Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Може ли да се предвиди мъгла? ( към пейзажистите най-вече)
Автор: psiho91   
Дата:   10-05-15 16:00

Здравейте! Имам един малко може би странен въпрос към вас. Предстои ми една фотосесия, като за нея имам конкретна идея и търся само 2 снимки от цялата фотосесия. Но за целта ще снимам в гора, и ми трябва да снимам в мъгливо време. Въпросът ми към вас е(най-вече към пейзажистите) има ли как да се предвиди кога ще има мъгла? При какви климатични условия се получава, сутрин ли е по-вероятно или? Всеки възможен отговор по въпроса ще ми е от полза.
п.п. Ако знаете добър начин как фотошопски може да се постигне ефекта от мъгливо време (в гора), но така, че да изглежда добре, може да споделите и това! [smilie3]. Благодаря предварително и чакам отговорите Ви(и оставете за сега предложения от сорта "следи прогнозата"...все пак се надявам, че има начин как да следиш времето, за да предвидиш такова нещо, както може да се предвиди примерно дъжд, сняг и т.н ..е, може и да греша, вие ще кажете! )

Отговори на това съобщение
 Re: Може ли да се предвиди мъгла? ( към пейзажистите най-вече)
Автор: kvakioh   
Дата:   10-05-15 16:04

Отива се между 5 и 8 сутринта в някое водно пространство и с гора и ето и мъглата. По-скоро не е мъгла, а вид изпарения, получени от разликите във температурите. Сега, пролетно и още по-малко през лятото няма как да има мъгли.

http://store.picbg.net/pubpic/0B/84/ae17b84a7c380b84.JPG

Eто един пример от вчера с тънка мъглица по повърхността на водата, със сигурност има и повече, но къде- ще трябва да се потърси.

Автор: kvakioh   
Дата:   10-05-15 16:04

И филтри може да се наложат да се ползват.

Автор: realnoncho   
Дата:   10-05-15 16:14

Като видиш от ниското плътни облаци в планината - горе е мъгла ;)

Автор: 3DF   
Дата:   10-05-15 17:07

Мъгли по това време на годината няма.
Мъгли се образуват есенно време. Когато е студено и влажно.
Както каза realnoncho при ниски облаци в планината.
Сега се получава мараня. В планина или гора през ноща да е валяло .
Като изгрее слънцето влагата се изпарява и се получава мараня.
Същото е. Хубав слънчев ден Вали проливен дъжд веднага след това слънцето пробива и има мараня - мъгла за няколко минути.
Другото е "димка" и някои да клати ветрилото и да разсейва пушека.
Има и такива генератори за водна мъгла.

Автор: psiho91   
Дата:   10-05-15 17:36

А такива "димки" от къде може да се намерят, или можеш и да си направиш нещо, което да дими...ама да се пали сега огън в гората май не е оферта, пък и мен реално ми трябва само дима, не огън, а не съм много в час как бих могъл да го постигна този дим.

Автор: predatel   
Дата:   10-05-15 19:19

Ако искаш да го контролираш като процес машина за пушек и генератор

текст

Автор: red_storm   
Дата:   10-05-15 19:52

начини да си направиш димка има много, можеш да погледнеш в ю-туб.
Иначе район с доста мъгли е този край Костенец и прохода Траянова врата (Ихтиман).
Това са разбира се лични впечатления и си струва да се отиде сутрин рано.
Лесно се правят димки с амониева силитра, малко по-сложно с калиев нитрат. (кал. нитрат се намира по-трудно по магазините, но го има в някакви центрове за селскостопански торове и препарати)
Също така не е необходимо да палиш огън, достатъчно е да вземеш една стара тенджера и в нея да запалиш някакви дървени въглища и отгоре да сложиш суха трева. Димът ще е достатъчен (май). Зависи какво искаш да правиш.[beer]

Автор: MarinY   
Дата:   11-05-15 13:32

Стелещата се мъгла се получава след топъл и влажен ден, на следващата сутрин, ако падне температурата.

Автор: bus1ness   
Дата:   11-05-15 23:05

Пинг понг топче завито в станиол от цигари(бялата част на станиола е към топчето). Пали се без да се държи в ръка. Идеална димка и няма огън. Изгаря бързо, за това можеш да се запасиш с повечко топчета. Този дим обаче е вреден и ако ще има модел сред него внимавай. [smilie24]

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   11-05-15 23:13

В Странджа често си има мъгла сутрин, явно близостта до морето и подходящата надморска височина е причината [smilie24]

Автор: Gecata   
Дата:   12-05-15 00:18

Има димки в ловнорибарските магазини. Срещу десетина лева за 4-5 димки може да си направиш малка първа световна война [smilie3]

Публикацията е редактирана (12-05-15 00:19)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »