколко са добри "спортните" обективи на сони, но имат разни варио сонари на високи цени. Проблема с безогледалките е, че дългите обективи не са много по-компактни от тези за огледални, с изключение на 4/3 и никон 1". 100D не блести с кой знае какъв следящ фокус и бърза серия, все пак снимам от него вече година и му знам възможностите. Иначе е много лек.

Олимпус, Самсунг и Фуджи имат истински про зуумове на 2.8 - 17-50 и 50-150, но цените им са доста високи.

За динамични снимки на добра светлина може и никонските безогледалки да се окажат добър вариант.

Като цяло май си за 4/3 - това е компромис между размер на система и възможност за снимане на ниска осветеност.

Автор: jivkojj   
Дата:   09-06-15 17:00

Имам A6000 и фокусира действително бързо ... с подходящите обективи. И тъй като Сони от доста време не са вадили или актуализирали кроп-стъкла, сегашните просто не могат да се възползват от АФ-възможностите на тялото. До някъде 16-50 е бърз, но поради дълбокия ДОФ не се знае обектива ли е действително бърз или поросто ДОФ-а е достатъчен за да е на фокус всичко. Драстичен пример е 50/1.8. Там ако се мърда обекта - забрави.

Като оставим проблема с фокусирането - качеството на картината не мисля, че ще е по-зле от канонското, в рамките на съпоставимите обективи естествено. Единствения проблем е, че няма дълги стъкла, с изключение на 55-210. Другите са тупузи и се губи ефекта от компактната камерка.

[beer]

Публикацията е редактирана (09-06-15 17:02)

Автор: axlastro   
Дата:   10-06-15 13:47

Абе оли е системата.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »