Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 От „Черния квадрат“ до черна дупка в изкуството
Автор: J0R0   
Дата:   04-06-15 09:04

Преобладавали техническите теми във форума.
Ето една статия за изкуство, толкова дълга, че да компенсира отведнъж липсата на подобни материали. [smilie25]

Андрей Кончаловски: От „Черния квадрат“ до черна дупка в изкуството

Заслужава си да се прочете открай докрай.
Освен кратък преглед на историята на изкуството, статията изследва взаимоотношенията изкуство-пазар-медии.
Мисля че ще е интересна, както да тия които искат да правят комерс, така и за тия които искат да правят изкуство.

Ако някой има търпението да я прочете, можем после да я коментираме [cool] [cool] [cool]

Отговори на това съобщение
 Re: От „Черния квадрат“ до черна дупка в изкуството
Автор: fraction   
Дата:   04-06-15 09:09

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: мара   
Дата:   04-06-15 09:59

предполагам, че четенето би могло да бъде просто само по себе си интересно...ма сега нямам врема. само ще спамна малко.
иначе ако тръгваш да правиш нещо с нагласата, че то трябва да е непременно керегоризирано, закъсал си я.
щом правенето на нещото ти доставя удоволствие - щастлив си!
занаячтчийството е едно от най-уважаваниете от мен ...ЗАНЯТИЯ :)
занаятчийството по условие задоволява.

Автор: And   
Дата:   04-06-15 12:27

Статия на руски е тук.

Автор: мара   
Дата:   04-06-15 12:45

егаси...прочетох я :)

при това - с голям кеф.
радвам се, че някой толкова добре и толкова ясно е обобщил нещата, дето аз неумело се опитвам да прокарвам [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

най-чудесен е фактът, че всяка една идиотщина е била направена ИМЕННО СЪС СЪЗНАНИЕТО, че е идиотщина...и с очакването, че някой ще приеме шегата...подигравката...ще разкрие мислата на автора...обаче не. снобът е идиот, който иска да бъде такъв...освен туй е и тънък разбирач [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

коментарите отдолу са прекрасни - паноптикум от тъпанари [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
тук-там - някой разбрал.

Автор: tishovsx   
Дата:   04-06-15 13:26

(Отива да [shtrak] и прави шИдьоври)

[thankyou]

Автор: nyamago   
Дата:   04-06-15 13:27

Докторите са ми казали да не чета - от четене боли глава, щото буквите се забивали в мозъка като игли [smilie10] Затова тук сме все писатели, а не читатели - кому е притрябвало четене?! [smilie6] [smilie18]

Мерси за линка, все пак [smilie24]

И за линка към оригинала (нашият превод не е идеален). А коментарите под двете версии се различават като от земята до небето. Показват разликата в умствения и културен багаж сред двете публики. Не са в наша полза, мисля [smilie2]

Любопитен за този форум е един руски коментар (май No.67) за хипотетичната роля на фотографията във възникването на модерни течения в живописта към края на 19 век. (Може и другаде да е писано, не съм го срещал). Звучи правдоподобно и поставя въпроса: а чака ли днес фотографията своя нов конкурент-убиец, за да стане (отново) новаторска и креативна? [smilie11]

Автор: tishovsx   
Дата:   04-06-15 13:50

Не мисля, че фотографията ще си върне позициите на изкуство както е било преди време.
"Качило се секо на кола и писка" "Купило си секо апарат и щрака"
Добре, че още има НПГПФ и деца да учат.

А статията на Андрей Кончаловски е[smilie24]

Аз не разбирам от изкуство и затова ще си сипя едно да удавя мъката...

Дата:   04-06-15 13:54

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: CDman   
Дата:   04-06-15 14:09

Пикасо веднъж признал: „Художникът е човек, който рисува онова, което може да продаде. А добрият художник е човек, който продава онова, което рисува...“

Перифразирайте си го сами за фотографите [smilie5]

Дата:   04-06-15 14:11

Автор: kvakioh   
Дата:   04-06-15 16:17

Чудесна статия, харесаха ми фактите и анализите.[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Dora93   
Дата:   04-06-15 16:37

Четох статията още преди време, широко се линква във ФБ. Доста ме разочарова като възгледи. Вече беше ме разочаровал като гражданска позиция като му изгледах един филм за Леонид Кучма. Кончаловски за съжаление се оказва, че е свършил като автор. Ако въобще някога в бил на гребена на вълната, а не просто удобен правяч на комерсиални филми. Щом е стигнал дотам да оплюва авангардизма за да оправдае собственото си безсилие и ординерност като автор.

Автор: MarinY   
Дата:   04-06-15 20:49

@ Дора от '93-та година.
Евала за твърдата, лична позиция и тотално неадекватните изводи и определения. Евала и за самочувствието Ви.

" ... Кончаловски за съжаление се оказва, че е свършил като автор. ... Ако въобще някога в бил на гребена на вълната, а не просто удобен правяч на комерсиални филми. Щом е стигнал дотам да оплюва авангардизма за да оправдае собственото си безсилие и ординерност като автор. ..."

[smilie10]

Дата:   04-06-15 20:50

^ И в това има немалко истина, но не бих го изказал така крайно. Защото нищо не е чисто черно или бяло - и той е в някоя степен на сивото някъде меду крайностите. Или в повече от една степен на сивото, според времето и случая.
[beer]

Дата:   04-06-15 20:55

Пропуснах да добавя, че статията най-вероятно е поръчкова, защото отразява точно официалната позиция на Кремъл за загнилото "западно" изкуство и цивилизация. Позор![smilie23]

Автор: MarinY   
Дата:   04-06-15 21:05

Госпожице, оставете политиката извън изкуството и опитайте пак да прочетете статията, без да намесвате Москва или Вашингтон.
Не се плюе авангардизма, а комерсиализацията и основните подтици да се прави изкуство.
Мързелът да се учи, липсата на мотивация за усъвършенстване и желанието за бързо забогатяване (далаверка) са една добра основа, всички да са (неразбрани, но гениални) Артисти .

Дата:   04-06-15 21:27

Бащата на госпожицата съм и съм живял достатъчно дълго на тази земя за да усетя поръчковия манипулативен подтекст на статията. Тези драми изкуство ли е модерното (и постмодерно) изкуство се случваха в цивилизования свят преди 50-70 години. Това че сега са актуални (и то по политически причини) в Русия, (а за жалост и в България,) само показва колко сме далеч от истинската артистична и цивилизационна утроба на света и в каква духовна нищета живеем.

Автор: kvakioh   
Дата:   04-06-15 21:35

Ха, ако няма политическа или заговорна дейност, значи няма истини...

https://photo-forum.net/static/forum/2015-06/pwca1545.JPG

http://store.picbg.net/pubpic/26/B0/54e988ada74626b0.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2015-06/bzxd1571.JPG

http://store.picbg.net/pubpic/97/E8/13a0d1f9612697e8.jpg

Тия двете снимки дали не показват една куха празнота или са едновремешна белогвардейска препратка към руско шпионска работа...???

В доста от модерните и "арт" случаи е правилно да се говори за стария лаф с баницата и който я дава и кой яде.
Най-фрапиращия случай е последният с крадецът на кадри и представящ ги за свои, и продаващ ги за хиляди пари. Това в Бг и още повече в Русия нямаше да остане само с "хитрата" закачка и недотам смелия отговор на собствениците на кадрите (Suicide Girls).

Дата:   04-06-15 22:27

За Христо Явашев някой няма ли да каже нещо? [smilie11]

Дата:   04-06-15 22:37

Аз бих могъл да кажа, че е едно от малкото неща, заради които можем да кажем: "И ние сме дали нещо на света!"

Автор: mihalo   
Дата:   05-06-15 02:27

Хъм! Абстрактното? Някой може ли да ми обясни що..? Обещавам да не се сърдя, изобщо [smilie8] И на "сламка" ще съм доволен [smilie25]

Автор: chrisnoch   
Дата:   05-06-15 03:08

@Dora93
"Пропуснах да добавя, че статията най-вероятно е поръчкова, защото отразява точно официалната позиция на Кремъл за загнилото "западно" изкуство и цивилизация. Позор!"

И откога официалната позиция на Кремъл се публикува от руската секция на БиБиСи (BBC)? [smilie5]
Моля не ни натрапвайте глупавите си кошмари! [smilie23]

Дата:   05-06-15 07:48

ре: "И откога официалната позиция на Кремъл се публикува от руската секция на БиБиСи (BBC)? [smilie5]"

От началото на Украинската криза, не само Б-я, но и целия свят е подложен на планирана, масирана, платена руска пропаганда.[smilie23]

ПП: Хора като Кончаловски също са впрегнати за каузата.

Публикацията е редактирана (05-06-15 07:56)

Дата:   05-06-15 08:41

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »