Автор: Dobromir_Kalenikov
Дата: 30-04-15 13:55
Не с рога, колеги, не с рога!
Няколко пъти се опитах да го обърна на шега, ама накрая пак свърши с назидаване.
ansjan - аз пък нарочно ти показах, че резултатите, които излязоха с търсачката в огромната си част бяха неотговарящи на питането ми - единия иска на М42 да слага никорски обектив, другия пита може ли да си ползва автофокус и автоматичен режим на Хелиоски обектив, третия се чуди трето и т.н. Да, в едната тема се споменава Слав, но един казва, че преправян от него обектив е ударил огледалото на ФФ, но пък на кроп не би трябвало (хипотеза) да има проблем - тоест нищо като конкретен отговор.
Търсачката е хубаво нещо, ама си мисля, че като напишеш М42 и ти излезе съществуваща тема, е добре вместо да назидаваш, че вече има тема за М42, да провериш дали пък не става въпрос за немската картечница вместо за фотография.
sidthesloth - бих препоръчал повече спокойствие, че нервите не са полезни - тъпи теми, шибани хелиоси... човек би си казал, че лично те засегнах с темата. Не коментирам изобщо начина на комуникация с човек, когото не познаваш лично - там си е въпрос на възпитание.
Относно Никон-никон, канон-канон - не виждам проблем в това да искаш да опиташ нещо, което заводски твоята система не предлага, но пък явно някой е постигнал - надявам се ще се съгласите, че хелиоса е уникален в един определен параграф. Пък и гледам, доста популярно е по фото-форумите да се правят всякакви експерименти, в това число и с М42 обективи на огледални дигиталки. Вие ли ще влезете да им кажете да не се занимават с глупости или аз да им обЕсня от ваше име?
Айде сега следва поредната доза набиване на канчето...
|
|